Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.02.2007., 10:38   #1
F1del!tY
Guest

Datum registracije: Nov 2006
Molim pomoc DENON pojacalo

Dobro jutro svim audifilima..dakle mene konkretno zanimaju samo ozbiljni odgovori ,dakle kupio sam pojacalo DENON avr-1802 model,5x110W RMS snage..http://www.son-video.com/Rayons/Home...r1802NR_TG.jpg E sad konkretno me zanima kad bi spojio auto tubu na njega..tuba je magnat thunderbull 3000xl 300W RMS snage,30-tka membrana,pojacalo radi na 8 omha,dok tuba radi na 4 oma,http://img206.imageshack.us/img206/1975/p2100025ge4.jpg svi savjeti su dobro dosli!
hvala svima na dobrim savjetima: goood :
F1del!tY je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2007., 14:27   #2
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ozbiljni odgovori za neozbiljna pitanja u audiofilskom kontekstu ...

Jer koliko shvačam želiš na onaj 0.1 od resivera spojit pasivni sub iz auta ?

Hm, najlakše (najeftinije? ) rješenje bi bilo da nabaviš neki 'kučni' izlaz te ga spojiš da 'vozi' tu tubu...
Oglas

Oglas
Staro 13.02.2007., 14:41   #3
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Kao sto ti je vec receno nikako direktno, ili jos jedno pojacalo za taj sub ili aktivni sub sto je bolja varijanta jer ti auto nisu bas dobri za kuce radidrugacije akustike sobe u odnosu na gepek auta.
Staro 13.02.2007., 14:49   #4
F1del!tY
Guest

Citiraj:
Autor Ubleha Pregled postova
Kao sto ti je vec receno nikako direktno, ili jos jedno pojacalo za taj sub ili aktivni sub sto je bolja varijanta jer ti auto nisu bas dobri za kuce radidrugacije akustike sobe u odnosu na gepek auta.
ito sta kazes,razgovaro sam sa visagem..uglavnom ovaj magnat je pasivac za nabijanje decibilaze u autu..dali ima netko ikakav aktivni sub za prodati?
Staro 14.02.2007., 14:28   #5
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Ajd dobro nije baš nemoguče upogonit tu pasivnu tubu s resiverom...

Nije nimalo ozbiljno (no kao da ti je opčenito želja ozbiljna....: suicide ) te spada pod kemiju za koju je potrebno ispunit par uvjeta.

Prvo sve ovisi o tome jel želiš pravilnu implementaciju tog kanala tj. dodat sub u kučno kino ili ti je više važno da ta tuba radi u svrhu da dodaš malo basa muzici u kojem slučaju bi se trebao odreč jednog kanala resivera koji bi poslužio za tubu.

Naravno nemožeš samo spojit tubu na bilo koji kanal resivera jer bi se onda iz subwoofera čuli glasovi a on služi da buba i lupa....
Kad je pojen preko svog 'prirodnog kanala' imaš aktivni filter/skretnicu i opciju rezanja gornje fr. do koje želiš da ti sub radi a zaobilaženjem toga i spajanjem na kanal koji ima i glasove bi bilo potrebno ispred tube ubacit pasivnu skretnicu namještenu na neku fr. da ti 'otkine' te glasove...
Mane toga su da je komplicirano,skupo,te troši snagu bezveze pa evo nešto puno 'jednostavnije'....

Na resiverima uz postavku selektora ulaza kao cd ,tv i šta ja znam ,možeš odabrat i external decoder in koji služi za to da iskoristiš resiver kao 5 čistih odvojenih pojačala bez mješanja tko zna kakvih reciverskih procesiranja zvuka i dodavalja kojekakvih efekata jer kao što naziv ulaza kaže to procesioniranje bi trebao radit vanjski dekoder.

Tako pošto za korištenje tog ulaza imaš na pozadini resivera zasebni činč ulaz za svih 5 kanala mogao bi na prednji lijevi kanal spojit jedan kanal nekog mp3plejera a na prednji desni jedan kanal videa video a na centralni bi mogao spojit jedan kanal kazetofona .....

a tebi bi trebalo npr. na 4 ulaza dovest isti signal a na jedan dovest subwoofer kanal što i nije neka komplikacija jer vjerujem da sve komp. suround zvučne kartice imaju mogučnost analognog outputa svakog kanala jer da nemaju nebi nijedan jeftini komp. surr sisten na tržištu radio kako treba....

Tako da bi poanta bila da analognim načinom povežeš komp i taj spomenuti ulaz na resiveru ...ali npr. umjesto da centar ulaz na resiveru spojiš s centar izlazom na kompu - spojiš ga na sub out izlaz na kompu i naravno tubu spojiš na taj zv. izlaz na resiveru ... U drajverima češ valjda imat mogučnost da poštimaš glasnoče tog 'kanala' u odnosu na ostale te obrnuto jer na resiveru jednim 'krugom' reguliraš glasnoču svih kanala zajedno ...

i mala napomena..iako resiveri imaju automatsku zaštitu pa izbace/ugase se ako ih preopteretiš nemoj pretjerivat s zahtjevima s glasnočom i ne vidim razloga zašto to tako nebi 'normalno' radilo.... : cheers2

Trebalo bi sve bit jasno da to probaš ako ispunjavaš teh. zahtjeve kao što je da ti resiver ima spomenuti ulaz i te zvučna na kompu izlaze no ako ti je nešto nejsno - pitaj.
Staro 16.02.2007., 07:49   #6
Dac
Premium
Moj komp

Dac's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
e, al receiver ima sub preout: http://www.son-video.com/Rayons/Home...802back_TG.jpg . dakle trebalo bi samo pasivnu tubu pretvoriti u aktivnu - sa još jednim pojačalom. i spojiti na sub preout : goood :
Dac je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2007., 08:23   #7
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Talking

Citiraj:
Autor Dac Pregled postova
e, al receiver ima sub preout: http://www.son-video.com/Rayons/Home...802back_TG.jpg . dakle trebalo bi samo pasivnu tubu pretvoriti u aktivnu - sa još jednim pojačalom. i spojiti na sub preout : goood :
Ma nemoj reč

onda se ti potrudi pa mu opiši kako da spoji to na sub out / pretvori pasivnu tubu u aktivnu s pojačalom...

pojačalom kojeg nema

mislim da mi je dosta.....
Staro 16.02.2007., 08:57   #8
Dac
Premium
Moj komp

Dac's Avatar

kaže Fidelity (jbg, ne znam pisat ko pravi 'aker ) da zahvaljuje na svim savjetima pa prilažem i ja svoj

a nabaviti neko polovno stereo pojačalo danas stvarno nije problem, ili bar posuditi za probu
Staro 16.02.2007., 11:54   #9
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Super, otkrio si toplu vodu s tim savjetom

jer je isti ko prvi te drugi u ovom topiku...

Inače me nebi bilo briga da sad 16 ljudi savjetuje isto no kad si se požurio odgovorit na moj post u tom tonu kao da je komično koje ja to pi*darije izmišljam kad može iskoristit sub out (ujedno bez uočavanja očitog razloga zašto ja to izmišljam) ,moram komentirat.....drugi put prvo skoči pa reci hop.

mislim da mi treba odmor od ovog foruma....
Staro 16.02.2007., 12:17   #10
Dac
Premium
Moj komp

Dac's Avatar

cccc, što si nabrušen. da ne kažem nadrkan .
ako lik ne zna što dalje napraviti s tim šta ima svaka pomoć je dobro došla pa makar i ponavljanje već napisanoga... da ne znam o čemu se radi nikad mi ne bi palo na pamet da ovo

Citiraj:
Hm, najlakše (najeftinije? ) rješenje bi bilo da nabaviš neki 'kučni' izlaz te ga spojiš da 'vozi' tu tubu...
zapravo znači - najlakše ti je nabavit još jedno pojačalo : cheers2

P.S: htio sam te neš pitati u vezi matične koje imamo iste... jel može na PM?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.02.2007., 12:33   #11
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Cool

šta se nabrušenisti tiče,,,nisam na ljude već na sam net kao medij komunikacije jer u pravilu čini tu komunikaciju kompliciranom za razliku od RL...

u vezi matične ,,,valjda si do sad shvatio da ti ja nisam neki kompjuteraš ali pucaj na pm pa ako mogu pomoč...
Staro 16.02.2007., 12:54   #12
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Svadate se bezveze, naravno da moze spojiti subwofer out na neko pojacalo pa onda na tubu, ali te bass tube su sranje bolje mu je nabaviti neki jeftiniji kucni subwofer.
Staro 16.02.2007., 13:05   #13
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Ubleha, zaboravljaš da nema svatko u svatkom trenutku novaca za opciju koja bi bila najbolja...u tom kontekstu sam samo želio pomoč / da se može napravit nešto i s onim što se ima...
Staro 16.02.2007., 13:25   #14
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Naravno da je tako, ako nema love kao sto si rekao neka posudi neki amp spoji na tu tubu za pocetak je i to ok.
Staro 16.02.2007., 16:11   #15
F1del!tY
Guest

ma sve ok,uglavnom tubu sam vratio decku ,malo sam poprico sa visagem detaljnije kaj se tice woofera i pojacala..uzeo sam focal Jmlab chorusa 700..predobar woofer aktivac 300w rmsa..uzivajte i fala na svim savjetima
Staro 16.02.2007., 23:27   #16
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Question

Citiraj:
Autor F1del!tY Pregled postova
ma sve ok,uglavnom tubu sam vratio decku ,malo sam poprico sa visagem detaljnije kaj se tice woofera i pojacala..uzeo sam focal Jmlab chorusa 700..predobar woofer aktivac 300w rmsa..uzivajte i fala na svim savjetima

WOW koji preokret

Sad kad kažeš što si kupio nadam se da te nisam uvrjedio s svojim ,socijalnim savjetom, koji koristi samo ono što si rekao da imas a ujedno i nije pisan u standardnom audiofilskom stilu tipa "koji vrag ti sad padaju na pamet takve gluposti poput trpanja tog sranja od auto tube doma u sobu"

Jer ruku na srce kad netko pita nesto tako jedini razlog te ideje moze bit nedostatak financija....

usput nisam ovde dugo ali kad vec drugi put spominjes tog visagea dobijam dojam da cjenjis njegovo sto napise pa mi u neku ruku nije jasno čemu uopče ovaj topic i pitanje ostalih ako ti je to privatno objasnio ...a moram priznat da se osječam malo zakinut što nemam priliku da to pročitam jer pretpostavljam da je napravio dobar posao sudeći po tome da jedan dan upadneš zbunjen nemajuči blage veze što želiš a sljedeči dan baš znaš da baš u tom određenom cjenovnom razredu želiš JMLam bufer tj. ne tražiš nešto najbolje za x kn več znaš što želiš (što mi je manje nevjerovatno nego što bi bila glupa kupovina bas toga na osnovu jednog mišljenja)

p.s. nisam nabrušen te samo malo razmišljam naglas i samo bi me zanimalo kako baš taj bufer?
Staro 18.02.2007., 13:21   #17
F1del!tY
Guest

Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
WOW koji preokret

Sad kad kažeš što si kupio nadam se da te nisam uvrjedio s svojim ,socijalnim savjetom, koji koristi samo ono što si rekao da imas a ujedno i nije pisan u standardnom audiofilskom stilu tipa "koji vrag ti sad padaju na pamet takve gluposti poput trpanja tog sranja od auto tube doma u sobu"

Jer ruku na srce kad netko pita nesto tako jedini razlog te ideje moze bit nedostatak financija....

usput nisam ovde dugo ali kad vec drugi put spominjes tog visagea dobijam dojam da cjenjis njegovo sto napise pa mi u neku ruku nije jasno čemu uopče ovaj topic i pitanje ostalih ako ti je to privatno objasnio ...a moram priznat da se osječam malo zakinut što nemam priliku da to pročitam jer pretpostavljam da je napravio dobar posao sudeći po tome da jedan dan upadneš zbunjen nemajuči blage veze što želiš a sljedeči dan baš znaš da baš u tom određenom cjenovnom razredu želiš JMLam bufer tj. ne tražiš nešto najbolje za x kn več znaš što želiš (što mi je manje nevjerovatno nego što bi bila glupa kupovina bas toga na osnovu jednog mišljenja)

p.s. nisam nabrušen te samo malo razmišljam naglas i samo bi me zanimalo kako baš taj bufer?
ma ne krivo si me shvatio,javio sam se panzeru i visagu na icq decki su mi dali par korisnih savjeta.zasto JM lab,zato sto ga dobivam po povoljnoj cjeni ispod 50% cjene,satrog oko 1 godine po garancijom kad ga uzemem napravit cu neki rewiev..thx imagine fakat svaki tvoj komentar na ovom forumu je i vise neg koristan,BTW daj me authaj na icq
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno