|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
AMD maticna-sto kupiti?
postovanje! kupujem novi kompjuter i imam na raspolaganju 3000kn...najbitnije mi je ovom trenutku da imam stvarno dobru maticnu koja ce mi trajat koju godinu i na koju mogu samo nadogradjivat nove elemente,od procesora do memorije i naravno graficke...razmisljam o maticnoj za amd procesore jer mi se cine povoljnije s obzirom na minorne razlike od intelovih modela.. najvaznija mi je stabilnost kompjutera i mogucnost normalnog igranja zahtjevnijih igara na malo duzi period znaci,pitanje je,sa kojom maticnom da pocnem? evo ako mi mozete rec par modela koji su po vama najbolji gygabyta,asus,ati,dfi,asrock...koji model je trenutno best buy s obzirom na ono sta nudi..recimo do cca 800 kn mogu izdvojit unaprijed hvala!! : goood : |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
procesor ipak mozda bolje 3000+ jer ima 256 cache-a... (ne razumijem zasto su na 2800+ stavili samo 128... pa to je manje cak i od starih Tbred-a...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#8 |
Premium
|
...
kako nebi imala?? Ja nekad osjetim da mi je barton neke stvari radio brze nego ovaj sempron iako je bio 300 mhz-a sporiji i na manjem FSB-u... osim toga, da nema razlike nebi proizvodaci stavljali vise cache-a na bolje procesore... ne vjerujem da se samo radi o "marketinškom triku" @crash: daj potegni malo tog semprona, ide on daleko vjeruj mi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..iskreno izmedju venice 2000mhz (521kb) i san diega 2200mhz (1mb) nikakve razlike,mislim ako je i ima onda je stvarno minimalna
![]() |
#10 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() Venice vs San Diego x2 3600+ vs x2 3800+ Soc. A vs soc. 754 vs soc 939 Na prva dva vidiš otprilike razliku u cache-u, a na trećem vidiš razliku između AMD64 arhitekture i starog Bartona. Gledaj proceve sa istom frekvom. Razlike su neprimjetne i malene. Sve što vrijedi kod K8 arhitekture je frekvencija procesora, ostalo je nevažno ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
3000,00 kn je samo za pc ili i za periferiju i monitor? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
ma jasno mi je da razlike izmedu 512 cache-a i 1mb cachea nema ali to nije isto kao i sa 128/512... npr. pogledaj RAM... razlika izmedu 512mb i 1gb nije jako velika dok npr. razlika izmedu 128mb i 512mb je ogromna... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
covjek u nedoumici
ma 3000 milje kn mi je nekakav optimum...mogu potegnut do 4000 milje sa svim periferijama i monitorom..recimo da mi je maticna,procesor,graficka kombo najbitniji(dobro,kome nije ![]() recimo da mi se ova gigabyte m55 cini najbolje za prilicno malo love,procesor nije problem..jedino graficka me malo buni(neki pci-e model)..preporuke? hvala svima! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Giga M55,AM2,DDR2,PCIe,FW,SATA2,GBlan AMD Athlon 64 X2 3600, Sc. AM2, kutija 1gb ddr667 kingmax od grafe ili x1600xt ili 7600gs, mislim da ce ti biti dovoljno jedno vrijeme... ostalo uzmes za ostatak,manje vazno,jedino jos napajanje neko FORTRON 350W sasvim dosta... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|