|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
Router odjednom ne moze dobiti IP
Neki dan sam kupio router (netgear RP614v4) i tako spojio dva kompjutera i modem (Motorola sb4200).Dva dana je sve super radilo, a jucer se veza sa internetom jednostavno prekinula (lampica je pocela blinkati narandzasto sto po manualu znaci da ne moze dobiti IP adresu.Sad vec dva dana pokusavam to "popraviti", ali sve sto pise u manualu, netgear forumu ne pomaze (resetiranje routera, update firmwarea, vec desetak puta pokusao ukljuciti mrezu redoslijedom koji pise...nista.Jel moguce da je router prestao raditi nakon dva dana?Ili DCM ne dozvoljava router (iako sam probao i staviti MAC adresu kompjutera, opet ne radi) Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Da li sve radi ok kad na kab. modem (Motorola sb4200) staviš jedno od računala?. Najprije tako mora raditi, a tek onda router dolazi u kombinaciju i sumlju u ispravnost. Motorola SB4200 manual. "OnLine" led mora svjetliti konstantno kada je uspostavljena veza sa netom. Netgear RP614v4 manual. Da li si probao ovu proceduru: If your router is unable to obtain an IP address from the ISP, you may need to force your cable or DSL modem to recognize your new router by performing the following procedure: 2. Turn off power to your router. 3. Wait five minutes and reapply power to the cable or DSL modem. 4. When the modem’s lights indicate that it has reacquired sync with the ISP, reapply power to your router. 5. Then restart your computer. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
da, modem radi normalno, upravo je sada spojen direktno na PC.Probao sam sve moguce kombinacije iskljucivanja/ukljivanja, prespajanja, promjena MAC adrese u configuration settings, update firmware, promjena kabla, ipconfig/release/renew... ostaje isto - cim spojim modem sa routerom, router daje signal da nema internet konekcije (tj da ne moze dobiti IP). A sve, sa istim postavkama je radilo zadnja dva dana kako treba, a prestalo je raditi odjednom, dok je moj kompjuter bio iskljucen (a nije bilo nestanka struje)... Kada spojim modem i jedan kompjuter na LAN portove onda radi (ali samo sa jednim kompjuterom) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Bilo je pitanje rada na mrezi; nakon poziva tehnickoj sluzbi operatera, sve radi ok |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Eto sve sretno završilo. Mogli su barem obavjestiti korisnike a ne ovako da se ljudi izluđuju zašto ne radi, . . . Ovo za support : bonker2 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|