|
![]() |
#1 |
relaksirani lemur...
Datum registracije: Feb 2007
|
![]() : hitthewa: hitthewa: hitthewaPUCAJU MI TEKSTURE JAKO U FARCRY-U, OTKAD SAM UGRADIO OVAJ BLISS, KOJI BI NAVODNO TREBAO RASTURATI RADEONA X1600PRO 512DDR2, KOJEG SAM ISČUPAO IZ KOMPA, JER JE U SVIM TEHNIČKIM KARAKTERISTIKAMA SKORO DUPLO JAČI, (ILI MOŽDA I NE...), I HVALJEN NA NETU. ALI SA RADEONOM JE FARCRY IŠAO BOLJE, BEZ ZAPINJANJA I PUCANJA HRPETINE TEKSTURA, NA ISTIM POSTAVKAMA, A SAD... NE KUŽIM, MISLIM PROBAO SAM I MJENJAT DRAJVERE, I SA 9-KOM FORCEWARE I SVAŠTA ALI NIŠTA! ZAPINJE I PUCA NA SVE STRANE. U HALF LIFE2 NE PUCAJU TEKSTURE, ALI ZNA TU I TAMO KAŠLJUCAT NA JAČIM POSTAVKAMA. OVO SVE ŠTA PRIČAM JE NA 1024X768 32BIT. JEL IMAO TKO SLIČNIH PROBLEMA... : hitthewa: hitthewa: hitthewa Zadnje izmijenjeno od: ZAHHAROW. 16.02.2007. u 14:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Nece ti nitko pomoc ako ne smanjis slova. Dapace, i ne bi trebao. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
relaksirani lemur...
|
HVALA NA POMOĆI SRV. Zadnje izmijenjeno od: ZAHHAROW. 16.02.2007. u 13:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Prvo - ugasi Caps Lock ![]() Drugo, možeš navesti i ostatak konfe, koje su temperature grafe? Zašto si uzeo tu grafu? Bolji izbor bi ti bio Gainwardova 7600GS ddr3... Anyway...Dosta ljudi je imalo velikih problema sa tom serijom, neke su radile besprijekorno, dok su neke nonstop radile probleme... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
relaksirani lemur...
|
Hvala razer. temperature su neposredno nakon izlaska iz igre 52 - 41 mislim, a inače 40 - 32. karticu sam uzeo da malo pojačam komp, do sad sam imao asusovu radeon x1600pro512ddr2, a svi su mi rekli da je ov nvidia puno jača i brža (sad se pitam...), a i došla me je nova 830 kn. inače radim u informatičkoj firmi pa je takva cjena za mene, mislim da je inače 1100kn. to mi se činilo dosta jeftino pojačanje (?). a i nisam čuo da je ta serija problematična, jer ju nebi ni uzimao da sam to čuo. sad bi najradije vratio radeona unutra eto. jel postoji način da saznam dali je defekt na kartici ili je nešto bezbolno softwerske naravi? matičnu neznam točno, a sad sam na poslu pa nemogu pogledat. athlon64 3000+, 1gbddr400 transcend-samsung chip, hard sata2 wd 250gb 16mb keš, kučište je obični ms sa 550w napajanjem, to sam isto ugradio umjesto 400 koje je bilo zbog ove kartice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
relaksirani lemur...
|
Točni naziv kartice - "Gainward geforce6800GS golden sample, goes like hell 1,4NS" |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.
|
Napajanje nije baš sjajno, ali u ovom slučaju ono vjerojatno ne radi probleme... Najbolje bi bilo da, ako možeš, grafu izvadiš i probaš u drugom kompu, jer zbilja ne vidim zašto baca artefakte...možda je i kako si rekao defekt na samoj kartici... Inače, ta grafa i jest bolja, jača od x1600pro...no, ako imaš mogućnost zamijeniti grafu, uzmi onu 7600gs koju sam ranije naveo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||||||||||||||||||||||
relaksirani lemur...
|
mogao bi ovu riješiti i uzeti nešto ovako: Gainward BLISS 7600GT, GF 7600GT, 256MB, PCI-E, TV-out, DVI
ili Gainward BLISS 7600GS "Golden Sample", GF 7600GS, 256MB DDR3, PCI-E, TV-out, DVI
šta misliš koja je bolja od te dvije? ali zanima me kako to da r-factor, ili tocca3 praktički lete na ovoj kartici i to na dobrim postavkama, a zeze u farcry ili hl2, a radeon se pak vukao u r-factoru a letio u farcry. jel ima ikakav način da saznam jel kartica defektna osim da ju selim u drugu mašinu. i da ti točno opišem kako to izgleda zezanje- recimo u farcry na srednjim prema visokim postavkama, u rez. 1024x768 32bit, bez aa i af, jednostavno jedan komad terena, trave, postane crna ploha, ili stjena, ili se teksture more i kopna mješaju u nekim kockama i blicaju. |
||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
.
|
Mislim da ima neki patch za FarCry u vezi tih pucanja tekstura, čuo sam za te situacije, inače koju grafu, uzmi ovu jeftiniju 7600gs ddr3, odlična grafa, sa dobrim hlađenjem, a i ide na, i preko taktova 7600gt kartica, tako da ti je to moja preporuka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
@ZAHHAROW Jesi maknuo ATIjeve drivere sa Driver cleanerom kad si stavio nvidiju unutra?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
relaksirani lemur...
|
tenks. vidjet ću u vezi patcha, a i ovaj vikend ću formatirat, pa ću vidjet kako će se onda ponašat. ako ostane isto kupit ću ovu 7600gs-icu, a ovu vratit. još nešto sam izostavi, testirao sam je jučer u 3dmarku 05pro, i rezultat je bio 5670, i nisu pucale teksture. jel to ok rezultat za ovakvu karticu ili je preslab? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
relaksirani lemur...
|
buljo, nisam, samo sam ju deinstalirao sa addremove programs. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To je realan rezultat za tu grafu pošto se 3d Mark 05 oslanja isključivo na grafu, pretpostavljam da nisi ništa ocao? EDIT: To je mogući razlog zašto ti pucaju teksture. Evo link pa makni sve ATIjeve drivere (ostatke koji su ostali) ![]()
![]() |
#14 |
.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
relaksirani lemur...
|
buljo, ona je kolko znam tvornički naklokana na GPU/RAM = 485/1300 Mhz, i tako radi po default-u, ali da se smanjit clock na manje vrijednosti, i to sam probao ali izgleda da to nije problem, jer i dalje ostaje sve isto. tenks na linku probat ću ga danas. nisam nikada ručno oc karticu, jel važno paziti na odnos između gpu i ram vrijednosti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
relaksirani lemur...
|
razer, tenks, izgleda da me čeka cjela veče zafrkancije s mašinom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
relaksirani lemur...
|
skino sam i xtremeG i riva tuner. probat ću ih kasnije kad dođem doma, i probaću počistit drajvere, i konačno i formatirat c:, ionako je za to vrjeme došlo pa ću javit rezultate. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Onda definitivno nije do kartice (nije crkla memorija ili tako nesto). Instaliraj drivere kako spada i instaliraj 1.33 patch za FC (cini mi se da je 1.33 zadnji).
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
koji chipset imas? sta se nisu ove 6800 kartice klale sa nf3? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
relaksirani lemur...
|
Milentije, i taj patch cu isprobat, uz ostalo. hvala. znači rezultati su u mark-u ok za nju i ti kažeš? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
relaksirani lemur...
|
hash, nemam nf chipset, via. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() |
#25 | |
.
|
Citiraj:
7600gs (gt) je jeftinija, manje se grije, bolje clocka, bolji rezultati u novim igrama... Iako će 6800gs sa 512mb vjerojatno biti bolja na visokim rezolucijama (1600*1200+), zbog više memorije... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
relaksirani lemur...
|
stavio sam patch 1.33 cini mi se, i u farcry-u mi više ne pucaju teksture. da vas izvjestim. c: sam formatirao i instalirao vindoze i drivere najnovije xtremeG, kao što ste mi vi ekipa preporučili. jedino nisam stavljao riva tuner nego xpertTool, nekako mi se više sviđa, a i u ovoj novoj verziji mogu regulirat brzinu ventilatora, kaj mi u prošloj nije radilo. ...ali nisam još stigao istestirati mašinu sada otkad je friška. Pa se još javim. Testirat ću je opet sa 3Dmark05, FEAR itd.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
relaksirani lemur...
|
ako neko ima dobar prijedlog s čim da ju još istestiram, dobrodošao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |