|
![]() |
#1 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
Focal Jmlab Chorus 714s
Description 2-1/2 way shielded bass reflex floor standing Drivers 5-1/2" Polyglass woofer 5-1/2" Polyglass mid-bass 1" TNC inverted dome tweeter Frequency response (+/- 3dB) 50Hz - 28kHz Sensitivity (2,8 V/1 m) 91dB Nominale impedance (EN 60065) 8 Ohms Crossover 400Hz / 2400Hz Power handling with musical program 90W Dimensions (HxWxD) 900 x 200 x 270 mm 35.4x7.9x10.6inch Weight 13,7kg (30.1lbs) http://www.focal-audio.ru/files/304_1.jpg evo jucer sam isao po njega i dobio ga jako jeftino sad o cijeni necemo... ![]() jedino mi je bed sto je u style finishu a sub mi je u classic finishu... uglavnom zvucnik je pobrao mnogo nagrada i ja stvarno mogu reci da je za te novce odlicna kupnja...sad je cak i na popustu u sonus artu... spojio sam ga sa Van De Hul Cs-122 zvucnickim kabelom http://www.vandenhul.com/cable/cs-122-h.htm i svira odlicno
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2007
|
Na ćega je spojen zvučnik. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#7 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() Citiraj:
nisu to bilo koja 2 cilindra - to je Harley ![]() ![]() btw znaš onu 100 ljudi ,100 čudi ili 100 audiofila ,200 zvučnika ... e sad se več pomalo gubim..uglavnom svatko u nečem vidi smisla te tako vjerovatno i on ima neki svoj plan u glavi....
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
![]() ma kupit cu pise u sigu al trenutacno sam puknuo pare na to a vidite i u sigu da nemam grafu(trenutno imam pci neku sis-ovu) pa tek dok kupim grafu idem na receiver...
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
tebi baš stereo ne leži? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Moderator
|
koliko vremena gledaš filmove, koliko slušaš stereo? mislim ti možeš kupit i wilsone, ali će tebe uvijek kočiti ti receiveri koji su očajni. p.s. z5500 imaju bolju digitaliju u sebi od tih sony-a, tak da bi si ja malo razmislio o tome koliko zaista vrijede takve igračke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
fanATIčni AMDovac
|
ma lezi mi stereo ali gledam dosta filmova i nakon sto sam cuo kako mogu zvucati u 6.1 sa ovom chorus serijom ostao sam zapanjen... ali da te utjesim...gledam neki receiver sa preoutima tako da mogu spojiti na stereo...recimo ovo od rotela iz 06 serije pojacalo mi se bas dopada
![]() |
#15 |
fanATIčni AMDovac
|
ma nema receivera koji moze raditi stereo ekvivalentan sa stereo pojacalom... ali ja hocu obadvoje ![]() sto se tice dvd playera ide vjerovatno denon dvr 1930 a receiver 1707 ili 1907 + neki denonov sacd player do 2k kn uglavnom slaze se lagano...ali treba vremena... pazi parodije... slusao sam razliku u kompozitnim kablovima... i stavim onaj od audio questa sa 36v baterijama sa cijenom XXXXkn i zvuk mi nikakav...Stavim jedan upola jeftiniji malo bolje... i na kraju stavim za 1200kn i radi Savrseno...ali opet je sve to subjektivno...svaki covjek drukcije cuje...
![]() |
#17 |
fanATIčni AMDovac
|
evo model onog gore pojacala je str-650....ajd netko neka da procjenu... btw imam jedno pitanje... nasao sam Focal jm lab 706s http://www.focal-audio.ru/files/291_1.jpg za jeftine pare samo neznam kako ce se slagati sa ovim stupovima jer uz ove stupove idu inace 705s... savjet molim
![]() |
#18 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#21 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() |
#22 |
fanATIčni AMDovac
|
![]() |
#24 |
fanATIčni AMDovac
|
nisam isao...zovem covjeka nesto prica da nije spojeno da mu stoji sa strane da sad ima nesto novo itd... ono koliko je tesko spojiti zvucnike da ih cujem na 5 min? tako da nakon toga nisam ni isao...
![]() |
#25 |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Nemoj me krivo shvatiti ali jesi možda razmišljao o otvaranju bloga "Kako sastavljam 5.1 sustav"? Ne vidim niti jedan razlog zašto otvaraš već valjda peti topic o tome. Evo ovaj topic. Korisno bi bilo da si poslušao par drugih zvučnika iz štala ostalih proizvođača pa da si dao usporedbu tipa "Zašto je moj konj bolji". Korisno bi bilo da si napisao pluseve i minuse ovih zvučnika. Još nisu izmislili savršen zvučnik ili mi bar nitko nije rekao za to. Vijest da si kupio to i to (ti ili roditelji) baš mi i nije nešto. Ako sam te dobro pohvatao ove zvučnike slušaš na Sony reciever-u i puštaš glazbu preko kompa? Izvini što sumljam u tvoju ocjenu da je zvuk koji izlazi iz zvučnika odličan.
![]() |
#27 |
fanATIčni AMDovac
|
slusam na dvd playeru zasad a preko kompa slusam samo dok igram igre... pa gle svatko ima svoj pojam o tome kakav bi zvuk trebao izgledati...meni je ovo odlicno ali znam da se moze i bolje tako da i idem na bolje...normalno da necu ostati s ovakvim zvucnicima na takvom receiveru...pise mi u sigu plan za receiver... i ne kuzim zasto se ti bunis zbog mojih tema...koliko se puta otvarala(i jos se otvara) tema o ***enih Z5500 i derivacijama istih pa zasto nebih smio i ja? i covjece kupio sam onaj woofer i ove stupove(i jos ih mozda zamijenim za 726s)i kablove al nemogu u mjesec-dva istresti peteroznamenkasti broj za audio sistem...daj malo polakse...imam vremena...ja uvjek tezim boljem tako da sve sto vidite u sigu tezi prema boljem...zato me nemojte napadat odmah zato jer privremeno slusam na sony receiveru.glavna je rijec PRIVREMENO
![]() |
#28 |
Moderator
|
ne napadam te ja ništa, z5500 su po meni prosječni zvučnici relativno oke za surround tako da se ne bi krivo shvatili... to što ih posjedujem ne uvećava niti umanjuje njihovu vrijednost. problem je što ulažeš na kriva mjesta... što točno misliš dobiti sa novim receiverom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
fanATIčni AMDovac
|
sigurno ce raditi bolje od ovoga sonya na kojem masno pise na naljepnici 6 x 150w(moš misliti) a u specifikacijama pise 6 x 90w(tko sad tu koga prca?!) a vidim da se vec na preko pola pojacanog gubi zvuk...hocu denon ili rotel jer koliko sam cuo(ne citao nego svojim usima cuo) razlika je ogromna... i syss nisam tebi nista prigovorio nego newalssu
![]() |
#30 | ||
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Eto sad ja kriv. Syss tebi je rekao, samo ga strah priznati. ![]() Niti te ja napadam niti se bunim zbog ponovnog spominjanja Focala. Samo sam napisao da mi ovaj tvoj topic nema smisla i obrazloženje. Nije vrag da moram staviti IMHO ispred svakog post-a...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|