Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.03.2007., 19:14   #1
jole_0909
Banned

Datum registracije: Feb 2006
Kerman internet

S obziron da na ovom forumu nisam naišao na opis Kerman kabelske televizije koja od nedavno nudi i usluge pristupa internetu. Zamolio bi sve Vas koji preko njih idede na internet da podjelite svoja iskustva s nama mogućim budućim korisnicima njihovih usluga.

Oni nude širokopojasni internet i to flat rate za min 145kn/mjesečno.
Već sam ih ja bio zvao ali mi nisu uspjeli objasnit ništa. Neznam dali se mora plaćati za njihov modem (motorola navodno) treba li potpisivat ugovore na određeno vrjeme i sl.
Ovo su njihove tarife koje reklamiraju na njihovom tv kanalu na kablovskoj jer na njihovim internet sranicama nemaju ništa u vezi ove usluge.

Pretplata za kabelsku televiziju 45 kn/mj. +
1) 1Mbit/192kbit , neograničen promet , 99 kn/mj.
2) 2Mbit/256kbit , neograničen promet , 139 kn/mj.
3) 3Mbit/386kbit , neograničen promet , 239 kn/mj.

Gore navedenih 45 kn/mj se odnosi na najeftiniju analognu pretplatu (cca 40 kanala tv programa).

ovo su njihove reklama s televizije, čisto da nebi neko mislio da izmišljam sve ovo. Sliku s usporednim cjenama s drugim kabelskim operaterima sam namjerno zacrnio jer mi je namjera pokazati koliko košta kerman a ne ih reklamirat.

btw. Administratori ako sam reklamirao previše slobodno maknite višak.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	paketi_.jpg‎
Views:	253
Size:	30.0 kB
ID:	7277   Click image for larger version

Name:	pretplata_.jpg‎
Views:	260
Size:	38.8 kB
ID:	7278  
jole_0909 je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2007., 19:23   #2
gil
Member

Datum registracije: Jul 2005
u Kutini Kerman ne nudi pristup internetu(šteta), a u kojem gradu nudi pristup?
gil je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.03.2007., 19:26   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Cijena je prihvatljiva, ali ne zaboravi da kod kabelskog interneta brzina pada što je više korisnika prikopčano na kabel.
Staro 21.03.2007., 01:35   #4
jole_0909
Banned

Ja sam u Zagrebu - Voltino. Za ostala područje koja pokrivaju neznam.
Staro 21.03.2007., 12:47   #5
Miratz
Ursus maritimus tyrannus
Moj komp

Miratz's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Pozdrav! Imam njihovu kabelsku i po tom pitanju su OK. Samo, kad sam se raspitivao za internet, to je bilo još u debelim povojima i nitko [ponavljam NITKO] mi u Kermanu nije bio spreman malo detaljnije ispričati o njihovom FLAT internetu.

To je trajalo par mjeseci, a ja to poput pravog dnld junkie-a nisam mogao čekati pa sam potpisao ugovor s T-vragom, na godinu dana. I požalih... kod Kermana izgleda da je cijena super. Samo mislim da ako uzimaš internet da moraš uzeti i njihovu DVB-C pretplatu, a ne samo anlaognu? Nisam siguran ali mislim da je tako. Koliko znam, ta pretplata za DVB-C tv nije nešto skuplja, (cca. 60-ak kuna) ali se dobije njihov uređaj koji je nužan za gledanje. Naglasio bih i da je takav broadcasting kodiran sa nekim njihovim coderom, pa neznam koliko je jednostavno isti "prilagoditi" za gledanje na kompu.

U svakom slučaju, ugovor sa T-Vragom me spriječava da prijeđem na ovo, iako bih to danas sigurno napravio.

ps. Lokacija, Lanište. U koliko kvartova uopće ima Kerman-a?
Staro 21.03.2007., 15:50   #6
ojpi
Premium
Moj komp

ojpi's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Oblivion Pregled postova
Pozdrav! Imam njihovu kabelsku i po tom pitanju su OK. Samo, kad sam se raspitivao za internet, to je bilo još u debelim povojima i nitko [ponavljam NITKO] mi u Kermanu nije bio spreman malo detaljnije ispričati o njihovom FLAT internetu.

To je trajalo par mjeseci, a ja to poput pravog dnld junkie-a nisam mogao čekati pa sam potpisao ugovor s T-vragom, na godinu dana. I požalih... kod Kermana izgleda da je cijena super. Samo mislim da ako uzimaš internet da moraš uzeti i njihovu DVB-C pretplatu, a ne samo anlaognu? Nisam siguran ali mislim da je tako. Koliko znam, ta pretplata za DVB-C tv nije nešto skuplja, (cca. 60-ak kuna) ali se dobije njihov uređaj koji je nužan za gledanje. Naglasio bih i da je takav broadcasting kodiran sa nekim njihovim coderom, pa neznam koliko je jednostavno isti "prilagoditi" za gledanje na kompu.

U svakom slučaju, ugovor sa T-Vragom me spriječava da prijeđem na ovo, iako bih to danas sigurno napravio.

ps. Lokacija, Lanište. U koliko kvartova uopće ima Kerman-a?
Mislim da nisi promašio što si potpisao s t-vragom jer sumnjam da će ova kermanova usluga interneta tako brzo u pogon.
ojpi je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2007., 16:03   #7
Miratz
Ursus maritimus tyrannus
Moj komp

Miratz's Avatar

Citiraj:
Autor ojpi Pregled postova
Mislim da nisi promašio što si potpisao s t-vragom jer sumnjam da će ova kermanova usluga interneta tako brzo u pogon.
Nikako se ne bi složio da je ugovor s T-Vragom dobar izbor, pogotovo nakon ovoliko proširenja ponude u posljednjih par mjeseci, al' dobro... Samo bilo bi bolje da je samo kabelska u pitanju (imao bih je sigurno, nevezano za internet), a ne da moram uzet i telefon za DSL, kao kod T-Đavla...

Fiksni telefon je dobar samo kao ukras za miljeić...
(Miljeić ~ Heklana ukrasna krpica, užasno popularna u nastambama raznovrsnih bakica)

Staro 21.03.2007., 16:21   #8
ojpi
Premium
Moj komp

ojpi's Avatar

Citiraj:
Autor Oblivion Pregled postova
Nikako se ne bi složio da je ugovor s T-Vragom dobar izbor, pogotovo nakon ovoliko proširenja ponude u posljednjih par mjeseci, al' dobro... Samo bilo bi bolje da je samo kabelska u pitanju (imao bih je sigurno, nevezano za internet), a ne da moram uzet i telefon za DSL, kao kod T-Đavla...

Fiksni telefon je dobar samo kao ukras za miljeić...
(Miljeić ~ Heklana ukrasna krpica, užasno popularna u nastambama raznovrsnih bakica)

Pa ako ti je dostupan amis onda je ugovor loš izbor, ali ako nije onda ti je baš svejedno, promet tak i tak možeš uzet ko optime recimo...
Staro 21.03.2007., 17:25   #9
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
steta kaj je kutina izolorana od interneta...kermanovog mislim...ali pretpostavljam da je to u debeloj beta fazi...
komer je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2007., 14:34   #10
ojpi
Premium
Moj komp

ojpi's Avatar

Prema zadnjim izmjenama malo su skresali brzine.
Sad je
350/128 kbits za 99kn.
650/200 kbits za 139kn
1400/384 kbits za 239kn.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.03.2007., 15:08   #11
Miratz
Ursus maritimus tyrannus
Moj komp

Miratz's Avatar

I uopće se nisu izdvojili iz ponude... katastrofa, nema šanse. One gore navedene cijene su cool. Ovo? NFW... ipak je to relativno nepouzdan kabelski provider...
Staro 22.03.2007., 19:09   #12
mat
Premium
Moj komp

hahaahha, ovaj Kerman mi se cini ko neka 3 balavca u dnevnoj sobi. od stranice pa nadalje. lol...
mat je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2007., 19:14   #13
ojpi
Premium
Moj komp

ojpi's Avatar

Citiraj:
Autor mat Pregled postova
hahaahha, ovaj Kerman mi se cini ko neka 3 balavca u dnevnoj sobi. od stranice pa nadalje. lol...
Dobro ti se čini.
Staro 22.03.2007., 20:30   #14
jole_0909
Banned

Da stvarno ekipa je skresala brzinu u ponudi. Ništa od njih.
Staro 23.03.2007., 18:17   #15
Killer Death
Murderer
Moj komp

Killer Death's Avatar

Citiraj:
Autor ojpi Pregled postova
Prema zadnjim izmjenama malo su skresali brzine.
Skresali su ih puno.
Killer Death je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno