|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
Video Decoder - koji?
Jel postoji koji video decoder koji pokriva skoro sve, a ne da mi svako tolko javlja da treba skinut codec... btw.kakav je NVIDIA PureVideo Decoder cini mi se bi radi svoje velicine cca 10mb mogo biti OK
![]() |
#2 |
Registered User
|
http://www.free-codecs.com/Codec_Packs.htm tu je lista codeca pa ako neko ima iskustva koji bi bio ok
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
|
ma lako za video player, al se naviko vec na windows media player, pa me zanima koji paket codeca treba da skinem da ga natjeram da radi kako bog zapovjedada ima sve...
![]() |
#5 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
ffdshow katica za sve. nVidia pure video je ok za mpeg2, čak jako ok. Baš ono kao iz reklame, recimo slika sa DVB-T-a je daleko bolja, scroll traka u dnevniku novetv je puno čišća, boje su življe, ma ono mrak nisam moga vjerovati.
![]() |
#6 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Pa o tome se radi - za VLC Player ne trebaš codece, a kao player je ionak neusporedivo bolji od Windows Media Playera, s hrpom naprednim mogućnosti. VLC vrti sve što baciš u njega, bio to avi, quicktime, incomplete fajlove (npr možeš pogledati kvalitetu ripa torrenta koji se samo djelomično skinuo), corrupted fajlove koje drugi playeri neće vrtiti itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Nemojte čovjeku preporučivati codec packove! Tražio je DECODER, a ffdshow je tu zakon. Odavno treba izbjegavati te codec packove, eventualno ako baš trebate neki coder onda samo njega instalirati a ne sve što se dobije u packu jer se sve pokolje i samo problemi. VLC, MediaPlayerClassic i sl. su playeri koji za neke stvari čak i ne trebaju decoder.
![]() |
#10 |
Čovjek
|
VLC Player ne treba codece za 95% fajlova. Ja sam dosad naišao na 2 (slovima: dva) filma koje nije htio vrtiti, a dnevno nabavim minimalno jedan-dva filma, pa računajte. Taj player dolazi s vlastitim decoderima koji kao što sam rekao vrte manje-više sve što bacite u njega, od quicktime-a, pa sve do incomplete i corrupted fajlova. Već samo to ga čini izvrsnim playerom, a pored toga je još hrpetina naprednih mogućnosti, koje možete, ali i ne morate istražiti. Media Player Classic je također jako dobar player (iako je VLC meni neusporedivo draži), i kombinacijom ta dva playera stvarno sumnajm da ćete naići na video file koji nećete moći pogledati. Oba playera su besplatna i ne vidim razloga da ih se barem ne isproba... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja koristim ffd + xvid već godinama, iako u zadnjim revizijama ffd ima i coder u sebi tj ekstenziju jer su libavi i libmpeg oduvjek i imali mogućnost kodiranja samo ne u ffdu...
![]() |
#13 |
Čovjek
|
Ne kažem da nije, ali kad već pita mislio sam da bi mu mogao predložiti puno bolje rješenje od WMP + ffdshow. Ne vidim razlog da ne proba VLC - skine ga za minutu sa sajta, ekstrakta .zip datoteku i pokrene. Ukoliko mu se ne sviđa - pobriše folder i gotovo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|