|
![]() |
#661 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ahm gle. Links naruci 100 c2d procesora po cijeni od neznam 1065kn (vpc). I dok ih ne proda mora drzati tu cijenu (odnosno nemoze ic ispod cijene zato sto bi poslovao sa minusom). A sto se tice marzi hmm ducani ih obicno ne stavljaju, nego dobivaju odredjeni rabat direktno od dobavljaca. Npr. Links koji naruci iz m-sana 100 c2d procesora ima veci rabat od neke firme xyz. Zato obicno kad neki komad hardwarea bude releasan u linksu bude jeftiniji od ostalih firmi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
evo imam ja jedan slučaj iz Ve-mila. pogledam ja na netu dal imaju xy matičnu ploču, pošto na netu piše da je dobavljiva u roku od 1 do 2 dana, odem ja fino do vrbana na to naručim, i tak ja dođem tam i pitam tipa jel moguće to naručit, on kaže da je moguće samo da pogleda u kompjuter dal ima na glavnom skladištu... naravno na glavnom skladištu nema ali ima na morskim destinacijama... pitam ja njega kolko treba da dođe on veli 14 dana, odgovorim ja njemu: onda ništa doviđenja, idem drugdje. Ako na netu piše da je dobavljivo 1-2 dana onda se neka toga i drže... frend je prošlu godinu kupovao grafu ali je nije bilo u zg-u pa su je poslali iz pule i došla je za dva dana.... tko tu koga sada prca pitam se ja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#663 | |
Spužva Bob Skockani.. :XD
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() Da ne nabrajam veliki dio,ali samo manji...eto dakle C2D E4300;Kigmax mema (vemil);neke -ajd neke grafe (Vemil isto jeftiniji);napajanje -HX520...evo ja danas zvao MagazinRS za naručit i trenutno nema jer je ošlo - jer mu je tamo cijena 860kn za keš..! ![]() ![]() ![]() Linksovci pazite šta nam radite,nemojte počinjat klasično hrvatski - tajkunizam (unijeti u rječnik pod novi,a opet svima nam dobro znan pojam)... ![]() ![]()
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD Zadnje izmijenjeno od: Ozy. 28.02.2007. u 01:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Cro Fire member
Datum registracije: Mar 2006
|
bio i ja jednom u ve-milu i kazem ja prodavacu da zelim kupiti sata kontroler i kabel! da on meni kontroleri i papir i ja kontroler pod ruku i na blagajnu!! zena mi naplati i posalje me da odem podignuti robu, odem ja kod covjeka i covjek mi vadi kontroler, ja se zbunim jer drzim kontroler u ruci i skuzim da nema kabela na racunu!!objasnim ja covjeku da sam dobio kontroler i ovaj problijedi i da mi kablove besplatno!! bio sam posten, ali da je bio u pitanju cpu razmislio bi se jos jedanput.....
![]() |
#667 |
Registered abuser
Datum registracije: Feb 2007
|
Ja sam jednom prilikom u prvom, starom HG-u "podrumu" isao kupovat kojesta... I tako uzmem ja no-name ventilator za napajanje, uzmem 200komada noname CD-a u spindlu, uzmem d 5.25 hdd ladice i jos kojesta... Uglavnom, lik mi u "trgovini" napravi ponudu i da mi spindle od 200CD-a, strpam CD-e u ruksak i odem do "podruma" i lik mi donosi sve s ponude i kaze mi da pricekam da nema CD-a na skladistu... Ja dobio spindle CD-a gratis, a kako sam jos onda bio pirat na veliko i malo, CD-a nikad dosta... HVALA HG... |
![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
AMD user
Datum registracije: Jun 2006
|
nije bas informaticki ducan ali moze proc... uglavnom, idemo frend i ja ulicom i mora obavit hitan poziv a crkla baterija. ja nemam love na racunu a i mob mi je kodiran tako da nede njegova kartica. bas prolazimo pokraj T-mobile centra i rako ajmo pitat jel imaju kakav punjac za nokiu sam da se pristeka da obavi poziv... i sad slijedi razgovor. u daljnjem tekstu frend je F a prodavac P ![]() F: 'dan P: dobar dan F: imate li mozda kakav punjac za nokiu da je prikopcam, sam da poziv kratak obavim P: ne, ne prodajemo punjace F: pa ne treba mi za kupit nego samo da obavim poziv P: nemamo, nasli sluzbeni su sony ericsson... F: a dobro, a imate li mozda koji aparat samo da stavim svoju SIMPA karticu da obavim poziv P: ne, nasi aparati su kodirani na T-MOBILE a ne na SIMPU... pras u smijeh i odemo van iz trgovine... ![]()
![]() |
#669 |
Registered abuser
|
Cuj, stari mi radi u T-COM-u i bude svakakvih ljudi... Lik mu dodje da oce uzet BIP, a i ja i stari ga culi da lik oce VIP, i nakon 2-3 puta se tek sporazumjeli... Tezak je bilo kakav posao za pultom, jer se stvarno svacega naslusas pa ti vise bude puna kapa svega... Eto, toliko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Brum brum...
Datum registracije: Dec 2005
|
evo ja imam jos jedan događaj..... u ve-milu otisao kupiti zamjensku boju za epsona i uzeo 2. kom ...i dodjem kuci uzmem jednu i idem ju staviti u printer a kad ono dao mi boju za cannona ... jednu sam otvorio pa ju nisam uspio zamjeniti a drugu sam zamjenio za epsona (nije trgovac kriv ...ja sam kriv jer nisam odmah provjerio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#671 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
evo da i ja malo popljujem poslovanje ve-mila, a inace frend mi radi tamo za 2000kn? svaku stvar koju nemaju u ducanu a naruce je iz zagreba i ima je na skladistu (roba im dolazi sri i sub) odgovor ce biti, recimo procesor (u mom slucaju) ce doci u srijedu i on naravno ne dode, a odgovor na to je mi smo narucili i nisu nam poslali? stvar je u tome da narudbe vrse preko maila na koje ne dobivaju nikakvu potvrdu o tome dali ce tu robu stvarno dobiti ili ne i kad ja kazem frendu daj nazovi zagreb i pitaj jeli to dolazi ili idem u drugi ducan on i svi ostali se ukakju u gace i nema sanse da to provjere jer kao oni su narucili i mora doci (sto naravno ne dode) komunikacija ducani skladiste ne postoji tako da kad cekate neku robu da vam dode molite boga da vam posalju iz zg, a onu njihovu mi smo narucili doci ce u subotu to zaboravite? i jos jedan biser iz hg-spota frend je kupio cjeli komp i hard nije radio i kad ga je vratio i rekao da nevalja hard da stave novi njihov odgovor je bio da to neide bas tako jer da ce se taj kvar sad prenjeti na novi hard, di je nastupilo upiranje prstom u lika i smijanje u facu!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#672 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
OK imaju oni svojih bisera no pazi ono što je on rekao je moguće (iako se krivo izrazio), npr situacija da je napajanje shebalo disk, ti kupiš drugi, spojiš ga i on prdne ![]()
![]() |
![]() |
#674 | |
life is a rollercoaster..
Datum registracije: Dec 2003
|
Citiraj:
slazem se... frend radi u jednoj it tvrtki sa strankama, tj kupcima i stvarno se naslusao svega i svacega. kad mi samo krene nabrajat bisere i glupa pitanja bude mi i smijesno i zalosno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
mučko đubre
Datum registracije: Apr 2005
|
OT: jedan lik s newsa je komentirao oglas na prodaju cod2 cd-keya zasto bi ti netko dao 110 kn kada moze za 100 skinuti cijelu igru sa krekom?!
Zadnje izmijenjeno od: buljo. 20.03.2007. u 21:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
Toshiba ko' ludo
|
Evo moj slucaj : VE-MIL Kupujem LCD 17" i nakon 20-30 min razgovora sa prodavacem odlucim se za LG 1753TR 17" kosta 1448 kn, i fino sam ga pitao kakva je garancija na mrtve pixele,a on naravno veli da se moze zamjeniti odmah u slacaju takve neispravnosti.I naravno nadem jedan pixel,zovem servis i oni kazu ."E mijenjamo tek nakon 3-6 mrtvih pixela ![]() Naravno da nije pomogla prica o prodavacu. Inace kupujem u Linksu kad imam gotovinu,a za ovo nisam imao cash. Imao sam crt 17" Sony Multiscan koji je rekao bye bye i ***iga rekoh sebi vrijeme je za LCD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Svaki proizvodjac ima svoje kriterije i politiku za zamjenu i to je trgovina duzna provoditi tako kako je. Philips recimo neke modele zamjenjuje vec ako imas jedan bright pixel-dakle dozvoljeni su samo 100%ispravni ekrani. A prodavac te duzan pravilno informirati o tome. Njegova je krivica sam to kaj ti nije rekao da se mijenja s vise od 3 mrtvih pixela. |
![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Registered abuser
|
E, bas zato ja ljude odgovram od kupovine LCD-a, pogotovo jeftinih, jer jamstvo jos nije definirano kako treba i onda ti trgovci napricaju razno raznih bisera i netko popusi, netko ne... Mrtvi piksel ne smeta u normalnom radu ni najmanje, ali kad se pojavi, oko ga stalno "trazi" tj, kad znas za njega, ne mozes ga prestati gledati... |
![]() |
![]() |
![]() |
#680 | |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
A točka, za ne falit, ravno na sredini ekrana! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#682 |
Toshiba ko' ludo
|
Moja je crven ali u visini bookmarka od Firefoxa i u biti tek se vidi kad prislonim nos na monitor ![]() za mene malo preostra,a u igrama je fakat odlicna. I fino je radit u rezi 1280x1024,ali ne kuzim imam ponudeno samo 3 rezolucije 800x600>1024x768 i 1280x1024 a da li je to zbog dvi sucelja?. |
![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
to je zato jer LCD loše skalira rezolucije (barem izvan igara) |
![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
Guest
|
Mali OT Nije ducan, ali je jedan momak kaj je popio svu pamet svijeta. "Cache je međuspremnik (ram > proc i obrnuto), na današnjim ultra brzim ramovima skoro pa nepotreban... Nije bitna veličina cachea, niti radni takt jezgre, nego njihov broj .... Tojest koliko simultano procesa mogu izvršavati" |
![]() |
![]() |
#685 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
kolko znam, jedan dio cachea se koristi za instrukcije, al tu gore ti sve piše.
![]() |
![]() |
#686 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#688 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#690 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
covjece koji dozivljaji, ja imo jednom ''problem'' novi komp se uzimo na firmu (ovaj navedeni u profilu), doso u king (2004 to bilo) i dao popis kaj ocu i oni ok, dvojica radila na pultu i jedan je tu utipkavo i gledo dal imaju a drugi mu je smeto samo, i sad pita me drugi zasto sam uzo hladnjak za proc ako vec dolazi s procom BOX verzija, ja reko necu taj ocu malo bolji (ne sjecam se koji sam htio) a on odma bahato: ako cete OC-at komp riknut ce vam sve i mi cemo to skuzit i necemo priznat garanciju. Ja mu odgovorim: necu ga dirat dajte mi ovaj navedeni hladnjak, on opet ne ovaj vam je dosta, necete dobit nista s tim drugim. Ja vec luuuuud ko siba poceo psovat dajte mi prokleti hladnjak i ugradite ga mater celavu i lik ne ne i ne, reko dobro nek vam bude, samo to isporucite i vise nikad ne kupujem ovdje. Kupovo u linksu, diskont24 i u hgspotu i nije do sad bilo problema. Jedino vise nikad ne kupujem konfiguraciju, doma sve to slozit fino sam, nedam im da mi prckaju po tome a i moraju ti dat nove zapakirane komponente. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|