|
![]() |
#32 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
To McG, nisam znao za taj program, budem isprobao taj programček pa ga stavim u prvi post, s zahvalnicom naravno ![]() Hvala! EDIT: Probao sam i sviđa mi se! Stavljam ga u prvi i drugi post u ovom topicu ![]() Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Kad sam stavio da optimizira izbriso mi je vazan file od windovsa i kada ocu upalit komp dođe do onoga dobrodosli i samo se srusi.Pokaze mi plavi ekran na kojem pise di je greska ali nestignem vidit je li usoftware-u ili hardware.i onda ga moram pokrenut preko safe moda i onda radi sve u redu ali samo par dana i opet sve isto.Sutra cu dobit cd od windowsa pa cu pokusat nesto ali nesmim se previse zahebavat jer imam vaznih stvari na kompu koje nisu moje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
a-wAnnaBe
Datum registracije: Feb 2005
|
meni osobno ovo vodic bio (i bit ce do daljnjeg) http://www.tweakguides.com/TGTC.html a shto se services tice: http://www.blackviper.com/
![]() |
#35 |
The All Seeing Eye
|
Gle to ti TweakXP nije mogao napraviti, TweakXP samo defragmentira boot file-ove, on apsolutno ništa ne briše! Ne znam dali si još kaj koristio na tom programu ali ja sam lijepo rekao da je program isključivo za taj defragment dobar, ostale opcije u tom programu nisu od prevelike važnosti jer sam ih uglavnom pokrio u vodiču! Kod tebe može biti problem neki virus, probaj u safe modu skenirati komp i sa SpyBotom (ili AdAware SE-om) i sa Anti Virusnim programom! Niti jedna optimizacija u vidiču ne može naštetiti ili obrisati file od windowsa. Znam jer iste optimizacije koje sam opisao radim na 4 različita kompa i nikad nije bilo nikakvih problema! EDIT: Hvala Stripy na linku, budem i to malo proučio, možda ima kaj korisnog ![]() EDIT EDITA: Pogledao sam ovaj vodič (više preletio neg detaljno pogledao) i stvarno je ogroman i vidi se da je kvalitetan! Ali mislim da nema potrebe za tolikim tekstom, taj vodič je rađen baš za totalne početnike tak da ga i noobovi mogu razumjeti ![]() Ali sve u svemu, stavit ću ga među linkove u drugom postu pa nek se nađe jer ipak je vodič vrhunske kvalitete! Hvala Stripy! Pozdrav! Zadnje izmijenjeno od: Bartuc. 21.03.2007. u 23:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
a-wAnnaBe
Datum registracije: Feb 2005
|
zato sam ga i koristio (pocetnik jel ![]() Dugo dugo ga vec radi(sakuplja), i redovito updejta. podsjetila me zapravo vasha prica o pagefilu. sjecam se da mi je tam sve bilo nice objasnjeno.
![]() |
#37 | |
The All Seeing Eye
|
@Komer, evo proučio sam ovaj vodič koji je kolega Stripy preporučio pa ti citiram dio koji te zanima iz tog vodiča: Citiraj:
PS: @Stripy legendo, hvala još jednom, ima puno korisnih stvari u vodiču. Sam šteta kaj je tako opširan ![]() Pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
The All Seeing Eye
|
Kak se zove program (točno ime/verziju)? EDIT (nadopuna servisa): Uz pomoć Codiac-ovog vodiča i liste servisa sa neta sam izdvojio sljedeće servise koji se mogu slobodno isključiti! Alerter Automatic UpDate Background Intelligent Transfer Service ClipBook Computer Browser Distirbuted Link Tracking Client Error Reporting Service Fast User Switching Compatibility Help and Support Human Interface Device Access IMAPI CD-Burning COM Service Indexing Service IPSEC Services Messenger Net Logon NetMeeting Remote Desktop Sharing Network DDE Network DDE DSDM NT LM Security Support Provider NVIDIA Display Driver Service Performanse Logs and Alerts Portabele Media Serial Number Service Print Spooler QoS RSVP Remote Desktop Help Session Manager Remote Registry Routing and Remote Access Secondary Logon Security Center Smart Card SSDP Discovery Service System Restore Service Task Scheduler TPC/IP NetBIOS Helper Telnet Uninterruptible Power Supply Universal Plug and Play Device Host WebClient Windows Image Acquisition (WIA) Windows Time Wireless Zero Configuration WMI Performance Adapter Pa ako netko isključuje nek ima listu ![]() Zadnje izmijenjeno od: Bartuc. 22.03.2007. u 14:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Premium
|
Citiraj:
@Kaze ti kulamasta da se vratis na pcplay forum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
The All Seeing Eye
|
Kak onda možeš tvrditi u ovom topicu da ti je to shebalo komp (u kontekstu da sam ti ja ili mi krivi) ako se taj program nigdje ne spominje? Najbolje ti je uvijek koristiti provjerene programe. Imaš malo brdo programa za optimizaciju koji su vrlo loši i rade baš suprotno od optimizacije (čak je i TweakXP jedan od njih, zato sam naveo da se samo u njemu koristi defragmentacija boot fileova)! Također ako naiđeš na bilo kakav memory optimizer kao što je MemMonster ili slično, odmah ga zaobiđi! Ne postoji program za optimizaciju memorije! Ti programi rade na principu gašenja procesa kako bi dobio željenu količinu memorije, no pošto ti ti procesi trebaju oni će se paliti/gasiti zbog takvih memorijskih optimizera i raditi više štete nego koristi! Znaći prvo se dobro informiraj o proizvodu odnosno software-u pa tek onda kreni s njegovim korištenjem! EDIT: O, pa kaj me se Kulamasta sjetio? Reci mu da ga pozdravljam, nek mi se javi na PM ili mail (bilo ovdje ili na pcplayu)! EDIT EDITA: Service Pack 2 download: http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Premium
|
Citiraj:
Nekrivim ja tebe niti nikoga dugog. @Nemogu mu javit sheban server od pcplay-a(tako nesto) Zar ti nije javio Cali? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|