Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.02.2007., 10:36   #31
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
tocno to

ali...drzis nekog na određeno

daš mu otkaz

onda ga opet zaposliš te ga opet možeš ubijati na tri godine..aka..rupa u zakonu
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2007., 11:02   #32
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
moj stari je sad isto na probnom roku od 3mj, placeno, i mora se spraksat malo, novi poso, ritam brz itd. nema tu neke mudrosti, tak je uvijek bilo: dodes na probni rok i dobis il ne dobis poso.
Staro 21.02.2007., 11:17   #33
strikoo
Premium

strikoo's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Ja bi prihvatio i taj probni rok, samo je problem, odnosno i nije, što redovno studiram i ne mogu radit neke poslove koji mi se poklapaju sa studijom, a ovaj je upravo takav.
Nadam se da će nakon studiranja biti posla...
strikoo je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2007., 11:23   #34
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Sad citam i placem kakva je ova zamlja u kojoj ja zivim. Kod vas se bar koliko toliko postuje zakon. Znam za jedan konkretan slucaj: jedna radnica koja je radila u internet/game klubu u kojem smo se skupljali je otisla iz internet kluba zbog plate od 200KM (200KM*3.7=740kn) + nije bila prijavljena (sto znaci da nije imala zdravstveno,penziono,...) + svakim danom je strijepila da ne upadne nekakva inspekcija. Otisla je u jednu prodavnicu odjece i obuce (butik) "Borovo". Tamo joj je receno da ce plata biti 550KM (~2000kn), da ce biti prijavljena,.... to prijavljivanje i sklapanje ugovorja je trajalo 5 mjeseci. U tih pet mjeseci dobijala je 350KM (na stednu kkjnjizicu ili sta vec) + 200KM na ruke. Tih 200KM koje je trebala dobijati na ruke kao i jos njene dvije kolegice nikada nije dobila. Svaki put je gazda imao neki razlog zbog kojeg im to nebi platio (izmedju ostalog jedan je bio "Ovj mjesec nema nista od 200KM zena mi je kupila novi zamrzivac" heeeeeeeeeeeeeeeeej: suicide ) + pored svega navedenog nazivao ih je kurvama, šamarao ih,... zbog cega je radnica o kojoj pricam napustila i tj posao, te se vratila u internet klub. Po povratku u internet klub nagovorili smo vlasnika kluba da je prijavi i poveca joj platu na sta je on pristao i ovom prilikom jedno za njega. Inace su i vlasnik kluba i doticna radnica inace super ljudi za razgovor, salu, za***anciju,...

Ovakvih primjera ima jos bezbroj pogotovo u manjim gradovima kao sto je Doboj. Ne kazem da je u svim firmama takve, ali nazalost onih normalni je jaaaako malo.
Staro 21.02.2007., 11:25   #35
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
eh a moj prijatelj stazirao godinu dana da moze poloziti ispit i ne da je radio za nista jos je i placao da radi za nista...
raf je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2007., 20:44   #36
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
milentije ipak je ovdje malo drugacije nego u republici srpskoj...

sto se tice ovoga servisera ja da neradim trenutacno ja bi isao u autronic.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2007., 21:00   #37
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ma ja mislim da ce vam SuperUnknown i ovo pokupit pred nosom dok se ovdje raspravlja

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2007., 21:39   #38
6Finger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
ovo što si ti prolazio se zove kod mene razgovor za posao..moraš pokazati da znaš što se traži a onda tek ide probni rok
Ma ne hebem ja više te probne rokove,
2 puta su me zeznuli i to mi je dovoljno
1. put sam došao radit kod oca od razrednika iz srednje skole pa mi je nakon 6 dana zavlačenja rakao da je placa 1800kn + 10 kn za marendu, skoro sam ga ubio
2. put me vlasnik firme molio da dodjem radit kod njega da bi mi za 10 dana rekao da sam mu skup jer mu prijatelj PLAČA da mu sin dodje radit kod njega

moj zaključak: ko ih hebe s tim idiotskim zahtjevima u par dana se vidi da li znas i da li si kompatibilan s firmom, poslodavcem i najvaznije kolegama.
Danas premalo cjenimo svoj rad pogotovo mi mladi jer je vecinu starijih ljudi pregazilo vrijeme i više nisu sposobni odrdivat svoj posao kako treba.
6Finger je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2007., 22:12   #39
Veky.VGW
Premium
Moj komp

Veky.VGW's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Pa probni rok ide i za radna mjesta od 10.000,00Kn!!! Sasvim normalna pojava na svakom radnom mjestu! Formalnost, nista drugo.

