|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Komp od 41000kn
Evo, sad baš malo čitam novi BUG...He, na naslovnoj strani je veliki naslov Super PC na testu...Naime, testirali su 3 jaka kompa...Jedan za 25k, drugi 36k i ovaj zadnji je 41k (točnije 41.199kn)... Evo, da kažem kaj je nutra (u ovom zadnjem), pa da čujem kaj vi mislite, dal vrijedi to te novce (neam namjeru kupit to ![]() CPU: Intel Core 2 QX6700 Cooler for CPU: Vodeno hlađenje integrirano u kućište MBO: EVGA nForce 680i SLI RAM: 4x OCZ Platinum XTX PC8000 VGA: 2x Point of View GeForce 8800GTX (SLI) ZVUK: Terratec Aureon Universe 7.1 HDD: 2x WD Raptor 150GB (Raid 0) DVD-RW: LG DVD-RW H12L BLUE-RAY SNIMAČ: Sony BWU-100A PSU: OCZ GameX Stream 850W CASE: Thermaltake Kandalf LCS Eto, to je to...inače, to je Ve-Milova konfiguracija. Svašta, ove toljage iz buga su napisele kao minus da nea floppy pogon...I još su stavil da su diskovi premali.Dobro, za ovo s hdd-ovima se slažem...Ipak 300GB za komp od 41k kn je malo premalo! Testirali su i markove, i rezultati mi se čine dosta loši obzirom na ovu zvjer: 3d mark 2005- 7 724 3d mark 2006- 13 810 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
da nije u kandalfu onda bi bila isplativa... ovako teško ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
0 dB is my style.
Datum registracije: May 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
bezveze. Nit me fascinira konfa, niti taj clanak u bug-u (bio je link na clanak na ve-mil stranicama). A nacin na koji su ga pisali... nisam dugo citao neki casopis, ali ovo je na razini osnovnoskolaca ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
[SW]'V^idO
Datum registracije: Dec 2006
|
Koliko ja znam rezultati 3DMark-a su slabi jer nVidia još nema drivere koji kako treba koriste SLI dvije 8800-tice.
![]() |
#9 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Nvidia nema drivere za SLI u Visti - na XP radi. CPU Quad core - za gaming rig je besmisleno ! Jerbo su SPORIJI od dual core - problemi sa clockom. Kaj se kučišta tiće - VeMil ne nudi LianLi isl. brandove, pa je prirodno i normalno da neće staviti kučište u ponudu koje nemaju u prodaji. Isto vrijedi za hlađenje. Da je netko ČITAO članak - imali su 4 dana da sklope comp. Malo koja firma je mogla u tom roku složiti konfu, zato recimo nema Linksa u usporedbi. Koji ima bolje komponente, ali nije imao na lageru. Inaće pitanje dali se isplati je besmisleno - ako znaš za kaj ti treba comp i koliko novaca imaš - u to ukomponiraš najbolje komponente koje možeš i igraj se, foldaj, obrađuj video/fotke - whatever ![]() Kaj se tiće - dali se isplati dato 40 k Kn za comp, pa isplati se i 100k Kn za comp, ako ih imaš i nije ti bad pljunuti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
totalno bacanje novaca,nekak mi to ne vrijedi 41 000kn
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Kapetan od beloladja
|
![]() |
#12 | |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
CPU: Core 2 QX6700A ovo što je JVC napisao, ona manja brojka nije 3DMark nego PCMark05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Sve te konfiguracije su besmisleno natrpavanje najskupljih komponenti na jednu hrpu. Kada pokušaš zamisliti što s tom konfiguracijom raditi, dođeš do zaključka da ima popis od najmanje 3 komponente koje su overkill. Nije važno koju vrstu posla zamišljaš. Recimo za posao ti ne treba takva konfiguracija grafičkih kartica i k tome u SLI, a za igranje je besmislem takav proc. Kome treba takva zvučna za oba ta posla? Onome kome treba, ne trebaju niti te grafičke niti taj proc. Svima njima zajedno ne treba takva memorija. Uglavnom, to je samo još jedno prekenjavanje BUG-a oko preskupih komponenti koje nitko od njih ne može iskoristiti niti 50% i to kada ga proba gaziti. Ovajkva konfiguracije je krajnje BESMISLENA. Nije važno tko ima, a tko ne. Onaj koji ima nije došao do toga tako što se razbacivao s novcima. Iako vjerujem da će netko kupiti ovakvu glupost koja se primjerenije može složiti za cca 60% novaca. Probao sam i tako je. Links je složio takvo nešto. Masni mi je govorio da to rade, a zašto to nije u BUG-u, ne znam. Možda sljedeći broj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
![]() |
#16 |
[SW]'V^idO
|
Ova konfa je za sada overkill, ali će za koju godinu postati ono što je sada P3. Kad tad će se naći neki program ili igra koji će i ovu konfu tjerati do krajnjih granica.
![]() |
#22 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
A je vam problem složiti konfu u 4 dana, ma zamislite samo to. Ovdje ljudima preporučimo za koju god lovu želiš u roku 30 minuta, ostalih 15 minuta potroši na slaganje konfe ![]()
![]() |
#23 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Ahhhhh..... uuuu.......hhhhhhh...... špric..... špljucccc....... Tako nekako se ova konfiguracija cini freekovima i tatinim sinovima. Inace totalna perverzija,preseravanj, besmislica,..... Kao sto RAK rece za 60% manje para se moze sloziti konfiguracija koja je u najgorem slucaju 20% (ako i toliko) slabija od ove.
![]() |
#24 |
Premium
|
Da...baš...Fakat su ga napisali...O svakoj komponenti dve riječi...Ipak je to konfiguracija za 40k kn, a kupac koji kupuje takve stvari, a ne razumije se previše u hw, pomoć će potražit upravo u jednom BUG-u, PC Chipu, VIDI-ju i sl...I onda naleti na ovak nešt... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
®
|
kao to je bilo natjecanje ve-mil,hg,links... ve mulj pobjedio... skuplji su od linksa i hg-a ša su nutra još stavili blue ray....hehehe |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
totalno bezveze za današnji standard... ![]() ps. mada bi volil imat tu mašinu... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
![]() Školuješ se 8 god, za radno mjesto s plaćom 3k kn. Digneš kredit od 20k € i otplaćuješ ga 10god. Kupiš najskoplje komponente koje ima na tržištu i juče izašle ispod stroja. Faca si svi oko tebe, hvališ se po forumima, slikaš se s kompom. Bug de dođe doma slikat, trala-lala, ... ![]() Bezze, za 1 god, ajd za god i po, je to zastarjela konfa. Pogotovo ovaj SLI... Gf8800 su skupe ko da su od zlata, a to kaj svakodnevno po tržištu idu nove grafe, i razvija se sve mach3 brzinama. Za 1mj izađe nova grafa, za 2mj druga grafa, u međuvremenu tisuće grafa nastale od serije 8800, ... ![]() ![]() 41k kuna za komp je malo previše. Danas već za 5k ima neka dual-core konfa i a 70% ljudi nit nezna šta to znači ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Jun 2002
|
SUPERCOMPUTER: what it sounded like before you bought it. ![]()
![]() |
#29 |
Premium
|
nema smisla da sad idemo svi nabrajat sta bi gurnuli u jednu konfiguraciju ok 40k kn, ali vjerujem da bi se dosta razlikovale od ovoga... a sto se tice ekipe koja kupuje takve strojeve, oni ni ne citaju o tim komponentama koje su unutra, ili kupe tako nesto sklepano negdje ili nazicaju nekoga da im odabere komponente i oni to samo ljepo plate i mirni imaju svoju kanticu doma. Lifo.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Za tu lovu komp MORA imati bar 4 kotaca( + 1 rezervni) , ili bar neku elisu ovo je aspurd i glupiranje jer nema toga sto moze to sto si kupio dobro iskoristiti |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|