|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
![]() Kupujem lap u italiji(Rimu) ovaj tjedan i nasao sam par zanimljivih. Znaci tu i tamo pokoja igra,programiranje etc. Koristio bi ga na kao desk repl. Evo o cemu se radi : TOSHIBA Satellite A100-849 Intel Core 2 Duo T5200 (1.6GHz, 2MB L2, 533MHz FSB) HD 100GB - RAM 1024MB - Display Lcd 15,4" Wide TruBrite Wi-Fi 802.11 b/g - Sistema operativo Windows Vista Home Premium Scheda Video nVidia GeForce Go 7300 256MB TurboCache. Garanzia 12 mesi+ 2 anni di estensione Toshiba ------------------------------------------------------------ HP Pavilion dv6236ea Intel Core Duo T2250 (1.73GHz, 2MB L2, 533MHz FSB) HD 160GB - RAM 1024MB - Display Lcd 15,4" Wide BrightView Wi-Fi 802.11 b/g - Sistema operativo Windows Vista Home Premium Scheda Video nVidia GeForce Go 7400 256MB TurboCache. --------------------------------------------------------------- SONY Vaio FE31B Intel Core 2 Duo T5500 (1.66GHz, 2MB L2, 667MHz FSB) HD 80GB - RAM 1024MB - Display Lcd 15,4" X-Black Wi-Fi 802.11 b/g - Sistema operativo Windows XP H.E. Scheda nVidia GeForce Go 7400 256MB TurboCache. ---------------------------------------------------------------- Svi kostaju oko 1000 eura. Dok je sony nesto skuplji 1100. Koji uzeti? web je www.mediaworld.it |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Meni ti se ovako na prvi pogled svi sviđaju, ali najviše bi se dvoumio između hp-a i sonya...jer go 7300 nije niti približno za igre, 7400 još nekako može proći, ali nisi napomenuo je li ti to bitno. E sad, o kvaliteti izrade tih modela ne mogu govoriti. Za hp je + duplo veći disk i org vista home premiuma, a sony mi se čini kao malo egzotičniji notebook. Najbolje bi bilo da oba vidiš i provjeriš kvalitetu i dizajn pa da onda odlučiš. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Pala odluka na zvjer sa predobrim komponentama za predobru cijenu na akciji u Rimu . Malo je tezi, oko 3.4kg ali ne smeta jer ce biti 90% vremena na stolu. HP NX9420 RU364ES
Zadnje izmijenjeno od: Wally. 15.03.2007. u 11:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Pa to je 1000 eura. Uzmi sony-aja ili toshibu za te pare. Njavznije u cijeloj konfi je MATICNA PLOCA. hebes ostale komponente ako je maticna u banani. Kao sto je gricom krcao laptope sa dobrim komponentama a svako malo je crkla ploca. Toshiba ili Sony. To je moja preporuka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Da te upoznam sa cinjenicom da to sto gledas je ponuda na web shopu. Ponuda u ducanu se zna razlikovati. XX puta sam dosao tamo i nisam nasao model koji je na webu. Nadam se da ces nac odgovarajuci model.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Evo upravo sam rezervirao zadnji komad u ducanu. Veceras idem po njega. Prodali su 200 komada u tjedan dana, a ja zgrabio zadnji. Konfa mi izgleda predobra za tu cijenu, s obzirom da je iz poslovne serije. btw kod nas ga nema ispod 12-13k kn u ducanu.(bar ja nisam nasao). I dobijam garanciju 3god tako da nema brige. Javim prve utiske kad se ovdje domognem interneta, mozda neki hotspot padne . Veliki pozdrav iz Rima. Ciao ragazzi!(to je najdalje sto moj talijanski ide) ![]() Zadnje izmijenjeno od: Wally. 15.03.2007. u 11:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
ovo ti je web http://www.syspack.com/Listino.asp?A...itolo=NOTEBOOK Imas u ponudi pri vrhu trenutno 9 laptopa, ovaj je "cpq244" ovo je model HP NX9420 RU364ES T5500 512MB 80GB DVDR 17, x1600 ** Ispricavam se, zaboravio sam gore napisati koji je model i marka. oops. Ispravit cu sada. Zadnje izmijenjeno od: Wally. 15.03.2007. u 11:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Čestitam na izboru. A Brunu iz Rovinja želim pitati da li je upoznat sa kvalitetom HP-ovih prijenosnika? Cijenim Toshibu (Sony-ja ne), ali HP je prema mnogim review-ima među, ako ne i najbolji izbor po pitanju kvalitete.
![]() |
#10 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Skoro svaki veci proizvodjac prijenosnika ima srednju i visoku kategoriju prijenosnika sa kojima cilja na razliciti segment trzista. Bezpredmetno je uopce govoriti o tome sto je bolje ili gore jer nekome nesto sto je dobro drugom je lose. Reci da HP ili Sony ili Toshiba (ili bilo koji drugi lap) ne valja na osnovu jedne njihove serije je nerealno. Osobno nijedan od ta tri ne bih uzimao u obzir za svoj laptop ali u ovom slucaju bih uzeo Sony FE, pa onda HP, pa tek onda Toshibu. BTW, Bruno jesi prodao onog Flybook-a ? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
LOL, nadam se da da, na kraju je zavrsio kod Rospaye. ![]() Dobar je i svidio mi se ali silom prilika morao je ici jer su mi financije trebale za jedan drugi deal iz USA. ![]() BTW, tip iz Naviga mi se jos nije javio. Slao sam mu jos tri mejla i svaki put mi je rekao da ceka odgovor iz Garmina. Sorry na cekanju, bas mi je neugodno ! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Evo stigao u zadar jutros pa da kazem prve dojmove. Performanse u igrama NFSMW/F.E.A.R. vrlo dobre. Klizi skoro na max detaljima, negdje izmedju medium i high je ok. S ekranom sam vrlo zadovoljan native reza 1680x1050 izgleda odlicno, a posto je 17" velicina slova i ikona na ekranu je taman kako treba za ugodan rad. Tezak 3.4kg skupa s baterijom, sto ga svrstava medju najlakse 17". Imao mi je prijatelj acera aspire 15" koji je imao 3.6kg..tako da je ova gromada relativno lagana. E sad..Sat vremena gledanja divx, pola sata igranja NFSMW(pod smanjenom potrosnjom graficke,znaci morao sam smanjiti detalje)..i nakon toga prckanje i instaliranje programa, baterija je trajala 4 sata i 10 minuta, sto me najvise iznenadilo. Tipkovnica savrsena , ima i numericku sto ce mi posebno dobro doci. E sad da ne bi ispalo da ga samo hvalim. Pozadinska plastika od ekrana se znatno uvija. Ekran nije osobito svjetal. Generalno, kuciste bi moglo biti kvalitetnije. Malo nezgodan za prenosenje,jer svakako nije malecki, ali ja ga ionako mislim prenositi 3-4 puta mjesecno pa ne smeta. Zakljucak Evo bas ovaj post pisem na njemu i jos sve radi ![]() Nisam neki ekspert na temi prijenosnika, ali sam pokusao dati neki svoj sud prema onome sto citam okolo po recenzijama. Mislim da sam dobio dobru zamjenu za svoj desktop, koju cu moci seliti na fax i doma, posto studiram u drugom gradu. Veoma zadovoljan, samo trebam ubaciti jos rama i za 5 ![]() Pozdrav. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|