Ako netko nema iskustva (makar zna ne znam kako), ovo je odlicna stvar, pa makar dobivao i neku manju placu.
Staro 21.02.2007., 22:19   #40
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Autor Codiac- Pregled postova
sto se tice ovoga servisera ja da neradim trenutacno ja bi isao u autronic.
A vidio sam te danas na Ilici kako si se strgo od posla.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2007., 13:04   #41
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor AMD Pregled postova
A vidio sam te danas na Ilici kako si se strgo od posla.
LoL - PWNED : lol2 :
Paske je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2007., 13:14   #42
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Neznam kako je kod vas, ali ovdje te primi na probni rok 3 mjeseca cim istekne noga u dupe pa tako stalno i uvijek ima radnika a nikoga nikada neprijavi, jos je cest slucaj da mu ostane duzan lovu za taj probni rok e sada ako si dovoljno lud to ces izganjati a ako ne donji si.
Staro 22.02.2007., 13:56   #43
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Ja nebi nikad ono ispunio, i to ne SAMO zbog probnog roka od 90 dana nego zbog cjelog sastava za životopis...

1. Nema navedene (niti okvirne) plaće nego TI trebaš odrediti plaću koju očekuješ??? To pak znači da će se birati onoga koji najmanje zatraži od eventualno sposobnih a to automatski implicira da će svi za ber 20-30% (pa na više) sniziti svoju pravu vrijednost da bi bili konkurentni...

2. Traži se da odradiš 90 dana probe koji NEĆE bit plaćeni ništa (to je 99% sigurno) jer će u tih 90 dana gledati da se svi iz užeg kruga (onih koji najmanje zatraže) izredaju na poslu da vide ko vrijedi ko ne vrijedi...

3. Komunuikativnost i sklonost timskom radu koju ti sam o sebi pišeš???

4. znanje stranih jezika (kakvo, kojih, certifkati)?

5. Poznavanje rada na računalu? Čega? Kojeg rada? Nema takvoga koji zna SVE aspekte...

6. dosadašnja plaća i radni status? Što se to njih tiče?

7. Reference?????? Kakve božije reference za posao servisera računalne opreme bi to neko trabao imati?

Zaključak

Nekom "poznatom" je mjesto već rezevitrano i ovo je samo formalnost da nebi ispalo kako je dobio posao "izravnom pogodbom" jer ovo je kretenizam...

Isto tako glupo kao npr. oni kreteni koji postajo po moj posao i sl mjestima postaju oglas u kojem traže da čovjek barata sa 666 raznih IT tehnologija od kojih barem 3/4 rade istu stvar ali je obligatno poznavanje svih i čudom se čude kako se niko ne javlja...

Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 22.02.2007. u 15:17.
yedwy je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2007., 14:18   #44
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
svaki rad se plaća, pa tako i probni. nemojte pretjerivati.

probni rok je vrijeme za koje se radi sa ugovorom na određeni rok ili sličnim. tim ugovorom su određeni prava i obveze obje strane.

ako se takav ugovor ne ponudi od strane poslodavca u roku od par radnih dana, okret na peti i bjež' van.
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2007., 15:20   #45
svizac
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2005
ja kad sam počeo radit u jendoj našoj većoj firmi dobio sam 1mj probno...za to vrijeme dobivao sam novac na ruke..jelda, da se izbjegne sve to prijavljivanje..
dobiovao sam 2700kn, kasnije nakon toga me prijavili dobio na neodređeno ir adio za 3k kn..nakon 2 god mi dopizdilo i sad radim ko admin u jednoj firmi za 6 bez faksa i bilo čeg..ajd dobro imam mcsa akademiju
btw: imam 22god

def se isplati, moraju ti ponudit ugovor taj početnički...ako neko ide bez toga radit za***at će se...ono...neznam kak je kod njih al bez crno na bijelo ništa...
svizac je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2007., 15:46   #46
Chuby
Premium
Moj komp

Chuby's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Gle ljudi nemojte previse ocekivat, pa nece vam nitko odmah sve ponudit na pladnju. Ne mozes doc na novo radno mjesto i imat uvjete i zaradivati kao netko tko je tamo vec par godina, jer NE VRIJEDIS ni priblizno toliko kao on. Tko god od vas radi zna da bi pojeo nekog novog tko bi dosao, sto se posla tice. Pa onda ne mozes ni bit jednako placen niti imati jednaki status/uvjete
Chuby je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2007., 16:54   #47
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Citiraj:
Autor Chuby Pregled postova
Gle ljudi nemojte previse ocekivat, pa nece vam nitko odmah sve ponudit na pladnju. Ne mozes doc na novo radno mjesto i imat uvjete i zaradivati kao netko tko je tamo vec par godina, jer NE VRIJEDIS ni priblizno toliko kao on. Tko god od vas radi zna da bi pojeo nekog novog tko bi dosao, sto se posla tice. Pa onda ne mozes ni bit jednako placen niti imati jednaki status/uvjete
Kako u kojoj djelatnosti prijatelju...
Staro 22.02.2007., 18:11   #48
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Datum registracije: May 2003
Prijavi se vidi jel ti valjda , ak nis nakon ta 3 mjeseca si bogatiji za neka iskustva a mozda te i prime, da pace ak oces radit i imalo nekej znas najvjerojatnije ce te i primit ak te izaberu za probni rok, ak to mjesto mozda već ne čeka nekoga sa vezom koji se ne uzrujava oko detalja....

Treba krenuti od nekuda , kad tad...

Na zalost nije sjajno bas previse u lijepoj nasoj, al probni rok je bio uvjek, sad se ne sjecam daje je meni bio 3 mjeseca ili 1 mjesec, al kad sam mjenjao firmu opet sam imao probn rok....

Citiraj:
Autor Ivan_1 Pregled postova
pa na ovakav nacin samo odbijaju potencijalne zaposlenike koji stizu iz daljih krajeva. ja i nisam daleko, ali nisam ni blizu. bas mi nije u interesi putovati 3 mjeseca za mizeriju ili cak nista. i onda me jos frknu...
da sam u Zg mozda bi i prihvatio, ako nis bar bi skupio novo radno iskustvo.

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
MB-ASROCK DUAL SATA(bios 2.2) 2+ENERMAX485W
2x512 Supertalent CL2
HDD-Hitachi 160GB, WD 800JB
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert
DVDROM-LITEON-167T ,DVDRW BENQ 1650,DVDRW NEC ND2500A@2510_fw205C
Monitor: Samsung 997MB (19')
Terratec Sky 5.1,EPSON-C42

BrunoZG je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2007., 18:32   #49
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Zaključak

Nekom "poznatom" je mjesto već rezevitrano i ovo je samo formalnost da nebi ispalo kako je dobio posao "izravnom pogodbom" jer ovo je kretenizam...
Trabunjaš.
Nije Autronic državna firma da ima neku obavezu izbacivanja natječaja. Da su htjeli zaposlit nekog preko veze, prvo nemožeš im ništa zamjerit jer je njihova firma, drugo zašto bi se oni ikome opravdavali da bi zaposlili nekoga preko veze.

Tko se hoće zaposlit i treba mu posao poslat će molbu i pokušat će, ništa ga nekošta osim vremena potrebnog za slaganje molbe. Ko neće izmišljat će prepreke.
Mikeyy je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2007., 18:47   #50
Rijecanin
Premium

Rijecanin's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Milentije Pregled postova
Sad citam i placem kakva je ova zamlja u kojoj ja zivim. Kod vas se bar koliko toliko postuje zakon. Znam za jedan konkretan slucaj: jedna radnica koja je radila u internet/game klubu u kojem smo se skupljali je otisla iz internet kluba zbog plate od 200KM (200KM*3.7=740kn) + nije bila prijavljena (sto znaci da nije imala zdravstveno,penziono,...) + svakim danom je strijepila da ne upadne nekakva inspekcija. Otisla je u jednu prodavnicu odjece i obuce (butik) "Borovo". Tamo joj je receno da ce plata biti 550KM (~2000kn), da ce biti prijavljena,.... to prijavljivanje i sklapanje ugovorja je trajalo 5 mjeseci. U tih pet mjeseci dobijala je 350KM (na stednu kkjnjizicu ili sta vec) + 200KM na ruke. Tih 200KM koje je trebala dobijati na ruke kao i jos njene dvije kolegice nikada nije dobila. Svaki put je gazda imao neki razlog zbog kojeg im to nebi platio (izmedju ostalog jedan je bio "Ovj mjesec nema nista od 200KM zena mi je kupila novi zamrzivac" heeeeeeeeeeeeeeeeej: suicide ) + pored svega navedenog nazivao ih je kurvama, šamarao ih,... zbog cega je radnica o kojoj pricam napustila i tj posao, te se vratila u internet klub. Po povratku u internet klub nagovorili smo vlasnika kluba da je prijavi i poveca joj platu na sta je on pristao i ovom prilikom jedno za njega. Inace su i vlasnik kluba i doticna radnica inace super ljudi za razgovor, salu, za***anciju,...

Ovakvih primjera ima jos bezbroj pogotovo u manjim gradovima kao sto je Doboj. Ne kazem da je u svim firmama takve, ali nazalost onih normalni je jaaaako malo.
Žalosno je koliko daleko gamad od poslodavaca idu u maltretiranju ljudi. Da je dotična nesretnica bila neka meni draga osoba, osobno bih otišao "popričati" s dotičnim genijalcem. Uostalom, kada radiš u butiku postoji vrlo dobro mjesto za namirivanje dugova a zove se kasa...

BTW. Da netko na radnom mjesto pukne šamar mojoj sestri primjerice, mislim da bi to bio zadnji šamar koji je ikome opalio...

Zabrazdio sam, ne znam u kojoj bajci žive oni koji se gnušaju ideje probnog rada. Bilo kod nas, ili vani, to je najnormalnije način za započinjanje radnog odnosa.... kasnije možebitno neproduživanje ugovora iz neopravdanih razloga je drugi par rukava...

BTBTW. Kakav je ovo nacizam prema pušačima. Šta nekoga briga da li ja pušim ili ne!? Nalijepi tablu "ZABRANJENO PUŠENJE NA RADNOM MJESTU" i voZdra... da li ću ja na marendi/gablecu zapaliti ili ne je moja stvar; mislim ono, kako su krenuli još malo pa će u natječaju pisati "prednost onima sa promiskuitetnom i uber zgodnom sestrom/ženom/kumom/susjedom", "prednost ženskim kandidatima sa golemim sisama", "prednost onima koji ne vole puno jesti i nisu debeli"...
Rijecanin je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2007., 18:59   #51
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Ja sam,tocnije moja firma,poslodavac već 16 godina...probni rok od 3 mjeseca je normalan,neznam zasto oko toga filozofirate jer gdje god dođete probni rok je uvijek 3 mjeseca!
Staro 22.02.2007., 20:12   #52
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
90 dana je previše.
Zašto je 90 dana, a ne 30?
Zato da bi se izrabljivalo radnike.
Što učiniti?
Ne prijavljivati se za taj posao.
Staro 22.02.2007., 20:25   #53
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Citiraj:
Autor Mikeyy Pregled postova
Trabunjaš.
Nije Autronic državna firma da ima neku obavezu izbacivanja natječaja. Da su htjeli zaposlit nekog preko veze, prvo nemožeš im ništa zamjerit jer je njihova firma, drugo zašto bi se oni ikome opravdavali da bi zaposlili nekoga preko veze.
Krivo...

Sve firme iznad određene veličine (sad nisam siguran točno kolko je to zaposlenih granica ali je jako mali broj i prilično sam siguran da Autronic ima više od tog broja) je po zakonu obavezna objaviti natječaj da zapošljava čak i kad ima nekoga već u vidu...

Citiraj:
Autor Mikeyy Pregled postova
Tko se hoće zaposlit i treba mu posao poslat će molbu i pokušat će, ništa ga nekošta osim vremena potrebnog za slaganje molbe. Ko neće izmišljat će prepreke.
Ne koštat će ga i više ako dođe 3mj na svoj trošak crnčit iz npr. Gorice ili još gore negdje izvan grada da mu nakon toga kažu sorry...

To su natječaji na kakve će se javit čovjek samo ako nema drugog izbora, u tom slučaju je to OK tj nemaš izbora pa riskiraš inače je glupost...
Staro 22.02.2007., 21:51   #54
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Krivo...

Sve firme iznad određene veličine (sad nisam siguran točno kolko je to zaposlenih granica ali je jako mali broj i prilično sam siguran da Autronic ima više od tog broja) je po zakonu obavezna objaviti natječaj da zapošljava čak i kad ima nekoga već u vidu...
Netocno. Privatna firma ne mora nista od toga, zaposli kog god zeli. Problem je u tome sto je danas ljude tesko naci, cak i ako se to ljudima cini cudno (ipak tehnicara koji nesto znaju nema na svakom koraku).

Stoga i ima oglasa za posao, jedino kad se zeli muljati je u biti kad se pokusava nesto "zaraditi" na drzavnim olaksicama, ali danas to firmama koje dobro rade i nije nesto.
Staro 22.02.2007., 22:00   #55
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Ako bi netko htio raditi kao sys admin (linux, aix, Z/Os, IBM DB2, Websphere,...) može se za više pitanja javiti na PM. Firma gdje radim traži jednog administratora, skoro će i natječaj. Veliko poznavanje većine nabrojenoga nije uvjet, važno je imati volju učiti i raditi. Prvih 6 mjeseci koliko traje pripravnički imate mentora. Radi se u novom ZG.

Zadnje izmijenjeno od: stef. 22.02.2007. u 23:14.
stef je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2007., 22:14   #56
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
netko je prije rekao... lakše je prdit na forumu nego negdje ići pa makar raditi za 0kn i nabijat staž + skupljati znanje. kad ostaneš 2-3 godine bez posla, onda si zamisliš... "hm, pa možda sam trebao malo volontirati sa strane".

danas ti sa prosječnom srednjom i faxom možeš izravno obrisati dupe jer ti nemaš maglovitog pojma o primjeni u praksi više-manje bilo čega.

kaj sam ja sa ruđerom mogao? biti elektroničar? nikako... valjda zagrebeš 1% površine ledene sante i od sveg brljavljenja naučiš teoriju koja će ti pomoći istko kao i podatak o količini kineza na metru kvadratnom. ukratko... ništa bez dobre volje, interesa za novim znanjima i veeeelikog angažmana u slobodno vrijeme.

žalosno je reći ali su naši ljudi danas lijeni (nemojte me sad spamat radi ovoga jer to nikoga osobno ne ide). nema se posla... a na filozofiji, ekonomiji i pravu studenti padaju kroz prozore koliko su puni... sa druge strane neka deficitarna zanimanja zjape prazna. i onda klasično hrvacko razmišljanje... pih, zašto bi ja postavljao pločice i čistio dimnjake kad mogu sjediti za stolicom 8h... samo je caka što jedan dimnjačar (napamet pričam zanimanje) ima u startu plaću kao visoko obrazovan čovjek sa 5 godina iskustva sjedenja u stolici i znanjem naprednog calculatora u windowsima

primjer: negdje prošle godine na telki žena u srednjim godinama se jada ispred burze kako nema posao i stara je... pita je ženska šta znate delat? ova reče imam 294. stupanj daktilografije položen 1981... jel znate jezike? pa znam engleski prepoznat, a njemački ni to... rad na računalu? ma nije vam to za mene gospođo, ja sam ipak u godinama.

jel sada nekome iskreno žao takvog profila ljudi? jel ona svjesna da 3 ulice dalje može BESPLATNO položiti i naučiti stuff za polaganje ECDL-a? jel svjesna koliko se može izdići iz profila ljudi njezinih godina da ode naučiti osnove kompa + već ima usvojenu daktilografiju za ravno NULA kuna?!?

i da... 90 dana je najnormalniji probni rok, pa makar on bio i formalan
syss je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2007., 22:27   #57
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Brown Acid Pregled postova
90 dana je previše.
Zašto je 90 dana, a ne 30?
Zato da bi se izrabljivalo radnike.
Što učiniti?
Ne prijavljivati se za taj posao.
koliko ti imas godina ? jer sa ovime stavom bez uvrede se vidi da nikada nisi radio.

@paske i amd

samo se vi smijte proci cete vi sa autom pored mene

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2007., 23:16   #58
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Radio sam na par radnih mjesta od kad studiram i NITI NA JEDNOM mi nije bio uvjet nikakav probni rok od 90 dana, čak niti približno, ako je igdje išta i približno bilo spominjano to je bilo rang tjedan do dva...

Svaki put kad sam išao tražit posao našao sam ga u roku tjedan - dva i isto tako mi nije niko spominjao sumnjive (90 dnevne) probne rokove, niti pitao dali sam zaposlen ili nisam, dali sam pušač ili nisam i koliko sam zarađivo/zarađujem na zadnjem/trenutnom poslu...

Ja drugo ne velim nego da je to natječaj na koji se ja nikad nebi javio i to je sve...
Staro 22.02.2007., 23:19   #59
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
to si išao prek student servisa?

pa nemreš mjerit to i ugovor na neodređeno.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2007., 23:23   #60
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
to si išao prek student servisa?

pa nemreš mjerit to i ugovor na neodređeno.
Nisam... Privat aranžmani i to mahom strane firme na honorarni princip... Prijevodi neki i sl stvarčice, nikad se nisam baktao sa SSom makar imam "članstvo" i ja sam medicinar, kad čujem riječ volontiranje ja popizdim...

@Old Iggy
Bogami imaš pravo...

Baš mi je bio frend (koji je btw na ekonomskom) kad sam bio čitao makyev post i on mi reče da je stvar u zakonu određena da mora, ali baš sam gledao (kad ti nešto tvrdiš onda moram provjerit jer u pravilu i ne griješiš ) u zakon o zapošljavanju i u zakon o trgovačkim društvima i fakat nema...

Morat ću malo frenda zašlopat kad ga opet sretnem ili nek mi veli di je to našao...
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na