|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
TN matrice i 16.7 miliona boja??
Nije mi jasno kako moze monitor ( bar proizvodac tako deklarira ) prikazati 16.7 miliona boja, tj. 24-bitnu boju, ako koristi TN matricu. Posto se mislim oko kupovine LCD koji bi mi zamjenio 19" CRT trazim LCD koji bi bio uspjesan u svim podrucjima prikaza a da ne kosta preko 2500kn. Koliko sam citao za dobar prikaz filmova se cesto spominju i boje pa bi volio uzeti LCD koji je sposoban i s bojamam i s odazivom. I sad mene zanima dali oni tih 16.7 postizu kao i onih 16.2 miliona boja pomocu dietheringa??????? Trenutno mi se svida ovaj philips po specifikacijama: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=100.319.061
![]() |
#2 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Postoje TN monitori s 8-bit bojom, iako jako mali broj. Problem je u tome što to nije "real 8-bit" boja, već se do 16.7M boja dolazi korištenjem HI-FRC-a. Prikaz boja na takvim monitorima još uvijek neće biti dobar kao kod monitora s boljim matricama i pravom 8-bit bojom (a tu su naravno i kutevi gledanja koji dodatno utječu na prikaz boje). Za 3000kn dobiješ 19" Philips 190P7ES koji je daleko bolji od monitora koji si naveo, koristi MVA matricu i 8-bit boju, i sve u svemu je odličan monitor za svoj cjenovni razred. Bit će ti odličan za svakodnevnu uporabu, filmove, office, net itd., ima i ok vrijeme odaziva za igrice (8ms), a može se i koristiti za amatersku obradu fotografija. Mislim da se tih 500kn više itekako isplati dati za njega. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Vidio sam taj monitor i svidjele su mi se specifikacije ali ga nisam uspio naci nigdje u splitu, a nebi ga htio naruciti da prvo ne isprobam to sto cu uzeti.... vec sam se jednom tako dobro opekao ( kostalo me 1900kn a u pitanju je bio F920P ) Takoder nisam uspio naci nista jeftinije sa boljom matricom od TNa od tog philipsa. Ako ima jos sta u tom cijenovnom rangu kvalitetno hvala na preporukama.
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Čovjek
|
Rekla mi je dobra vila ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Tko je distributer??? Hvala.
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() btw trazio sam i po drugim ducanima(m-computers,autronic...) al nitko nije imao... kaze da je njihov dobavljac megatrend... ![]() sve u svemu, super. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Nije mi jasno nesto kod 190P7ES. Koliko vidim skoro svi philips monitori imaju garanciju perfect panel ali to kod ovog modela ne vidim??? Zar ovaj nema garanciju na nula mrtvih pixela??
![]() |
#10 |
Čovjek
|
Mislim da ne, ali trebao bi provjeriti kod zastupnika / Philipsa. Svejedno, IMHO to bi trebala biti zadnja stvar oko koje bi trebao razmišljati - sve i da nema, i sve i da ga dobiješ s kojim mrtvim pixelom - što ti je draže: svi pixeli kvalitetni, pa 1-2 mrtva, ili SVI pixeli slabije kvalitete? Philips 190P7ES je jako dobra monitor za svoj cjenovni rang, i "PerfectPanel" je stvarno nebitna stavka IMHO. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
@gorluk Neznam, ali mene bi strasno zivciralo gledat smrdanu tocku na monitoru od 2700+ kn. ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Čovjek
|
Sve stoji, mrtvi pixeli su šugavi, ali još jednom - mene bi još više smetalo gledati u SVE pixele koji su slabiji, imaju lošiji prikaz boje, lošije kuteve gledanja itd. Kada bi monitori bili jednaki, a jedan imao PP garanciju, drugi ne, naravno da bi bilo bolje uzeti onaj s garancijom. No ukoliko je jedan monitor dosta bolji, mislim da stvar poput PP ne bi trebala utjecati na izbor monitora. Uostalom to što monitor nema PP ne znači da će automatski doći isporučen s 10 mrtvih pixela. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
hej jedno pitanje - uzeo sam taj lcd philips 190p7es i kad sam ga spojio, (pri tom sam odspojio stari crt) taman kad ulazi u windowse malo stane, monitor kaze "entering sleep mode" i nakon 5sek mi pokaze screen sa loginom... ?? to mi prije crt nije radio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Pa necu ni uzeti neki ekran losije kvalitete pa da sam sebe proklinjem sto sam pljunio lovu a gledam u smece....... Ali ni mrtve pixele takoder necu tolerirati. Kako to da 17" verzija ima a 19" nema perfect panel garanciju ? to je malo cudno.
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
je li moguce da phillips 170p7es ima tn matricu?? jer kako mi se cini da je to slucaj kod phillipsa barem po autronicovom cjeniku da samo oni imaju perfect panel oznake(monitori s tn matricama), a i vidljivi kutevi su malo mali za bilo sta drugo. Molim nekoga tko zna tocan odgovor na ovo da odgovori jer frend kupuje monitor za cim manje para a da bude ok, jer ako ima tn matricu onda ima i jeftinijih ekvivalentnih monitora za te novce.. (nisam zbilja uspio naci nista pomocu googlea) |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Čovjek
|
Ne da je moguće već jest. Philips 170P7ES koristi TN matricu. To što 190P7ES koristi P-MVA matricu ne znači da svi Philips iz serije P7ES koriste takve matrice. No to što kažeš "ako koristi TN matricu onda ima jeftinijih monitora itd." - da, ima, ali nisu svi monitori koji koriste određenu matricu jednaki - tu je u igri elektronika, kvaliteta backlighta, opcije itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Da, naravno, kuzim sto pricas, ali ne vjerujem da bas vrijedi tih 2200kn koliko kosta doticni jer za te novce ima vec ogroman izbor cak i 19" monitora, a zbilja se da naci i solidan primjerak ![]() sve u svemu hvala, htio sam provjeriti tocno ovo prije nego mu kazem da kupi ista. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|