|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
MAX na 2469,dalje ne vjerujem da če ići. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#5 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
DObro covjek reagira , kad je prava poplava ovakvih besmislinih tema . Daj mu samo struje i ide sigurno na nekih 2734,76594030 mhz . |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Ma sve ja to znam. Dobro me Veki i nasmijao ![]() Ploča će ići vrlo vjerojatno na 280mhz, što uz multy 9x daje nešta preko 2500mhz za taj proc. U jednu ruku je i žalosno, jer ekipa ganja takve na 3-3.1Ghz na recimo voltažama od 1.45-1.5V Gigabyte je ultra stabilna ploča, ali moraš pogoditi memoriju sa kojom ide preko 300Mhz. Dečko jedan iz Srbije je sa Corsair value-om naterao ploču stabilno na ~380Mhz. Ovu moju iz siga, a sve su slične te za AMD-ove procesore. Moraš imati i malo sreće...
![]() |
#7 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Imam tu ploču na poslu i dotični proc, radi na 290x9 bez problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
ja razmisljam o nabavki istog procesora. dakle zakljucan je? (samo prema gore?) velike su sanse da ide preko 2700mhz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Koliko sam vidio po vani, dereju 2.9Ghz-3.0Ghz. Neki i sa prokletih 1.4V-1.45V Multy ide samo dole (od 9 pa na niže). MBO trebaš neku koja ide poželjno stabilno preko 300Mhz (ili deri sa Clockgenom). No čuj, ne ide sveka ko gluha svinja ![]()
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 10.03.2007. u 00:02. Razlog: Tipfelerčić |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
ma ide moja do 340 tako da maticna ziher nebu problem ![]() ma gledam u info-gami ima ovaj procesor za 440kn... to je stvarno ok cijena, ali radi se o tray verziji... dakle samo 1god garancije |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
ma znam... al nisam ni kupio ovaj procesor a u glavi mi je X2 vec ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Nemre se rec nis odredeno ali ak vec ekipa kaze da maticna nedaje preko 280 mhz znaci da je max 2520 sto malo umanjimo jer nikad tak ne radi na max od maticne pa dobijemo 2469 ![]() Ma sve je relativno... kod svakoga je drugacije... ![]() Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
buš vidil da ima... cekaj samo da ubodem jednog orleansa i ninju... za koji dan :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
evo samo da javim kako sam upiko jednog u info-gami i za sad mi radi na 2700mhz (300x9)... FSB me koči zbog nekompatibilnosti memorije i maticne al vjerujem da bi isao on i vise...9x je max mnozitelj... dakle jedino sto te moze kociti sa ovim procesorom je ploca, a koliko sam citao ljudima ta gigabyte-ica i neide puno vise iznad 280... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
Damn, stari moj, ja više nit neznam kaj ti imaš doma sada. Od memorije do ploča, valjda si prošao sve moguće za AM2. Na ćemu si trenutno (mislim na konfu; ovo iz siga?) ? Meni se sve čini da nisu ploče krive za takvo ponašanje, ipak je tu AM2 memorijski kontroler koji to sve lagano podje*ava. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
hehe... mislis da ja znam na cemu sam sad? šala... Trenutno mi je ploča na reklamaciji (imao sam probleme sa konektorima za zvuk i za ventilator). Ovo iz siga je stanje trenutno da. Posudio mi je lik kojem sam prodao apacer-a jucer memoriju da probam i radila je na HTT-u 325 (samo to sam probao jer tak sam prije drzao semprona). Ocito nije problem sa athlonom a probleme sam imao i na athlonu i sempronu tako da sam ja gotovo siguran da je do ploce. Ali sve vise me nekako vuce da mi je mozda napajanje slabo? Na DFI-evom forumu su mi rekli da je 350W preslabo, dok su mi ovdje ljudi rekli da je taj fortron 350W dovoljan (nemam puno uredaja... samo HDD i DVD-RW, eventualno koji ventilator) al opet to bi znacilo da apacer trosi manje struje ili sto?? hehe ma nema sanse... jer HTT iznad 300 nece na bilo kojem mnozitelju, a porcoesor trosi vise struje cim je vise naclockan tako da bi se to odrazilo... Sutra bum Transcenda prodao najvjerojatnije jer imam kupca, ali jos ti javim na PM kad to obavim. Mislim da bum Corsaira XMS2 667 poslje (to bu 5. memorija hehe). |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
sa seriskim coolerom ili stogod bolje ... Ja imam seriski pa zoto me malo trta da nesprzim sta... BTW nemam bas nekog iskustva sa OC... digo sam sad samo na 222X9... digo bi ga ja jos ako mogu naravno.. Tocno koje kompnente imam: AMD am2 3000+(1800Mzh) MB Gigabyte M55S-S3, sAM2 KINGMAX dd2 800MHz Gigabyte ATI Radeon 1950Pro Chieftec power supply 400W Zadnje izmijenjeno od: focal. 24.03.2007. u 18:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
|
Ako ne diraš napon i box cooler će poslužiti za OC. A napon se ne dira dok god ne dođe do nestabilnosti, koju naravno provjeravaš određenim alatima i nakon njih normalnom upotrebom par dana tako OC-anog kompjutera. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Eto da ne otvaram novi post nastavit cu u ovom... Kpuio sam novi cooler SCYTHE Mine SCMN-1100 i naravno iso vise dizat frekvencije al sad dojednom vi se javljaju neke glupe opruke kad resetam komp Tj nemogu dignut vise od 240X9 Znam 100% da sam ga prije drzao na 244X9 al mi se lagano pregrijavao sa seriskim cooerm pa sma ga spustio na 233...a sad nema sanse da ga dignem preko 240 POJAVI MI SE OVA PORUKA: Warning! NOW SYSTEM IS IN SAFEMODE PLEASE RE-SETTING CPU FREQUENCY IN THE COMOS SETUP POST ERROR OCCURS! PROFILE 1: DEFOLT SUCCESS: LAST KNOW GOOD SUCCESS: 3 TIMES SUCCESS: >5 TIMES SUCCESS: >5 TIMES jel se to kako moze iskljucit i sta to znaci uopce... konfa je iz siga |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|