Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.02.2007., 08:50   #1
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Razmišljanja i savjeti oko amd x2

Pozdrav svima,

Pošto sam u maloj stisci s novcima razmišljam da prodam svoju c2d pilu, sig, i to matičnu procesor i ram, te da uzmem x2 3600+ jer mu je cijena u adm-u 680kn. Ram bi uzeo 2x1GB kingmaxov 667mhz i neku ploču, trebam prijedlog.
Razmišljao sam o Gigabyte M55S-S3 i čini mi se kao dobar izbor s obzirom na cijenu od 613kn u ve milu. Može i neki drugi prijedlog u tom nekom cjenovnom rangu i naravno overklokirat ću.
Kako se grije taj athlon i je li ga moguće hladiti sa nečime pasivnim tipa ST i metnuti nešto lagano da pirka po njemu 12cm na 5v.
Koliko bi se ovakav prijelaz osjetio? pošto računam moglo bi mi ostati i do 2k kn u đepu.
Je li možda bolje ići na semprona sa 256kb l2 cache?
Hvala svima na pomoći i odgovorima.
Mihael je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2007., 09:27   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Za klokanje slične ploče i općenito o AM2, baci oko na http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=51690
Sumnjam da će ti pasivac uspjeti ohladiti Athlona, kao ni bilo koji drugi proc. Semprona ne bih savjetovao jer je ipak slabiji od Athlona. Naravno, sve ovisi o tome čemu će ti služiti konfa.
Oglas

Oglas
Staro 28.02.2007., 09:31   #3
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Pa po grafičkoj kartici se može pretpostavit.
1. Igre
2. Internet
3. Ostalo
tnx za link, a koji hladnjak freezer 64? jel to može hladit na cca 600-900rpma, ako je po buci sličan 7 pro kojega trenutno imam?
Staro 28.02.2007., 14:35   #4
ZMAJ
Premium

Datum registracije: Jan 2003
ako ti je taj proc preskup onda nije nuzno da gledas semprone... ima i athlona 64 sa jednom jezgrom...
npr 3000+ je oko 500kn a da se klokati do nekih 2800mhz a mozda i vise... ovisno kak te zadesi. Mislim da ce ti sonic tower sa nekim hladnjakom na 5/7V to dovoljno ohladiti...
a sto se tice ploce uz ovu gigabyte-icu mozes i pogledati dfi infinity nf II-m2 koja ide malo bolje sto se tice fsb-a ali savjetujem ti da budes oprezan sto se tice memorije jer evo ja imam trenutno problema sa kingmaxom...ocito su nekompatibilni
ZMAJ je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2007., 18:30   #5
vinja
Premium
Moj komp

vinja's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
evo upravo sam upiknuo X2 3600+ AM2 i na njega stock hladnjak na 6V (bios)... radio je opterecen 20ak min, i nije presao 35°C...

a ja sam sebi uzeo ovo iz siga, samo cekam da mi dodje ova DFI ploca. Prema nekim clancima na netu, a i iskustvima clanova s PCE, predobra OC ploca za 680kn... razmisli o njoj.
vinja je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2007., 18:43   #6
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Mihael Pregled postova
Kako se grije taj athlon i je li ga moguće hladiti sa nečime pasivnim tipa ST i metnuti nešto lagano da pirka po njemu 12cm na 5v.
Koliko bi se ovakav prijelaz osjetio? pošto računam moglo bi mi ostati i do 2k kn u đepu.
Je li možda bolje ići na semprona sa 256kb l2 cache?
Hvala svima na pomoći i odgovorima.
Pošto su ti momci većinom odgovorili na većinu pitanja, ja bum ti rekel o grijanju

Imam x2 3600+ i Hypera TX (slično kao Freezer64 PRO, ali za stupanj-dva u load-u bolji). Pasivno ga se ne može hladiti. Probao sam i temperature jezgri vrlo brzo dođu do 50°C na nekom 50% load-u. Znači da bi na 100% prešao sigurno sigurnih 55°C a bome i više. To sve govorim za defolt napon.

Neznam kako bi Sonic Tower to hladio, ipak je bolji, ali opet ja ne bih išao na pasivno. Aktivno je dovoljno da imaš neki običan vent na 5V (koji se okreće na nečujnih 500-600 rpm-a) i proc će ti biti hladan.

Oćeš osjetiti prijelaz ? Nemam pojma, nisam imao prilike vidjeti Conroe-a u akciji
Ali ako buš ušparo 2000kn, novčanik ćeš sigurno osjetiti

Na Semprona idi samo ako ne radiš više stvari odjednom i nije ti potrebno da ti bude sve brzo gotovo (ako se dnevno baviš 24h kodiranjem ili fotkama, bolje onda uzeti nešta jače). Semrponi se dobro OC-aju, ali zbog manjeg množitelja (8x npr) potrebne su mu ploče koje idu >300Mhz.

Eto, nadam se da si dobio neke korisne informacije
Staro 28.02.2007., 20:18   #7
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Puno, hvala
No zanima me di je to hyper tx jeftiniji?
Baš gledam u linksu i hyper je 206kn a freezer 165kn...
Ali fakat nikako da odlučim da li da prodajem... baš mi gadno, treba mi lova, ali opet ne bi želio ostati razočaran.
Ako ću ići na amd svakako ću uzeto x2 3600+ uloženo/dobiveno, definitivno dobitna kombinacija
Staro 28.02.2007., 20:24   #8
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Kada je Hyper TX došao prvi puta kod nas, u HGspotu je koštao 140kn. Freezer je tada bio po 170kn.
Išao sam na blef, pa sam uzeo Hypera i ostao ugodno iznenađen. U usporedbi sa Freezerom64 PRO, Hyper ga je potukel za 2°C u load-u

Ali iskreno, sada imaš jako dobru konfu, ali ako su pare potrebne, mislim da će i taj jadničak x2 3600+ obaviti svoje...
Staro 28.02.2007., 20:39   #9
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Ma uvjeren sam da razliku naću niti osjetit osim u benčmarkovima, pogotovo u superpi-u ...
Zadovoljan sam sa konfom i to jako, ali lova...
Još ću razmislit ovih par dana pa ću vidjet.

Evo po meni jako odličnog testa i tu se vidi isplativost kupnje 3600+ naspram 5000+ i sl.

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...4-x2-3600.html
Staro 28.02.2007., 22:53   #10
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Taj test sam ja sam i gledao pošto je jedan od najboljih review-a na netu za x2 3600+

Mislim, moj ide na 2.7Ghz sa 1.4V Prime stabilno, čak možda i manje. Evo sada furam 2480Mhz na 1.25V (defolt voltaža)!

A bome, nit 2000kn nije mala lova
Oglas

Oglas
Staro 28.02.2007., 23:07   #11
tomifish2002
Honda Prelude 2.0i driver

tomifish2002's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
samo je pitanje koliko češ love dobit za ove komponente. nažalost teško ih je prodat po nekoj "normalnoj" vrijednosti, čak i uz garanciju

tomifish2002 je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2007., 23:56   #12
ZMAJ
Premium

Datum registracije: Jan 2003
...

Citiraj:
Autor Mihael Pregled postova
Puno, hvala
No zanima me di je to hyper tx jeftiniji?
Baš gledam u linksu i hyper je 206kn a freezer 165kn...
Ali fakat nikako da odlučim da li da prodajem... baš mi gadno, treba mi lova, ali opet ne bi želio ostati razočaran.
Ako ću ići na amd svakako ću uzeto x2 3600+ uloženo/dobiveno, definitivno dobitna kombinacija

ma uzmi freezera... tih 2C razlike mozes prezivit
ZMAJ je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2007., 01:26   #13
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Citiraj:
Autor ZMAJ Pregled postova
ma uzmi freezera... tih 2C razlike mozes prezivit
Ma dva stupnja simo tamo, no imam freezera sada i baš mi nikako nije legao, djeluje ful nekvalitetno, baza je ispolirana kao da sam je ja polirao sa drotkefom i sl.. No što je je OK hladi za tu lovu.
Još uvijek me brine da li da prodajem sve, i pitanje je hoću li naći kupca/e.
Hvala svima na odgovorima, da mi vrijedi rep-up dao bi vam, neki su se naljutili na mene pa sam sad u crvenome
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno