|
![]() |
#1 |
Bot Maker
Datum registracije: Dec 2005
|
brzina dizanja xpa
Brzina dizanja xp windowsa na novom kompu je debelo sporija od starog sto ej zivo cudo. eto molim vas ovdje da mi dadete savjet. Problem: dizanje xp windowsa traje 1minutu negdje od startanja plus jos jednu jer mu treba da digne antivirusni i zone alarm tak dugo sto je katastrofa. radi se o: Procesor DualCore AMD Athlon 64 X2, 2000 MHz (10 x 200) Naziv matične ploče ECS RS485M-M (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN) Chipset na matičnoj ploči ATI Radeon Xpress 1100/1150, AMD Hammer Sistemska memorija 1024 MB (DDR2-533 DDR2 SDRAM) Tip BIOS-a Award (09/22/06) Komunikacijski port Communications Port (COM1) Komunikacijski port ECP Printer Port (LPT1) Grafička kartica GeForce 7600 GT (256 MB) Grafička kartica WinFast PX7600 GT Extreme(NVIDIA) (256 MB) 3D akceleratorski čip nVIDIA GeForce 7600 GT Monitor Plug and Play Monitor [NoDB] (H9NL918307) IDE kontroler ATI IDE Controller IDE kontroler Standard Dual Channel PCI IDE Controller IDE kontroler Standard Dual Channel PCI IDE Controller SCSI/RAID kontroler SCSI/RAID Host Controller SCSI/RAID kontroler SCSI/RAID Host Controller Floppy disk Floppy disk drive Tvrdi disk ST3200820AS (200 GB, 7200 RPM, SATA-II) Optički uređaj PIONEER DVD-RW DVR-111D (DVD+R9:8x, DVD-R9:8x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-ROM:16x, CD:40x/32x/40x DVD+RW/DVD-RW) Optički uređaj VT3330G JRF721Y SCSI CdRom Device SMART status tvrdih diskova OK dok je drugi brzi debelo brzi u startanju i podizanju i gasenju vindowsa i ostalih aplikacija barton 3000+ s 512 smjesnog rama. E sad mene boli sto sam ja ovo kantu platio duplo vise engo starog i sad mi to smjesno izgleda. tweakanje windowsa nepomaze jer sma probao neke preinake ali svejedno njemu treba mjesec dana da pokrene american army i slicne stvari. nepada mi na pamet sto bi mogla biti greska ali disk hrda ko da je blesav kad nesto pokrenem, defragment hdtune i sve te disk programe sam probao kazu sve OK mozda graficka??? nezanm dajte neki savjet sto da probam napraviti.
![]() |
#2 |
HW&WLAN expert
Datum registracije: Mar 2003
|
Samo pitam ali jesi li instalirao windowse nanovo ili samo prebacio na novu konfu?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Bot Maker
|
nanovo ovo je novi komp . i vec kad su bili potpuno frsh su bili sporiji, neznam u cemu je problem, citam sad malo okolo imali su neki slicne probleme ali nisu slicni mojem samo je problem isti ali ne i zasto ej doslo do njega, kod mene je problem od samog pocetka mozda nesto nisam isntalirao ali neznam sto mi treba sve sto mi treba sma instaliraso.
![]() |
#5 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
ista stvar i ovdje, sporo se boota unatoc tome sto sam vec isprobao svasta, a same XP instalirao nekih 10 puta (od full format c: pa nadalje) ah, valjda nas tjeraju na Vistu.. stopao sam bootanje WinXPa na novom kompu 1 minuta i 40 sekundi! dam se kladiti da mi na starome laptopu bilo ispod minute! (a laptop na papiru mora biti debelo sporiji od ovoga tu, jer ima HDD na 5.200 o/min ili koliko vec, te samo 512MB DDR i 2.8 Ghz P4) dok ovaj komp radi u raid nacinu pa mu ucitavanje nije problem, kao ni CPU i memorija... tako da sto reci, prelazak na Vistu mozda pomogne, vidjet cemo uskoro...
![]() |
#6 |
Bot Maker
|
ma daj smjesno mi je sto sam kupio ovaj dual core koji bi trebao biti brzi a on je sad sporiji, istina bog da igre akd se pokrenu idu glatku ali im treba mjesec dana da se pokrenu. reinstaliranje windowsa mi se enda jer mislim da nije u tome problem, njega nesto muci hardwerski ili sto jer isti takvi widnowsi sa svim sitim na drugom kompu rade glatko.(slabijem kompu)
![]() |
#7 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Ne znam jeste li vidjeli ovaj topic? Vidite sto kaze bootvis... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
A ono onak glupo pitanje, al u kojem modu vam rade diskovi???? jesti sigurni da su u SATA modu? Te jel vi brojite vrijeme od pocetka paljenja kompa ili od pocetka kad se pocnu windowsi dizat??
![]() |
#9 |
Bot Maker
|
kaja znam u kojem su modu, ajde reci akk da stavim taj mod ak nisu. vec sam ocajan i psujem taj dual core, citam an drugom topicu da neki driveri njegovi s nekim drugim drivverima neki konflickti a mislio sam si da perforamnce nece biti toliko bolje od starog bartona kad sus ad jos gore, predivno.
![]() |
#10 |
|
brojim od trenutka kada stisnem tipku POWER. (tih 1:40) nekih 25 sec mu treba da prodje BIOS Post i to... onda nekih 50 sec za onaj xp boot(trakica, blank screen, pa welcome plavi), i za load svih drivera i plugina u winsima oko 20 sec. onaj XP boot traje abnormalno dugo jer se nakon onog prvog dijela di se pomice ona trakica(prodje samo 4 puta, to je OK), pojavi crni ekran i on stoji 15 sec, i onda jos 15 sec stoji onaj plavi welcome screen, tek onda se pojave pravi winsi... bootvis ne pokazuje nista cudno, mislim, nista se ne dugo ucitava, sve tanke crtice... ![]() a sad jel sata2 ili nije... pa ofkors da je ![]() plava crta je kada su jumperi u hardovima, a crvena kada ih izvadim. ![]()
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 19.03.2007. u 17:04. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
isti problem se i meni pojavio, a što je najsmješnije, koristim isti instalacijski CD već godinama.. na istoj konfi.. i zadnja instalacija se jako sporo diže u windoze... crtica mi ona prođe skoro 20 puta?! wtf... jeedan od razloga zašto sam prešao na Vistu... jesam napomenuo da sma radio format particije... i ista stvar... ko je tu lud... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bot Maker
|
meni ona trakica prodje u sekundi ali onda stoji na palvom ekranu barem 30 sekundi i plus jos 30 za dizanje ikonica u taskbaru imam ih 6 evo moj htune, smjesno menis amo 16% procesora trosi a sporiji sam sigurno do tebe. btw moze entko malo objasnit kaj sam ja to za podatke dobil? http://www.picfury.com/29/slika-1.html
![]() |
#14 | |
|
Citiraj:
pa posto vjerojatno imas upaljen auto update winsa... kao i mi ostali... mozda smo pobrali neki update fajl da 'uspori' to sve skupa, pa da predjemo na Vistu, nista me ne bi iznenadilo od Microsofta... ![]() 1000 kn za srednju Vistu treba ipak dati... 2 blablu: router SE515 (t-scum) podesen da daje fixni IP, pa nema cekanja za taj refresh, jednak je boot i kada ga ugasim ili istekam lan
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 19.03.2007. u 18:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Bot Maker
|
omg to nsiam ni razmisljao mroa da smo pobrali neko govno s windows updateom. i meni ej upaljen. uopdate problema: 1.44 minuta strasno ensto, svaki puta mi se ikonice refresaju akd startam comp, cudno nesto.
