|
![]() |
#1 |
Drone
Datum registracije: Jan 2006
|
Konfa treba korekciju meme
Ova konfa je za mog buraza, ovo mu je prvi komp i htio bi da mu potraje oko 3 godine (izdržljivost + grafički zahtjevi do DX10). Svrha konfe: Na prvom mjestu igre, pa multimedia i internet, naknadno će se kupit zvučna (produkcija glazbe), umjereni OC. E6400 Freezer 7 Pro ASUS P5B DELUXE DDR2 2048Mb (2x1024) PC6400 SuperTalent, T800UX2GC5, 800MHz ULTIMATE ATI RADEON™ X1950 PRO 256Mb Seagate 250GB Barracuda 7200.10 16MB FORTRON 400W Super Silent 12cm ATX2 NEC AD 5170A DVD±RW ------------------------------------------------------ Ukupno 7700kn, Sve iz ADMa, osim Freezera iz Linksa. Sve to će se zbubat u COOLERMASTER Ammo 533 i gledat na 19" Samsung SM 931BF 2ms 1.)Treba mi savjet za ovu memu. Da li bi išla na ovu kombinaciju ploče i proca, tj. uz njihov OC potencijal? 2.)Hoće li ovo napajanje sve to skupa podnjet i prije i nakon OCa? 3.)Molim Vaše korekcije i sugestije o cijeloj konfi i kompatibilnosti komponenti. Hvala 7carlos6 i piNheaD na dosadašnjoj podršci!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Napajanje uzmi Seasonic, imaju ga samo u Linksu 380W će biti sasvim dovoljno, mema je dobra, eventualno možeš kupiti E4300 i Kingmax 667 MHz, jer taj proc ima visoki množitelj, a razliku utući u grafu pošto je konfa ugl. za igranje. A što se tiče ploče to je zvijer, iako se može lova bolje rasporediti sa jeftinijim stvarčicama koje nisu puno lošije, malo prelistaj ostale konfe koje su se sastavljale u zadnje vrime ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
SuperTalentova mema je jedna od najboljih i ima jako dobar OC potencijal. Uzmi sve kako ti je Aski rekao što se cijele konfe tiče a napajanje... Ako se želiš držat Fortrona onda uzmeš nekog PNF-a model i on će ti bit dovoljan. Sam što ga je jako teško pronać. Seasonic je najjači i vrlo je tiho PSU...
![]() |
#4 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Kao što je Aski rekao, umjesto tog Fortrona uzmi Seasonic S12 380W ili S12 430W u Linksu, a što se tiče memorije - defintivno je ostavi, ta memorija je skroz dobra za OC, puno bolja i od nekih dosta skupljih memorija. Moguće ju je fino nafrljiti, a i postaviti dosta niske latencije. Što se tiče diska, preporučujem ti da uzmeš model od 320GB - naime kod tih modela je cijena po GB najpovoljnija, pa su i najisplativiji (a tih 100kn stvarno nije neka razlika). Umjesto P5B Deluxe mogao bi razmisliti i o Intel Bad Axe 2 (no to ne znači da P5B DLX nije jako dobra ploča). Doduše komotno bi mogao uzeti i Gigabyte P965 DS3 koja je poprilično jeftinija (košta oko 850kn), budući da je ploča sasvim ok, a OC potencijal nije nešto lošiji od P5B Deluxe. Ja bih uzeo i neko drugo kućište, no sam vidi što ti više odgovara. E sad, mogao bi to malo presložiti, pa ići na jeftiniju kombinaciju Gigabyte P965DS3, E4300 / E6300 i Kingmax 667MHz, na čemu bi uštedio oko 1200kn - te novce bi moga raspodijeliti za bolju grafičku i bolji monitor (IMHO najvažnije u ovom slučaju - taj Sasmung stvarno nije nešto, prosječan TN monitor, a za malo više love možeš dobiti bolji monitor). Takvom preraspodjelom kompnenata ne bi izgubio ništa značajno - u svakodnevnom radu ne bi primjetio razliku, a igrice bi se bolje vrtile (eventualno bi mogao ostaviti Super Talent CL5 budući da je memorija stvarno dosta bolja od Kingmaxa). No, kako god bilo, ja bih ti u svakom slučaju savjetovao da se malo istegneš za monitor, budući da je to komponenta s kojom si u izravnom dodiru svo vrijeme korištenja računala, a lako će potrajati ovu konfiguraciju, sljedeću koju uzmeš, pa možda i onu nakon nje (ovisno o brzini mijenjanja - računaj da će ti bez problema potrajati preko 5 godina). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Drone
Datum registracije: Jan 2006
|
Promjena svrhe konfe
aski, Fera_os, gorluk hvala Vam na savjetima!! ![]() Nakon savjetovanja sa bratom, moram promijeniti svrhu konfe. Na prvom mjestu je produkcija zvuka, umjereni OC, pa igre, multimedia i internet. Zbog zahtjevnosti produkcije i potrebe za snagom sistema, ostavit ću proc, ploču, a prema Vašim savjetima i memoriju kao obavezne komponente. (Još uvijek čekam prijedloge za zvučnu od iskusnijih producenata, pa mi njen odabir momentalno nije bitan.) Grafa neka ostane ista, u bolju je sada nepotrebno ulagati. Prema Vašim savjetima, promijenio sam PSU i HD, sve jasno: Seasonic je odličan i tih, Bara 320GB ima najpovoljniju cijenu po GB. Konfa poprima oblik: E6400 Freezer 7 Pro ASUS P5B DELUXE DDR2 2048Mb (2x1024) PC6400 SuperTalent, T800UX2GC5, 800MHz ULTIMATE ATI RADEON™ X1950 PRO 256Mb Seagate 320GB Barracuda 7200.10 16MB SEASONIC 430W, S12-430(430HB) NEC AD 5170A DVD±RW ---------------------------------------------------- Ukupno cca kn 8150 ; ADM, Links Kućište je zapelo burazu za oko (bez brige - nije ozlijeđen), neka ostane kad mu se sviđa. Što se tiče monitora, gorluk, potakao si me na razmišljanje o boljem LCDu. Fakat bi trebao dodati nešto love i uzeti bolji sa boljom matricom. Iz tablice zanimljiv mi je segment 19', kn 2500-3000. Philips 190P7ES >kn 2600-3000 Panel Technology: P-MVA Response Time (grey-to-grey): 8 ms Brightness: 300 cd/qm Contrast Ratio: 1300:1 Sony SDM-S95FB >kn 2800-2900 Panel Technology: MVA Response Time (grey-to-grey): 8ms Brightness: 250 cd/qm Contrast Ratio: 1000:1 HP LP1965 >kn 2600 Panel Technology: S-MVA Response Time (grey-to-grey): 6 ms Brightness: 300 cd/qm Contrast Ratio: 1000:1 Tko je imao kontakt s njima, molim ga za par riječi o iskustvu iz prve ruke. Vjerujem da su odlični za aplikacije, a iako igre nisu primarna svrha brinu me corone i ghosting jer će se ipak igrat pucačine. Trebam i prijedloge za stranice sa po vama objektivnim reviewima LCDa. (tipa prad.de) : fala : |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
Moj ti je savjet da ne bacas pare i fino uzmes kigmaxa 667 2x1024 u optimumu ili ve-milu za cca 1000 kn. Ide bez problema preko 830 MHz na 4-4-4-12, a s obzirom da si spomenuo umjereni oc to ti je i previse. 600+ kn razlike ulozi u monitor.
![]() |
#8 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Sva tri monitora koje si naveo su dobri (Philips 190P7ES je odličan monitor za svoj cjenovni rang, ali je u zadnje vrijeme jako teško doći do njega - probaj zivkat dućane i izviditi situaciju). Sony je također ok, ali (kao i svi Sony modeli uostalom) preplaćen za to što nudi. Uglavnom, ako ikako možeš probaj ubosti Philips 190P7ES. Drugi savjet bi bio da eventualno uzmeš Kingmax 667MHz (za tvoje i burazove potrebe će biti ok), nadodaš još nešto love i uzmeš HP LP 2065, odličan 20" monitor (1600x1200) za nekih 3500-3600kn. Monitor koristi S-IPS matricu, i sve u svemu je odličan monitor za svoj cjenovni razred (a da ne spominjem koliko će rezolucija od 1600x1200 pixela koristiti pri korištewnju audio aplikacija (meni je i 2x 1600x1200 nekad premalo). Računaj s time da monitor ne mijenjaš svakih godinu-dvije, već je to ulaganje za barem 5 godina, a najvjerojatnije i više, pa tih 500kn do 100€ više nije neka strašna cifra. Stvarno mislim da bi ti to bio najpametniji potez. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|