|
![]() |
#1 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Novi DIVX 5.1.1
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Re: Novi DIVX 5.1.1
Citiraj:
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Administrator
|
Obična verzija nema Q-pixele, B direc. frames i slična sranja. Ništa bitno kod gledanja filmova, bitno jedino kod kompresije. Dobiju se ipak bolji rezultati s pro verzijom. Zagladi više scenu, nema kockica u tamnim scenama itd... |
![]() |
![]() |
#5 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() Nije istina. Imaš onaj slajder za određivanje kvalitete i brzine. Stavi ih na iste vrijednosti pa usporedi, ja jesam. Brži je brži i to više od 15 %. Razlika se penje što god više smanjuješ kvalitetu a povečavaš brzinu... No i kako grafulja? Zadovoljan? |
|
![]() |
![]() |
#6 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
![]() A kakva je onda kvaliteta kad stavim da mi je brzina max? Nisam nista experimentirao sa 511. Ja inace koristim 512x384 rezu i 1000kbps bitrate. Ali i sa 505 mi je slika odlicna. Jel bolja slika sa 511? Grafulja je super. Nedrzim ju OC-anu (nevidim razloga za to). Negrije se nimalo, al se vent na njoj cuje 5 puta vise nego na Kyro2. ![]()
#7 |
Administrator
|
Nije kvaliteta toliko loša koliko bi se očekivalo, ali opet zavisi od filma do filma. Neki se daju skompresirati na najbrže da slika bude famozna, a drugi pak... U pravilu s svakokm novom verzijom se popravlja kvaliteta slike... Rezolucija; preferiram punu rezu, ali opet ponavljam od filma do filma... Vent sam par puta skidao i podmazivao, dobro se drži...I ja sam prije imao Kyro II, sječam se prelaza ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Kod koristim vecu rezu onda mi jedva stanu 2 epizode po CD-u. A kad sam poceo kodirat sa 511 vidio da ce mi file bit preko gige velik, reko ajd se ti CraZy vrati lijepo na 505. Dosad mi je to najbolja verzija i nemislim prelazit na drugu. Slika je odlicna a file dovoljno malen (320MB po epizodi (sa zvukom)). ![]() Ma vec sam se navikao al mi je buka kompa prevelika ![]()
#9 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
ja mislim da je najbolji "divx" zapravo XVID ![]()
__________________ |
![]() |
#10 |
Administrator
|
Buka ti je velika, ali mi se čini da je to zbog orba a ne zbog grafulje ![]() Reza ti i nema prevelikog utjecaja na veličinu, više ima bitrate. Ja iovako ne radim tako, nego mu prvo odredim velićinu (700 ili 1400 MB) pa prođem testove za kompresiju (prvi i drugi prolaz) pa tek onda određujem bitrate i rezoluciju. Što če ti npr. nekakav triler ili drama bez specijalnih efekata i malo scena "po mraku" u bitrateu od 1000? Nema potrebe, dovoljno je i 600-700. Ostatak pukneš na rezoluciju. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#12 |
Guest
|
Ćao drugari! Ovako, da vas pitam, kako da ja DVD film iskopiram na disk, odnosno pretvorim u divx, iliti sličan format... molim vas za potrebne savjete, programe, i slične stvačice, ukratko... kad već plaćam u videoteci film, moga bi ga si i iskopirat, zar ne? ili me barem uputite na neki link or something muchos gracias ![]() edited by gpremec: To sto si upravo opisao je kradja. Kada u videoteci platis posudbu, platio si pravo da pogledas film/filmove i nekoliko puta u odredjenom vremenu (obicno "do sutra"), ne mozes gledati na to kao da te videoteka krade. Ako hoces imati doma film, plati 100-250kn za svoj primjerak. Zadnje izmijenjeno od: gpremec. 22.11.2003. u 22:56. |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
Ljepo ti pise na filmu da je zabranjeno bilo kakvo kopiranje filme ali samo dijela!!! Dakle to je protuzakonito, a to kaj to nitko nebu skuzil, osim nas kojima si napisal, je posve druga stvar!
![]() |
#14 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
http://www.doom9.org/ evo tu možeš naći sve potrebno, ukljućujuči i tutoriale. Mogao si cijenjenom moderatoru objasniti kako ti imaš sve DVDe koje namjeravaš prebaciti u DivX, ali su ti se orginali izgrebli te si prisiljen posuđivati iz videoteke te od njih raditi svoju zakonom zajamčenu kopiju. ![]() edited by gpremec: Izazivas napotrebno. Link cu tolerirati, ali navodjenje na laganje i kradju, to je previse.
Zenfone 9 | Zephyrus M16 | HP Chromebook X2 | Tesla Model Y LR Zadnje izmijenjeno od: gpremec. 22.11.2003. u 22:57. |
![]() |
![]() |
#15 | |
Administrator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
edited by gpremec: Nemojmo izmisljati novu istinu. Po zakonu, ne smijes imati nikakvu kopiju filma ako je tako naznaceno na samom originalu, ali se tolerira back-up kopija vlastitog original primjerka. Vlastitog, a ne posudjenog iz videoteke.
Zadnje izmijenjeno od: gpremec. 22.11.2003. u 23:08. |
|
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
Moj bed, što bi rekli... nisam naglasio upravo gore rečeno... ![]() soorrryyyyy....... ![]() edited by gpremec: Kod mene ne prolaze takve isprike. Zadnje izmijenjeno od: gpremec. 22.11.2003. u 23:02. |
![]() |
#20 |
matroxfanatic
|
Ljudi, serete ga da to nije normalno. ![]() Za pocetak, zatvaram ovaj thread, a onda cu malo editirati postove i predloziti kazne. ... Gabre, CatKiller i Blade_chaos, predlozio sam vrhovnom sudu moderatora PCE foruma da se ohladite na 5-7 dana. Ako moj prijedlog bude prihvacen, moci ce te se ulogirati, citati po forumu, ali ne i pisati/odgovarati u navedenom razdoblju. U svakom slucaju, biti cete obavijesteni sto je odluceno. Do tada, slobodno se koristite forumom, ali molim vas, pazite sto pisete.
Holly: "Appreciate what vou've got, because basically, I'm fantastic!" ![]() Zadnje izmijenjeno od: gpremec. 22.11.2003. u 23:07. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|