![]() |
#16 |
Ultrabitchinfast
|
Evo ljudi ovaj prog pomaze za brzo bootanje wina. Zove se TuneXp 1.5 i mozete ga skinuti s driverheavena. Prvo liga, sredi vam boot, i bootanje je fakat brze.
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
oppa idem to probat, ako radi imaš repup LOL o vidi EDITa, ma to care, ne da redi neg stvarno ubrza taj boot svi instalirajte TuneXP-označite brzo podizanje sustava-i čekajte da napravi defragment(kad se makne defragment.exe prozor) Zadnje izmijenjeno od: Buger. 19.03.2007. u 18:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Bot Maker
|
zavrsio je ali moje bootanje jos traje isto, reinstalirao sam pravilno drivere graficke, updejtao sam bio maticne, instalirao sam one amd optimizatore setupere sta ti ja znam sve sto ne, instalirao bootvistu, instalirao tunexp podesio prema tu jednom topicu servise ali govno jos uvijek se dize 1:30 minuta katastrofa, zalim novce koje sam dao na ovaj duo core shit.
![]() |
#21 | |
*
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
45sec od pritiska tipke do desktopa . updjeti ubijeni od kada znam za sebe i sve radi ko beba ![]() inace meni se to jednom desilo al nesto nije valjalo u instalacija wina i onda je crtica prolazila po 20 puta....
![]() |
#24 | |
*
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Bot Maker
|
ok meni optimizer nist nije pomogao mozda je task sheduoler ukljucen? gdje da to ukljucim? e sad za ove servise kaja znam koji mi trebaju za ove koje znam kaj su mi trebaju a za ove druge ne. pa jel ovo puno servisa?
![]() |
#27 | |
*
|
Citiraj:
Ja normalno imam upaljeno oko 25-30 procesa kada se dignu windowsi (To mozes vidjeti i u task manageru). Bitnije od toga mi je da znam barem okvirno za sto sluzi svaki proces i da nemam nekakvih nepotrebnih gluposti. Za svaki proces mozes vidjeti na sto se odnosi tako da ga sa ekstenzijom upises u google - izbacit ce ti stranice kao sto su processlibrary, liutilites, neuber gdje mozes naci informacije o procesima Ono na sto sam ti htio skrenuti pozornost sa citatom nije optimizer nego to da si ti kod bootvisa dao screenshot Disk I/O i Process Creates, a u citatu se savjetuje i da provrtis driver delays. Isto tako imas par topica u ovom podforumu o optimizaciji windowsa, pa mozda ne bi bilo lose da ih procitas. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Bot Maker
|
ja imam sad 39 iamm tu neke dodatne procese koji mi trebaju kao robofrom i tak... imam jedan mountan drive i to je to. No ja se ovdje nezalim na brzinu dizanja windowsa ja se zalim sto sam dao novce za novi comp koji ima ovaj fancy pancy dual core(pazi ime kak strasno zvuci) procesor sa 1gb rama i grafickom od 1500 kuna a ono stari AS barton 3000+ radi brze od ovog novog , to se ja zalim, sto sam dao novce da imam novi bolji comp a sad imam isti ili mozda neku truncicu bolji. MKod startanja je novi sporiji, ali kod igranja ide bolje sto bi aj prepisao graficki jer u starom je jako losa graficka, dakle ja sam samo mogao kupiti bolju graficku za stari comp, mogo bi dat neki negativan savjet ovima koji kupuju ove dual core ...
![]() |
#30 |
Bot Maker
|
znam ali kazem da sve sto radim na ovom novom mogo sam radit i an starom s malo boljom grafickom plus tamo bi se isti OS brze dizao. vec sam aj napravio apr everest testova i vidio da ovaj dual core nije nesto brzi glavno da ima 2 glave i neznam sta sve ne a onaj ajdan barton se grije ko blesav na skoro 50 a radi mko sulica pa nije valjda taj barton anjbolji procesor koji su napravili.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|