|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Koji hladnjak kupiti?
Ovako...Računalo mi je dosta glasno... - stišao sam 2 coolera za upuh i ispuh stavivši ih na molexu na 5v, napajanje je dosta tiho (120mm vent), no hladnjak na proc-u je bučan.. (To je onak klasični koji se dobije uz Intelov P4) E, sad... kako ja imam dosta staru matičnu - P4S800 i socket 478, a uz to jako malo mjesta za novi hladnjak (ne veći od postojećeg), javlja se problem... Koji hladnjak uzeti da je dosta tih (srednji cjenovni rang - ne za overcloakanje) i da nije prevelikih dimenzija? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Pogledaj ovde http://www.links.hr/index.php?option...b14b4919056c5a nesto o to dvoje "katana ili samurai"... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
mislim da bi ti cak najbolje bilo da na taj svoj cooler stavis neki drugi, tihi vent .. siguran si da pase. . ne trebas kupovat novo . .. jedino ako ti ne taj ne hladi dovoljno . . |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
koji bi ventilatori bili tihi, papstovi? i još jedna stvar... ako budem zamjenjivao vent mislio sam odmah skinuti hladnjak i maknuti onu 'žvaku' pa premazati nanovo nekom pastom... čime da očistim taj stari sloj? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Papstovi su skupi, ne budi lud. Sharkoon su dobri ventovi, a jeftini. A sada ovisno koja ti veličina treba... Žvaku ako se drži jako, pažljivo skini sa nečime (nekaj oštroga a ravnog, žilet možda?) a bazu i CPU onda počistiš sa alkoholom. Ako je obična pasta gore, guz papir ![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
pa cuj, ozes uzet papst, ali kako je vuco rekao . . gledaj nekaj drugo posto su ovi skupi ![]() a zvaku skini sa ziletom, ravnim nozem ili necim slicnim .. a do kraja pocisti sa gumicom za olovku brisat . . ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
mislim da ti se vise isplati dati 100kn za zalman 7000 (ukoliko ga nades negdje na trznici ili newsima) nego kupovat novi ventilator jer papstovi su nesto ispod 100 a sharkoonovi nesto iznad 50... al opet upitno je dal ti stane taj zalman posto si rekao da nemas bas mjesta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
prcknedl
|
... a zalman je na 5v podnosljiv, na 12v bucan... Pasivni dio zalmana je super, ali vent je katastrofa. A sharkooni 80mm su 20-30kn u Linksu. I jos imaju temp. senzor. A tihi su i ne pusu lose. Ok, silent eagle su skuplji, ali IMHO su i system fan jako dobri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
|
![]() |
![]() |
|
|