|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
seagate cache problem!
pozdrav svima! ovako, imam seagatea 250 gb, sata2, 8mb cache, kupljen prije 7 mj. u linksu. prije par dana palim cubase (prog. za audio prod.) i importam par nekih wav. fileova. malo ih obradim, izrezem, ono minimalno zahtjevno, kad ono disc cache usage indicator u cubaseu na max-u. naravno sve pocne stekati disk pocne grebati ko da radi neznam sta. reinstaliram cubase, drivere, windowse isto, al nista. tokom restartiranja kompa onaj "windows is starting" ili sl. prozorcic mi stoji par minuta. i tek se onda pojavi login prozorcic. također sam primjetio da mu treba puno vise vremena da mi prikaze ikone ili slike u nekom folderu. i firefox mi se usporio cak. sve to skupa mi se vec desilo sa istim diskom, jednom samo od sebe, jednom dok sam clockao komp. e sad pretpostavljam da cete vi znat u cemu je problem, i zanima me sta da radim i dal da ga idem reklamirat. jos nikakve testove nisam napravio, osim sto sam sa system mechanicovim drive medicom pregledao disc, al kaze da je healthy. i da, prije nekoliko dana sam napravio defrag (prije nego sta je sve krenulo nizbrdo). sad sam skinuo seagateov seatools, pa cu probat da vidm sta kaze. eto ako neko moze pomoci, bio bih mu zahvalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Koliko RAM-a imaš ?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
evo jos dodatnih informacija: RAM Twinmos, PC 3200, DDR, 400Mhz, 512 x2 MBO Asus A8V-E SE, VIA K8T890 AMD Athlon64 3000, 939 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Ovo mi se čini kao programu ponestane RAM-a pa onda počne swapat po disku (što usporava puno, a i disk onda počne raditi) Jel to neki zahtjevni program ?
![]() |
#5 |
Registered User
|
ono sto sam radio nije uopce zahtjevno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Brzina je normalna, tj. kako treba biti. A veliš da je i sa healthom sve u redu... Sljedeće na što bi posumnjao su driveri. Znam da je prije bilo sranja ako si npr. instalirao IDE drivere od nForce matičnih (preporuka je bila ostaviti od Microsofta). Znam da ti nemaš nForce, ali možda ima neka kvaka kod tebe. Možda ima neka fora u BIOS-u ?
![]() |
#10 |
Moderator
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
ovako, probat cu deinstalirat VIA 4in1 drivere. vjerovatno nije do harda. a virusa i sl. nema sigurno. javit cu vam stanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
eto nakon sto sam se cijeli dan tlacio sa compom, uspio sam barem srediti da mi se widowsi ne zamrzavaju pri startanju. sa cubaseom je stanje isto, neznam zasto. pitat cu na drugom forumu vezanim za to. via drivere nisam maknuo jer se nemoze. barem ja nisam nigdje nasao uninstal ikonu. al nije ni bitno. foldere mi nekako otvara cudno i sporo, ima kao 1 sec delay al ne svaki put. uglavnom vidjet cu kako ce se sutra sve to skupa ponasati pa mozda opet navratim. uglavnom hvala vam na pomoci. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|