Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 26.01.2007., 22:54   #181
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Gle to je sila. Nema te plastike koja moze izdrzat udarac (nisi ti na parkiralistu sa 2kmh lupio) od jedne tone u nepomicnu barijeru. Pleh se ulubi, puca vezni, a plastika isto. Obicno prvo odu oni palci kaj drze (apsorbiraju udarac) odbojnik i dalje vise manje je logicno.
Fleks je offline  
Staro 30.01.2007., 13:45   #182
Hrvoje xyz
lepi

Datum registracije: Nov 2005
i 40 kmh moze bit puno , ja osjetio an sebi .. isto sam se naso u "sendvicu" , zanci ja sam stalo al ovaj iza mene nije (zeleni val) i ja odletio u accenta isped sebe ... prvi sudar , tesko opisiv osjecaj , ne dajem gas a auto ideee ..
srecom nis mi nije bilo.

odonda se cesce vezem : wtf :
Hrvoje xyz je offline  
Staro 30.01.2007., 15:41   #183
speedy-3
Premium
Moj komp

speedy-3's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
ma oke 40 ali ja nisam vozio 40 tocno bio sam ispod 40 + sto kad sam ga udario vec sam se gotovo zaustavio da je bio jos malo naprijed (da sam koju sec ranije poceo kociti) ne bi ga ni dodirnio,,,, on je drugi auto udario samo zato sto je bio par mm od njega bas mu zaljepio za straznji kraj zabio bi se u njega da ga je komarac gurnio

anyway danvo bilo osiguranje sve sredio.......
speedy-3 je offline  
Staro 19.03.2007., 18:05   #184
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
http://www.youtube.com/watch?v=0grbXHY22C4

Ovako ide nova Vectra 1.9 Cdti, ali tuned na 193 konja. Nasa ima nakon chipanja 185 konja na dynu. I ide tako slicno nekako....Mislim sta da kazem nego zvijer, alfini motoru su zbilja vrhunski!
Sam Fischer je offline  
Staro 19.03.2007., 18:29   #185
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor Sam Fischer Pregled postova

Ovako ide nova Vectra 1.9 Cdti, ali tuned na 193 konja. Nasa ima nakon chipanja 185 konja na dynu. I ide tako slicno nekako....Mislim sta da kazem nego zvijer, alfini motoru su zbilja vrhunski!
Da,dok traju! Inače,svaka turbo diesel mašina se da dobro nabrijat,tako da to nije nikakvo mjerilo kvalitete mašine...

Ali kad smo već kod alfinih mašina,točnije 150ks turbo diesela...ne mogu da ne iznesem svoje nisko mišljenje o dotičnoj,auto trese kao traktor,a ne ide ništa posebno,tj. ide loše (npr. moja toyota od 150ks ide puno bolje i ljepše)...još je ta mašina dodatno upicanjena jer se nalazi u bratovom Saabu 9-3 Vectoru,Saab ima malo više kriterije Moje osobno iskustvo... i njegovo naravno,sam je rekao da nije zadovoljan s obzirom na to da auto dođe 37k eura.

Ako bi se nešto bojao nabrijat,onda bi definitivno bila ta mašina...
Staro 20.03.2007., 15:34   #186
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

A gle stari to cemo vidjet sa vremenom. Auto zasad ima vec 8k km i nikakvih problema naravno. A nekakve posebne vibracije nisam skuzio...A ide bogami fino, jako fino.
Sam Fischer je offline  
Staro 21.03.2007., 02:06   #187
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:

Ovako ide nova Vectra 1.9 Cdti, ali tuned na 193 konja.
Biser vrti čipanog turbodizela na 5000 okretaja

Čudim se šta je i ovih 75k km izdrža
Emissary je offline  
Staro 21.03.2007., 14:31   #188
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

i moj frend je nabrijao svog turbodizela
i nakon cca 3k km se motor razletio
otisla turbina.....sve se doslovno razletilo nutra

drzite se benzinaca
jed2i je offline  
Staro 21.03.2007., 14:40   #189
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor speedy-3 Pregled postova
ma oke 40 ali ja nisam vozio 40 tocno bio sam ispod 40 + sto kad sam ga udario vec sam se gotovo zaustavio da je bio jos malo naprijed (da sam koju sec ranije poceo kociti) ne bi ga ni dodirnio,,,, on je drugi auto udario samo zato sto je bio par mm od njega bas mu zaljepio za straznji kraj zabio bi se u njega da ga je komarac gurnio

anyway danvo bilo osiguranje sve sredio.......
jel to ono što je bilo nekidan u trpimirovoj, tj. križanju s vukovarskom?
Buger je offline  
Staro 21.03.2007., 20:29   #190
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
Da,dok traju! Inače,svaka turbo diesel mašina se da dobro nabrijat,tako da to nije nikakvo mjerilo kvalitete mašine...

Ali kad smo već kod alfinih mašina,točnije 150ks turbo diesela...ne mogu da ne iznesem svoje nisko mišljenje o dotičnoj,auto trese kao traktor,a ne ide ništa posebno,tj. ide loše (npr. moja toyota od 150ks ide puno bolje i ljepše)...još je ta mašina dodatno upicanjena jer se nalazi u bratovom Saabu 9-3 Vectoru,Saab ima malo više kriterije Moje osobno iskustvo... i njegovo naravno,sam je rekao da nije zadovoljan s obzirom na to da auto dođe 37k eura.

Ako bi se nešto bojao nabrijat,onda bi definitivno bila ta mašina...
To kaj se saab trese nema veze s opelom, istina motor bi trebao biti isti ali...
Buraz ima astru 1.9 CDTI, 150ks sa 35k km, auto radi ko urica, samo se ćuje kako turbina fućka

domy1 je offline  
Staro 21.03.2007., 20:39   #191
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Citiraj:
Autor domy1 Pregled postova
To kaj se saab trese nema veze s opelom, istina motor bi trebao biti isti ali...
Buraz ima astru 1.9 CDTI, 150ks sa 35k km, auto radi ko urica, samo se ćuje kako turbina fućka
Mašina je ista,iako je Saab još dodatno malo "upicani",ali trese,pogotovo pod kuplungom i kad je na visokim okretajima...

Čisto usporedbe radi u 5.oj Saab ide max 195-200kmh i imaš filing da ce se sve razletit,dok Toyota s doduše 300cc više ali isto ks 210kmh i ne sjetis se prebacit u 6.u jer je mašina nečujna...

Prije nje sam imao TDI-a 130ks,bio je puno mirniji...čak je bio i čipan na 170ks...

Opel je danas puno bolji nego ranije,ali jednostavno me ta mašina nije oduševila... (a ni ostale opelove,s obzirom na konje prespori su to auti...npr.benzin 200ks itd)
Staro 21.03.2007., 23:00   #192
speedy-3
Premium
Moj komp

speedy-3's Avatar

Citiraj:
Autor blablu Pregled postova
jel to ono što je bilo nekidan u trpimirovoj, tj. križanju s vukovarskom?
citaj datum posta bilo je prije 2 mjeseca
speedy-3 je offline  
Staro 22.03.2007., 00:36   #193
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Citiraj:
Mašina je ista,iako je Saab još dodatno malo "upicani",ali trese,pogotovo pod kuplungom i kad je na visokim okretajima...

Čisto usporedbe radi u 5.oj Saab ide max 195-200kmh i imaš filing da ce se sve razletit,dok Toyota s doduše 300cc više ali isto ks 210kmh i ne sjetis se prebacit u 6.u jer je mašina nečujna...

Prije nje sam imao TDI-a 130ks,bio je puno mirniji...čak je bio i čipan na 170ks...

Opel je danas puno bolji nego ranije,ali jednostavno me ta mašina nije oduševila... (a ni ostale opelove,s obzirom na konje prespori su to auti...npr.benzin 200ks itd)
Jao...OK. Rekao si u 5. 210? Ajmo pretpostavit da je to na 4500-5000 rpm. I da je masina , DIZEL masina pri tom radu necujna? Daj ajde....Ili imas problema sa sluhom ili ta famozna toyota ima neku uber-bolesnu zvucnu izolaciju.
Ti gledas na iskustvu sa tim Saab-om. OK, shvacam te skroz.
Ali kod ove Vectre nema ni tragova takivim pojavama, mislim nije sad da je necujno itd, auto radi fino i uglađeno, nema primjedbi. Da se nesto trese-nikako. Eto ne znam stvarno, mozes tvrdit sto god hoces za taj motor, ali on je hvaljen na sve strane kolko je meni poznato u tom području, baš alfin 1.9 JTD sa 150 ks.
Mozda nesto sa Saabom nije u redu...Sta ja znam, nosac motora, getriba whatever

E da, kolko si uspio toyu navuc u 6. do ibera?
Evo mi na autoputu neki dan prema Sl. brodu, stari navuko 240
I bas kao sto kaze kolega, na vecim okretajima se normalno cuje i motor, ali bas se lijepo i cuje ficukanje turbine
Sam Fischer je offline  
Staro 22.03.2007., 08:13   #194
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Citiraj:

Saab nema 6-tu? Neznam zašto je u saab-u takav, samo ti mogu reć da ako je saab bučniji od TDI-ja, onda nešto nije u redu jer je inače TDI bučan.

domy1 je offline  
Staro 22.03.2007., 09:54   #195
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Saab nema 6-tu?
Mislio je na Toyotu
Matth€w je offline  
Staro 22.03.2007., 11:14   #196
speedy-3
Premium
Moj komp

speedy-3's Avatar

i nije rekao da nema 6 nego "...i ne sjetis se prebacit u 6.u jer je mašina nečujna..."
speedy-3 je offline  
Staro 22.03.2007., 11:56   #197
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:

Slabo.
http://www.youtube.com/watch?v=nuh00CY0dZs#
Te je alto.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Amdejac je offline  
Staro 22.03.2007., 12:25   #198
rams
80286
Moj komp

rams's Avatar

Uf, sad sam zamjetio ovaj topic pa mi se neda sve citati, ali jesi li recimo razmisljao da uzmete neki furgon, a ne bas karavana, recimo moj stari je prosle godine uzeo Citroen Berlinga, trosi cirka 5 litara, mozes u njega natrpat do 700kg tereta, neznam sada tocno koliko konja i to, ali na autocesti sa preko 700 kila je iso 150 znaci da valja, motor 1.9d.

Cijena ja mislim da je bila ispod 140kkn
Staro 22.03.2007., 13:48   #199
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Citiraj:
Jao...OK. Rekao si u 5. 210? Ajmo pretpostavit da je to na 4500-5000 rpm. I da je masina , DIZEL masina pri tom radu necujna? Daj ajde....Ili imas problema sa sluhom ili ta famozna toyota ima neku uber-bolesnu zvucnu izolaciju.
Ti gledas na iskustvu sa tim Saab-om. OK, shvacam te skroz.
Ali kod ove Vectre nema ni tragova takivim pojavama, mislim nije sad da je necujno itd, auto radi fino i uglađeno, nema primjedbi. Da se nesto trese-nikako. Eto ne znam stvarno, mozes tvrdit sto god hoces za taj motor, ali on je hvaljen na sve strane kolko je meni poznato u tom području, baš alfin 1.9 JTD sa 150 ks.
Mozda nesto sa Saabom nije u redu...Sta ja znam, nosac motora, getriba whatever

E da, kolko si uspio toyu navuc u 6. do ibera?
Evo mi na autoputu neki dan prema Sl. brodu, stari navuko 240
I bas kao sto kaze kolega, na vecim okretajima se normalno cuje i motor, ali bas se lijepo i cuje ficukanje turbine
Da,putpuno nečujan i tih dizel d-4d 2200cc 150ks,vjerovao ili ne,mnogi nisu ni skužili da je dizel...točnije,ostali su iznenađeni...kad auto miruje,stvarno se moraš koncentrirat da bi skužio da se radi o dizelašu.U vožnji se čuje turbina dosta,a lagano "brundanje" čuješ tek kad pustiš i ponovno daš gas,dok se ne turbina ne otvori...

Vozio sam dosta dizela,ovo je daleko najsavršenija dizel mašina na koju sam naišao...

Što se maksimalne brzine tiče,blokada na 235kmh...ali auto stvarno ima puno snage,vraća se na maksimalnu vrlo lako i kad izgubi na brzini,100% sam uvjeren da nema te blokade da bi išao još,jer 235kmh radi na 4800 okretaja...a osjetiš lakoću dostizanja 220-230kmh...

RI-ZG stižem u 50min do naplatnih kučica...što je brže nego s Passatom s kojim sam jednom došao za 55min,ali imao je čip na cca 170ks...

Eh,da...toyota zna popit i 13l kad je tako stiščem...što je puno!
Staro 22.03.2007., 14:23   #200
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor AMD Pregled postova
bolonja
ta je cesta sad kao pista... relativno nova, ravna, zacudo su i sahte ok napravljene, ali se ne bi vozio s tom brzinom na onom dijelu kod semafora u podsusedu, tamo je cesta u k**cu

lijepo si je nagazio (znam da si ti vozio)

Željac je offline  
Staro 22.03.2007., 14:49   #201
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
ovak ide i ovak se cuje pravi TDI

obavezno pogledat

http://www.youtube.com/watch?v=S_wvaXi_CYU
Staro 22.03.2007., 16:02   #202
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Citiraj:
Autor AMD Pregled postova
a tako nam se policajci voze?

inace na bolonji cesto zna bit nesreca nije ni cudo
ravna je, dobra.......
pal policijskih patrola i sve bi bilo rijeseno
jed2i je offline  
Staro 22.03.2007., 19:04   #203
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Citiraj:
i nije rekao da nema 6 nego "...i ne sjetis se prebacit u 6.u jer je mašina nečujna..."
I vi pametujete, to šta si boldao je napisao za Toyotu jer se nečuje puno pa zaboravi na 6. brzinu. A za Saab je napisao da se raspada u 5-toj na 200km/h, i nigdje nije naveo da Saab ima 6. brzina!

domy1 je offline  
Staro 22.03.2007., 19:53   #204
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Citiraj:
I vi pametujete, to šta si boldao je napisao za Toyotu jer se nečuje puno pa zaboravi na 6. brzinu. A za Saab je napisao da se raspada u 5-toj na 200km/h, i nigdje nije naveo da Saab ima 6. brzina!
Da se nadopunim i razjasnim I Saab i Toyota imaju 6 brzina,no komparirao sam maksimalne brzine oba auta u 5.oj i općenito ponašanje motora u tim uvjetima.Dakle,kad je Toyoti 5.a do ibera,katkad najčešče zbog muzike zaboravim promjenit u višu...nikakve vibracije,a zvuk motora prigušen u tolikoj mjeri da nisi ni svjestan da je na 5k okretaja...dok je kod Saab-a posve druga priča,osjetiš na kuplungu i gasu vibracije ekvivalentne potresu od 10 stupnjeva po richteru I općenito vibracije...inače,auto je užasno tvrd i sav nekako stisnut iznutra,oboliš od klaustrofobije,ali to je Vector koji je sportski djir Saab-a 9-3...uglavnom,auto je teški bullshit za te pare,kvalitetan je jako i tradicija stoji...ali opet,bježiiii (37k eura!).Unutrašnjost je kao u avionu,monotono i dosadno,bez ikakvih boja i detalja,komand ploča je baš kao u avionu,po čemu je Saab i poznat...
Staro 22.03.2007., 20:01   #205
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor jed2i Pregled postova
a tako nam se policajci voze?

inace na bolonji cesto zna bit nesreca nije ni cudo
ravna je, dobra.......
pal policijskih patrola i sve bi bilo rijeseno
Treba par kostolomaca koji bi polomili te koji se tako ponasaju i koji tako voze, za takve kazne ne vrijede !
a uvijek se nade netko ko bi bjezao od murije, da skrene u neki od kvartova, pobjegao bi garant !
samo me zanima zasto se oni sa presretacima ne voze recimo po bolonji, recimo ja nikad nisam vidio onog s famoznom cbr-kom da se vozi, da je uporan i dobar vozac, taj koji bjezi nema sanse protiv njega !
ne znam, zna se da se u ludnici cuga, pa me zanima zasto civilni murijin auto ne bi stajao kod ine u vrapcu i pecao (alko test, radari i slicno) s druge strane na ini u gajnicama (krizanje bolonje i medpotoki-a) i bilo bi love, sve se zna di se okupljaju rejseri, di se pije, ali se ocito nista ne poduzima !
http://www.youtube.com/watch?v=nHoWKIvTf9E
svaka cast iznimkama !

Željac je offline  
Staro 22.03.2007., 20:59   #206
_aco_
Banned

Datum registracije: Sep 2006
nisam čitao cijeli topic, preoručujem da posjetite www.opelclub.hr/forum
_aco_ je offline  
Staro 22.03.2007., 22:29   #207
speedy-3
Premium
Moj komp

speedy-3's Avatar

Citiraj:
Citiraj:
Autor Matth€w Pregled postova
Mislio je na Toyotu
Citiraj:

eto ga to je kao samo bio nastavak na ono sto je Matth€w da je mislio na Toyotu a ne sabb (oke malo bezveze ispalo no...) znam da sam pisao za toyotu i mislio sam na toyotu samo sam malo prebrzo preletio postove pa je 2+2 ispalo 3

Citiraj:
Da,putpuno nečujan i tih dizel d-4d 2200cc 150ks,vjerovao ili ne,mnogi nisu ni skužili da je dizel...točnije,ostali su iznenađeni...kad auto miruje,stvarno se moraš koncentrirat da bi skužio da se radi o dizelašu.U vožnji se čuje turbina dosta,a lagano "brundanje" čuješ tek kad pustiš i ponovno daš gas,dok se ne turbina ne otvori...

Vozio sam dosta dizela,ovo je daleko najsavršenija dizel mašina na koju sam naišao...
kad japanac nesto radi,radi to savrseno

Zadnje izmijenjeno od: speedy-3. 22.03.2007. u 22:39.
speedy-3 je offline  
Staro 22.03.2007., 22:40   #208
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Autor Željac Pregled postova
bolonja
lijepo si je nagazio (znam da si ti vozio)

Ko ja?
Ne bih se ja to usudio. Pogotovo ne tako brzo.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Amdejac je offline  
Staro 25.03.2007., 06:22   #209
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Citiraj:
Autor FERRYS Pregled postova
ovak ide i ovak se cuje pravi TDI

obavezno pogledat

http://www.youtube.com/watch?v=S_wvaXi_CYU
Emissary je offline  
Staro 24.09.2007., 08:20   #210
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

Datum registracije: May 2003
Evo prošla je još jedna godina. Zafira još uvijek ide bez problema. Ima oko 120000 km. Servisi su redoviti nakon svakih 15000 km. Samo je trebalo 4 puta do sada mijenjati žarulje koje su izgorile. Ima malo čudan način mijenjanja ali ništa strašno.

Bran je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na