Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.02.2007., 17:27   #121
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor trpi Pregled postova
ček vi mislite da mreža vidi imei mobitela? nebih baš reko...
mozda te ovaj clanak razuvjeri
http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/4738219.stm

ehh, taj gugl je cudo jedno

http://www.google.com/search?hl=en&q...=Google+Search
morph je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2007., 19:18   #122
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp

Ozy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Da ali to provjereno ne radi...oni mogu globalno područje odrediti tj. preko kog repetitora ideš,dakle globalno u kom se području nalaziš... A sad da će oni radi jednog moba sa kombijem i antenom hvatat ljude po selima... Malo mnogo američki filmovi... : hello2 : : goood : Ipak smo mi,kako se ono kaže...ah da,na Balkanu... : roller :
Ljudima ne pronalaze auta sa GPS/GPRS a da će zbog mobitela ili dva... : hello2 :

Ali radi većih krađa po trgovinama se to i radi,kad se pokrade mac mobitela,a ovi imaju IMEI i onda se traži,tako sam svjedok gdje su mi "poznaniku" došli na vrata čim mu je seka ubacila karticu u mob i nakon dan-dva korištenja... Inače to je bila krađa mobitela do 5K kn i preko neznam koliko,50.ak komada...i on uzme od tog šanera...ccc... : roller :

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD
Ozy je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2007., 20:00   #123
Hrconja
Premium
Moj komp

Hrconja's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
a dobro po kvartu jedan repetitor moze se sve kad se hoce...
sad sve ovisi koliko ti forsiras da se taj mob nadje i imas li kakve "veze" u policiji il di vec
Staro 12.02.2007., 20:05   #124
PC Maniac
0 dB is my style.

PC Maniac's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Autor Ozy Pregled postova
Da ali to provjereno ne radi...oni mogu globalno područje odrediti tj. preko kog repetitora ideš,dakle globalno u kom se području nalaziš... A sad da će oni radi jednog moba sa kombijem i antenom hvatat ljude po selima... Malo mnogo američki filmovi... : hello2 : : goood : Ipak smo mi,kako se ono kaže...ah da,na Balkanu... : roller :
Ljudima ne pronalaze auta sa GPS/GPRS a da će zbog mobitela ili dva... : hello2 :

Ali radi većih krađa po trgovinama se to i radi,kad se pokrade mac mobitela,a ovi imaju IMEI i onda se traži,tako sam svjedok gdje su mi "poznaniku" došli na vrata čim mu je seka ubacila karticu u mob i nakon dan-dva korištenja... Inače to je bila krađa mobitela do 5K kn i preko neznam koliko,50.ak komada...i on uzme od tog šanera...ccc... : roller :
Vidi se da pričaš o nečemu o čemu nemaš pojma, naime svaki mobitel je odjedanput spojen na tri repetitora i oni te mogu lagano naći pomoću trigonometrijskih funkcija (točnost je do nekih 10 metara). Sad se ne mogu sjetiti di sam čitao o tome.
Staro 12.02.2007., 20:38   #125
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Autor PC Maniac Pregled postova
Vidi se da pričaš o nečemu o čemu nemaš pojma, naime svaki mobitel je odjedanput spojen na tri repetitora i oni te mogu lagano naći pomoću trigonometrijskih funkcija (točnost je do nekih 10 metara). Sad se ne mogu sjetiti di sam čitao o tome.
Nije spojen na 3 repetitora.
Nego hvata sve repetitore koji su mu u dometu, a priključuje se na onoga gdje ima najjači signal, ali može se priključiti i na repetitor sa slabijim signalom, ako je ovaj sa jačim preopterećen.
Da bi se locirao mobitel dovoljna su dva repetitor, ali sa većom greškom.
Sa tri repetitora je greška do 50 metara radiusa.
Jedini problem je ako se mob nalazi u zgradi nemože se locirati na kojem je katu.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2007., 20:43   #126
PC Maniac
0 dB is my style.

PC Maniac's Avatar

E vidiš, to nisam znao, THX.
Staro 13.02.2007., 00:32   #127
Ozy
Moj komp

Ozy's Avatar

PC Maniac hvala na prosvjetljenju,ali ozbiljno...

Ajde mi samo još nešto objasni... Budući imam data kabel za Samsunga i potreban softver,donešen mi je mob D900 koji je maznut,od ove serije sa skladišta,i koji sam trebao otkodirati,lik se bojao i u servis ići da ga ne ćapi murja... I sad on meni reče da treba maknut IMEI i otkodirat ga na sve mreže. Rekoh ok,ali on meni da pazim jer da oni mene lociraju čim se mobitel uključi (tako su došli do ove seke od tog poznanika,koji mi i donese taj D900 za probu otkodiravanja/korištenja,dok su drugi,sad dali D900 ili neki drugi isto opak mob našli,sva sreća kod njegove sestre,dok je on bio u Italiji,i eto zato jer ga je upalila i koristila...)a koja ga je "kupila kao od šanera" i eto upalila i naravno koristila... I sad ja se mislim kako šta na njemu da napravim ako nesmijem ga ni upalit,ma reko mora moći,a opet Ivica mi reče da ga mogu naći čim se upali iako je i bez kartice...a to su upravo ti ajmo reć traženi mobiteli,jer su bili vruća roba i maznuto je prek 50 komada...
Da skratim priču nisam uspio IMEI izmjeniti ali sam ga držao upaljenog,bez kartice,dok se nije baterija nakon prvog punjenja kompletno potrošila,uz čačkanje po njemu,dakle kojih 5 dana. I sad ti meni objasni zašto me nisu našli. A drugo usput mi objasni kako će me nać i ako karticu ubacim (mobitel sam vratio,ali ipak...),naročito ako mu se promjeni IMEI. I treće,ajmo reć glupo ali posljednje,reci na koju foru me nađu trigonometrijom,znam da se može;ali šta oni gledaju po topografskim kartama koliko je zgrada u tom "x" naselju + mogu falit do eto 50-ak metara + 4 kata u svakoj zgradi,a na području tom u krugu 50 metara je takvih 4-5 zgrada...i sad bi oni trebali mene ili nekog naći...idu od vrata do vrata i pitaju : "gospodine,koji mobitel ima vaš sin i dali ga možemo vidjeti (mobitel)" - ili kako...??!

Fakat ima ekipe koja je jednostavno za neke od nas prepametna,ili je toliko nabrijana ili je pogledala preveć američkih akcijskih filmova... : goood :

Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD
Staro 13.02.2007., 02:14   #128
morph
*

morph's Avatar

http://www.jutarnji.hr/clanak/art-20...ignal,59064.jl
Citiraj:
Vjeko Kuzmić je često telefonski kontaktirao s Cvitanovićem dok se skrivao. Kada su operativna saznanja policiju navela na Kuzmića kao mogućeg Cvikova pomagača, ušli su mu u trag, no nisu krenuli u akciju njegova uhićenja kako bi ga pustili da ih dovede do Cvika. Prisluškujući njegov mobitel, prikupljali su podatke o mogućem Cvikovu kretanju koji je mijenjao kartice raznih mobilnih operatera, a čim je iz Splita kontaktirao Kuzmića, lociran je prema signalu i uhićen u Zoranićevoj ulici.

pun gugl akcijskih filmova, nema sta

http://www.google.com/search?hl=en&s...g_hr%7Clang_en

kao i wikipedija

http://en.wikipedia.org/wiki/Cell_phone_tracking

Citiraj:
Some newer phones and technology may also allow the tracking of the phone even when turned off.
Za ovu shemu sam vec cuo negdje...
Staro 13.02.2007., 02:42   #129
Ozy
Moj komp

Ozy's Avatar

Pa ti si stvarno nisi normalan...ccc i još ccc... Pa kaj ti misliš da su naši trenirani u CIA-i;MI6 i Mossadu...pa bote mi ni tehnologiju nemamo...
Također trudovi su uhvatiti glavnog narko dilera sa Korčule ili globalnog trgovca oružjem...a za mob,dvamtri... Mislim ono,stvarno brijem da si ufuran u to nema šta + što sada vidim da si klinjo (bez uvrede ali jesi),cca- 16 godina...

Tako da nemoj se uvrijediti,ali over & out da ne offtopiciramo više,a i da ne dođe do svađe...jer sve bi to još nekako i prošlo da ti tata radi u Interpolu pa si upućen,ali kako ideš 2-gi,3-ći srednje,mislim da ti fali malo kredibiliteta i konkretnih činjenica... I by the way nisi odgovorio na moje pitanje...racija 5 zgrada odjednom,sa ukupno 100-injak stanova,i podruma... i okalne šume okolo sa par kuća...ma jest,sighurno si u pravu. : goood :
Ja završim ETŠ za telekomunikacije i sad ti mene učiš ili...? :confused: Onmo,bitno da ja nemam pojma o čemu pričam i da neznam kaj je to trianguliranje... : hitthewa
E ajd pls nemoj više ništa komentirat da ne dobijamo opomene za OT...

Staro 13.02.2007., 03:10   #130
stuc
Banned

stuc's Avatar

Vidim ja da ovdje ima puno pobornika star treka

Činjenice:

1. Prisluškivao se Kuzmić koji nije mjenjao kartice kao Cvitanović
2. Prisluškivao se Kuzmićev broj i bilježilo tko i kada ga zove
3. Cvitanović je lociran prema signalu poziva kad je nazvao Kuzmića a ne pomoću IMEI-a te su cipelići unutar tog kruga 50m tražili čovjeka/osobu a ne mobitel. Znači imamo disco, lice sa tjeralice i klasična racija...

4. IMEI se "vidi" na baznim stanicama ali nedaje informaciju o "z" - nadmorskoj visini pa ako ste u zgradi mogu vam soli na rep stavit...

5. Imam ukraden telefon te se vidi IMEI kako šeće po centru grada a podne je, naroda ko u priči... ja sam 50m kojih se šeće ali tko sam ja ? Uđem u zgradu, opet šipak...

Mogao bih tako do jutra nabrajat no držimo se stvarnosti, pustite vi teroriste koji čuče u nekom podrumu ili stanu te nemrdaju nigdje pa dođe policija i pretrese cjelu zgradu, kod nas cipelići neće zgradu pretresat radi 50 mobiteli iz Hg-šrota... Za svaki stan bi morali pribavit nalog za pretres sa imenom i prezimenom vlasnika stana dok u slučaju terorizma tih ljudskih prava nema.

Dakle star trekovci malo na zemlju a sitni lopovi mogu mirno spavati

Presjecanje pravaca : Dakle kao što mi to radimo za ciljeve tako imamo 2,3,4.. bazne stanice koje imaju azimut (smjer) i približnu daljinu do cilja ( mobitela ) Svaka bazna stanica otpuca pravac i ti se pravci sjeku u jednoj točci. Sa 3 bazne stanice dobije se mali trokutić u kojem se negdje nalazi cilj ( mobitel ) Povlačenjem okomica na unutrašnje stranice tog trokuta bi se trebalo dobiti točna pozicija cilja tj. toliko uzvišenog IMEI-a .

Svi koji imaju đornute mobitele mogu sad mirno na spavanje
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2007., 11:28   #131
Hrvoje xyz
lepi

Datum registracije: Nov 2005
mogu vraga.
pricate gluposti vi neki...

znam za vise slucajeva di je murja vratla mobitel...naravno da mobitel salje informacije mrezi , jedno od njih je i taj IMEI . nadje se to sam tak..
Hrvoje xyz je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2007., 11:34   #132
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Bože što je vama...
Pa ne lociraju mob preko signala. Jednostavno traže preko imei koda od operatera podatke koji broj (sim kartica) je trenutno u mobitelu, i tko ga zove. Prije ili kasnije nađu nekog da je u tel. imeniku i da je zvao taj ukradeni mob., pokucaju toj NI KRIVOJ NI DUŽNOJ OSOBI na vrata i pitaju tko se koristi tim mobitelom. Znam jer su mi jednom frendu tako pokucali...
Uostalom, nije li ovo već debeli OT???
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2007., 13:48   #133
PC Maniac
0 dB is my style.

PC Maniac's Avatar

@ Ozy: Sorry što se nisam prije javio, nisam bio na forumu. Činjenica je da te mogu naći, samo je pitanje sa koliko truda i za koliko vremena. Ne želim se svađati i dalje ići u OT da ne pokupimo opomene, EOD .
Staro 13.02.2007., 15:24   #134
morph
*

morph's Avatar

Isprika svima koje je moj post povrijedio/uvrijedio/zasmetao, nije mi bila namjera.
Mislio sam (ocito krivo) da se radi o tome da li je opcenito moguce uci u trag mobitelu, a ne da li je to kod nas moguce/odnosno da li je to praksa (iako ja mislim da je, netko da nije - nije bitno).
Sorry na OT-u.
Staro 13.02.2007., 18:53   #135
SrKi
Premium
Moj komp

SrKi's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
trpi, dok su te pljackali su ti rekli mozda "zrak u ruke pljacka vam materina ovo je picka"?
SrKi je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2007., 16:50   #136
Pajser
Universal TooL

Pajser's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Evo sad sam vidio ovu temu.
Evo da spomenem da se meni dogodila slična situacija.
Slučajno ja ostavim mob na promenadi, ali nakon 20min se vratim na to mjesto i moba više nema. Nazovem ja svoj broj i mob zvoni, ali dotični luzer mi odbije poziv.Ja pošaljem poruku da mi barem vrati karticu i pošaljem mu adresu, ali lik ništa ne odgovara.U biti to sam napravio nebi li ga dočekao i otkinuo mu glavu, mada sam znao da nitko nije toliko glup da mi nakon što je uzeo mobitel dolazi na kućnu adresu. Inače, o opciji policija nisam ni razmišljao, jer tu oni ne igraju nikakvu ulogu, ipak je ovo Divlji Istok. Nakon 2 dana odem ja u vip da blokiraju karticu i da mi prebace impulse na novu karticu. I odmah sljedeći dan u poštanskom sandučiću pronalazim kovertu sa komadićem papira na kojem piše:
' A takav vam je život.' i na dnu koverte kartica koja se naravno više ne može koristiti jer je poništena.HAHAHAHAHAHAHA! koji komad konja, tko mu je smislio tako lijepi tekst za pismo. Sad mi je samo žao što sam odustao od čekanja dotičnog luzera, al tješim se činjenicom što je to bio moj stariji mobitel koji je još samo naizgled izgledao dobro, a baterija mu je trajala oko 1 dan i utor za punjač mu je bio raskliman (Sony ericsson 500i - sa plavom futrolom). Pa eto ako je taj luzer koji je naslijedio moj mob netko tko sada ovo čita neka mu je sa srećom.
Pajser je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2007., 20:01   #137
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Trpi stari suosjećam s tobom - vjeruj mi...

Takvo ljudsko smeće bi trebalo trunuti u zatvoru s prisilnim radom...

Lako je sada govoriti ja bi ovo, ja bi ono, iskreno vjerujem da nisi imao izbora, 2 vs 1, stariji, još te i stiltaju... Ma nema šanse... Bitno je da si se izvuko bez bolnice, je** mobitel i mp3, kad te neko premlati ili izbode to je skuplje od telefona...

Ako možeš ikako izbjeć fajt onda treba to izbjeć i prijavit sve fino murji, onda kad ih pronađu i ti ih prepoznaš - e onda pozoveš frenda koji je inspektor u murji - pa se malo budu opirali uhićenju, pa napad na službenu osobu i tako to...
Pa im nađu pištolj i/li nož i 200g trave...

Taman dosta da koju godinu oderu u Ljepoj glavi...

Pa nek dole žicaju u krugu 5 kn...
Staro 25.02.2007., 21:08   #138
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Drugi put štura!!!
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno