|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
![]() prvo pozdrav svima, ja sam student u zg, a inače iz rijeke. tu sam odmah probao doći do adsl-a, međutim telefonski broj mi nema tu mogućnost. nisam siguran zašto, jer se ne kužim, vjerojatno treba čekati da se oslobodi mjesto na centrali ili tako nešto... uglavnom, od početka godine sam na carnetu i mučim se iz dana u dan i nabijam račun, jer još nisam pronašao rješenje. jedna mi je opcija da kupim onu karticu ili usb za bežično spajanje (ono što lovi u radijusu od 40m), pa da se spojim na gazdin adsl jer je on odmah iznad mene. no nisam siguran o tom, što mislite? i navodno se nedavno otvorila mogućnost za onaj bežični internet, uz neki veći popust za studente, kao 50kn mjesečno ili tako nešto i moram se ići raspitati u SRCE. ali nisam na netu ništa našao o tom :? znate li vi nešto o tome, ili sam krivo informiran? ![]() inače, napravim otprilike 1-2 gb mjesečno prometa, tako da mi ne treba nešto ekstra ekstra. ali važno mi je da je net brz jer znam po cijele dane biti na netu, organiziram neke stvari itd itd.. u rijeci imam adsl, i to onaj paket gdje plaćam 20kn svaku gigu, al sad nikako na zelenu granu ![]() pa, savjetujte me, što da radim? puno hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
localhost
Datum registracije: May 2006
|
Riješenje koje je pronašao jedan moj kolega isto student u podstanarstvu koji nije ni htio DSL jer prijenos dsla se plaća 500kn a studoši se ipak dost seljakaju, opn si je uzeo VIPov homebox i za surfanje mailove it o i on je zadovoljan pa možda da to pogledaš. Ovo za studoše popust ne znam na što se točno odnosi. Lp, FoX |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
možda bude nešto od toga ![]() fala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
pa ak ti se gazda slaze prikaci se njemu na adsl ![]() al pitaj prvo covjeka ![]() neznam kolka je cijena homeboxa al sta nije fora da se placa neka velka cifra po potrosenom megabajtu izvan pretplate? provjeri to |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() nabio bih si ja i ovdje račun sigurno hehe. a gazda ne da se slaže, nego on mi je predložio da mu se prikačim ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Svakako trebate router, osim ako njegov komp nije stalno upaljen (ili tvoj, ali onda na tvoj treba biti prikacen modem). Vidi kakav modem ima, mozda se jednostavno modem da prebaciti u router mod. Onda se jednostavno umrezite (bilo preko switcha, bilo preko WLAN-a ili zicom). U slucaju zice trebat ce vam 4 mrezne kartice (onboard ili PCI svejedno): susjedov komp - modem (2) susjedov komp - tvoj komp (2) S time da, dakle, u susjedovom moraju biti dvije. EDIT: pisem gluposti, trebat ce 3 (tri) mrezne kartice ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() @flajpan: pa, to je dosta isplativo, nije 123kn previše, ovo je na razmatranju već neko vrijeme. u svakom slučaju 1000 puta bolje od ovog usporenog što sad imam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Vidi malo koji ADSL modem ima tvoj gazda. Ukoliko ima neki s više LAN portova (npr. Kasda), može se prebaciti u router mode i ti se spojiti na router bez problema. Upute za podešavanje imaš ovdje http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=62874
![]() |
#12 |
Registered User
|
prvo, hvala ![]() drugo, u tom prvom članku opisuje samo umreženje pomoću kabela i kartica jer je napravljeno za početnike, dakle ne priča ništa o wireless umreženju, a meni to treba ![]() no, danas ću vidit s gazdom kakav ima modem pa ću vidit šta dalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
I o WLAN-u imaš tamo napisano. Ako je gazda kat iznad tebe, a kabel je 2kn/m, ne vidim problema da se spojiš žično. Ako hoćeš WLAN postoji i mali problemčić - mora gazda imati WLAN modem/router, a ako ga nema, mora ga nabaviti (min. 300kn). Naravno, i ti trebaš nabaviti WLAN PCI karticu ili USB stick (150-200kn).
![]() |
#14 | |
Registered User
|
Citiraj:
misliš na ovo? http://.pcekspert.com/articles/226-3.html">http://www.pcekspert.com/articles/226-3.html">http://.pcekspert.com/articles/226-3.html svaka čast, ali to je za unutar kvarta i 95% članka je o antenama i drvećima, što će koristiti mnogima, ali ja se samo trebam spojit na uređaj kat iznad mene ![]() vidjet ću danas taj gazdin router i ako je moguće predložit mu to s kablom. jedini problem koji ja vidim bi trebao bit - bušenje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ako imaš laptop, možeš uzeti Mobile Carnet.. tj. Vip & Carnet u suradnji.. To si ja uzimam za koji dan, ima frend i radi super ako imaš 3G signal.. ako imaš samo GSM signal, radi ti kao 56k modem... 1 Gb = 150 kn.. 512 Mb = 100 kn.. 128 Mb = 50 kn.. Pročitaj si na : http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=8723484&idnews=327833 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() i da ljudi, kako da saznam da li je na mojoj adresi izgrađena dvosmjerna DCM-ova mreža kabelske televizije? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Uključeno ti je u cijene tih 50 % popusta.. IMO ovo ti je ok ako imaš laptop i pošto si student ko i ja, neznaš kad ćeš se selit i koliko.. AKo imaš siguran smještaj, onda deri xcarnet... Meni će bit ok tih 1 Gb, pošto sam otkad znam za sebe na Carnetu.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
a već sam mislio da popust nije uključen ![]() al nema veze. pa rekao bih da imam prilično siguran smještaj. ali nevjerojatno da mi tel. broj ne podržava adsl, velika šteta jer je on daleko najisplativiji u odnosu na sve ove kombinacije carneta i dcm-a i vipa i ne znam čega. ništa, moram se nastaviti raspitivat svaki dan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
E, bilo bi lijepo da nije uključen.. ![]() Ja u stanu nemam ni tel. liniju aktiviranu... Zato mi je Mobile Carnet jedina opcija.. Valjda će poslužit svrsi.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|