|
![]() |
#1 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
X1900 GT
U fazi sam kupovine nove grafe pa me zanimaju kakvom se pokazala x1900gt pri overclockingu i koliko se zagrijava. U linksu je 1111 kn i čini mi se kao jako povoljna kupovina? Dali je netko imao kakvih problema s njom?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ma ako ces to sebi a imas 7600gt, nebi ti preporucivao, jer i neces dobiti neke velike promjene a i ovako mozes samo naici na neki problem ili sl. tako da ti je bolje sacekaj ba ubodi ljepo kakvu dx10 compatily grafu, kakvu 8800(Gts)/8600 ili od ATI-a konkuretne proizvode (tj u tom rangu)
![]() |
#5 |
Premium
|
Ma neka radi sto hoce, njegova je lova, al ja nebi sad uzimao x1900 ili x1950pro kad vec imam 7600gt da bi je nakon 2 mjeseca opet mjenjao pa gubio i tako sve ukrug, (mada se tome nemoze izbjeci) a sto se tice x1950pro je super grafa, al i 7600gt nije zanemariva
![]() |
#6 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Ja imam GeCube X1900 GT i najvise sto sam je uspio dignuti za probu je bilo 586/1860. Za temperature se nisam brinuo jer sam odmah po kupnji na nju stavio vf900. Navise sto sam vidio je bilo 56 nakon intenzivnog igranja CoD2. Drzim je na stock postavkama i nemam nikakvih problema. Djelom se slazem i sa Salihom jer dolazi nova generacija DX10 grafa pa je vise pomalo upitna svrha kupovanja nove DX9 kartice. Ali i DX10 igre su jos dosta daleko. Ako si odlucio kupiti onda ces svakako biti zadovoljan sa ovom i neces pogrijesiti jer je cijenom pristupacna i dobra kartica. Svakako brza i bolja od 7600 Jos jedna stvar. Ako razmisljas o otljucavanju dodatnih cjevovoda zaboravi. Najvecem djelu X1900 GT kartica su laserski onemoguceni. Naci jednu koja se da otkljucati je tesko i znacilo bi pretvoriti je u XT ![]()
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Ma kakvo otkljucavanje, nema govora. Nego ako netko kupi nek napise koju je reviziju dobio, Rev. 1 ima cooler kao na X1800XL i radi na 575/1200, dok novija Rev. 2 ima onaj skroz crven cooler, referentni sa X1950Pro i GPU mu radi na 513Mhz, ne znam tocno na koliko mema, znam samo da je preko 1200MHz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
VGA PCI-E SAPPHIRE ATI RADEON X1900GT mi se pari vrlo dobra kartica jel je 256bitna... i cjena je VRHUNSKA 1111kn a sta se tice OC mema sanse da je OC to mi je bezveze... tako koliko sam ja vas razumio ako nemislim je OC ova kartica je idealan izbor jedino mi se GACE tresu kakvi ce bit driveri jel je ATI uvik prije ima problema sa driverima..cuo sam da su to rjesili u zdanjim serijama kartica al jos sam nekako sumljicav...ima li ko da me rjesi mojih strahova: bonker :: goood : Zadnje izmijenjeno od: focal. 26.02.2007. u 15:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
jedino mi se GACE tresu kakvi ce bit driveri jel je ATI uvik prije ima problema sa driverima..cuo sam da su to rjesili u zdanjim serijama kartica al jos sam nekako sumljicav...ima li ko da me rjesi mojih strahova |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ma jok, ATi ima bolje drivere od nevidije. To je nekad bilo jos u doba nevidijinih detonatora da je ati imao lose drivere... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Isuse,čovjek ima strahove od loših drivera,to prvi put čujem: lol2 : Nego da kažem koju,ta x1900GT se po meni totalno isplati,x1650pro je skuplja od nje a lošija je.To dovoljno govori ![]()
![]() |
#15 |
Kyro
Datum registracije: Dec 2006
|
evo pošto sam imao upravo tu grafu 1900gt rev.2 tj,sa velikim crvenim coolerom iz linksa....grafa je sasvim ok. s time da nije ništa posebno..opaska da se pod tim coolerom na njoj dosta grije....zamjenio ju za 7900gt i zadovoljniji sam ...
![]() |
#16 |
Premium
|
Kad si ju kupio? Nedavno? Jel taj crvni cooler makar tih? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Kyro
|
pa eto mežemo reči tih..ovisno koliko ga staviš koliko se sječam preko 50% je bučan...u biti taj cooler niš ne valja na karticu treba zalmana staviti i riješeno...smo da napomenem da je meni ram išao dao 1800 mhz stabilno..sa nekim mojim hlađenjem..a na 2000 mhz nije baš stabilno iako je išla..
![]() |
#18 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Ma ne zanima me overclock, hvala, saznao sam ono sto me je zanimalo. Ipak je Rev. 2. Ali da taj cooler ne valja??? Bas je nahvaljen, inace se ugradjuje na X1950Pro grafe. Moze li se nariktat u Ati tray tools-u na koliko da se vrti? Meni je glavno da je u idle-u tih, a koliko ce galamit u igrama mi ne igra neku ulogu. @nino5, nisi ga probao nariktat u ati tray tool-su da se sporije vrti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Kyro
|
ma ne nema problema sa tim neime ta rev2. ti je za razliku od rev1 utišana a stime su joj imalo perfomase spuštene...u idle-u je tiha...samo moraš paziti da nema prljavštine jer je hladnjak poprilično malen odnosno rupe kroz koje prolazi zrak su male i rubovi malo hrapavi...tako da se brzo uhvati prljavština...ako je sve kako treba grafa je ok..tiha je u idle..
![]() |
#21 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Nisam, ipak sam imao zalmana viska pa je odmah isao gore, ali koliko mi je ostalo u sjecanju na full load cuje se tako iritantan zvuk, nes ko moja perilica gorenje na 10000rpm ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Kyro
|
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Bum videl sa ujakom hoce li mi moc kupit... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
lep
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
No ja sam svoju za 2d spustio na 513:608 (sa ATT) i stavio vent na 27% (temp. mi je oko 56 - 57 max - a to je za gpu sasvim ok, frka je tek iznad 80C ![]() Naravno kad krene 3d veselje, vent radi na min 70%, čuje se ko turbina, no to mi tada stvarno nije bitno, jer il deru zvučnici il imam slušalice ![]() Inače u idlu nema nikakve razlike (u buci) između referentnog hladnjaka i ovih fancy šmensy; http://www.hwupgrade.com/articles/vi...-zalman_4.html Tek kad krene frka, onda se vidi neka razlika - no tada (barem meni) to stvarno nije bitno. Zato sam i uzeo standardnu, vulgaris, karticu i mislim da nema apsolutno nikakve potrebe išta stavljati na nju. p.s. ATT su stvarno zakon! lijepo su mi ljudi rekli ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
lep
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Zaboravio sam napomenuti da sam mislio na 1950pro! Imam sapphireovu 1950pro! Sorry, gledao sam tvoj post u kojem si spominjao 1950pro, pa sam se na to nadovezao... ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
lep
|
Ma oprosti, nisam razmišljao. ![]() Ako je isti cooler, onda stvarno ne trebaš razmišljati jer je jako dobar (za ono što tebi treba, 2d tišina). I kao što si rekao, nahvalili su ga po recenzijama - zato sam i uzeo baš tu karticu (nakon podužeg razmišljanja i informiranja). Provjeri da li 1900 gt radi sa ATT, tj. da li možeš namještati vent sa ATT na njoj - jerbo je ATT stvarno odličan kad ga malo bolje upoznaš. Možeš vent namještati kako ti se sprdne - ručno (stalno ista vrtnja), prema temperaturi (imaš osam pozicija, npr. na 40C radi na 27%, na 59C na 41%, na 66C 55% itd...shvatio si ![]() Grijanje, heh, i 1950pro se lijepo grije, ali koliko sam vidio, to je normalno. Sam pazi da ti se guma od gaća ne zapali! ![]() Nadam se da sve ovo nije offtopic, jer ako je isti cooler - onda i nije! |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Još samo da X1900GT stigne u Ve-mil...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|