|
![]() |
#1 |
Civic (ab)user
Datum registracije: Jul 2006
|
![]() Nocas mi je enermax iz sig-a otisao u vjecna lovishta i to ne uz jedan vec uz dva spektakularna praska : bonker2:.Nakon kaj sam stisao sve ventove u kucistu i zamjenio zadnj 8cm krckavi vent iz doticnog enermaxa CM'ovim tisim,utisao diskove spuzvom culo se neko zvrndanje iz napajanja.Valjda je kabel od donjeg 92 venta strugao lagano po doticnom.I tak ja fino ugasim komp,skolpkicu na napajanju i idem skarama pomaknut kabel jer mi se nie dalo rastavljat napajanje ponovno i bum.Bijeli dim 1 runda: nema struje,izbacio osigurac na sklopki ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
aj onda i slike neke nabaci da vidimo kak si to strucno sredio... LOL |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Born among beast's
Datum registracije: Feb 2007
|
Ko sa škarama na struju u boj krene vrača se s gromom u rukama i dimom u očima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Pitaj Boga što si ti kratko spojio, a očito je još bilo napajanje pod naponom...ccc... Lakše je ubit napajanje nego 5minuta provesti šarafeći ![]()
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Ja sam neki dan nesto prcko sa konektorima za ventove, onaj prijelaz sa 4-pin->3-pin, konj prvo usteko onaj kraj u napajanje a 3-pinski dotako kuciste i naravno izazvalo kratak spoj. Al moj Chief je to junacki podnio. ![]() Mogu rec da sam ga istestiro na prenapon. : lol2 : |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Suit up!
|
Budi sritan sta ti nisi otisao bum, ali samo jedan put bi ti bilo dovoljno da odes u vjecna lovista ![]()
![]() |
#9 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Vjerojatno si skarama ispraznio onu struju koja ostane u elektrolitima nakon sto ugasis napajanje (na sklopku). Sad, zasto je to uzrokovalo bijeli dim, nemam pojma, ali mi se cini da nije smjelo. @Mar: na taj nacin tesko, mene je vec hrpetinu puta roknula struja pa mi nije bilo nis. Sto ne znaci da nekom drugom nebi, al opet ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Suit up!
|
@SuperUnknown - jesi siguran da ti nije bilo ništa, hmm... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Kakva struja te rokala? 4.5 baterija il 6v mali akku ![]() Ubiti probaj Graetz zamjenit, i osigurač poštenom žicom zakrpat ![]() Meni je prije 4 godine roknulo napajanje, zašlusao sam mu 12v i 5v. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#18 |
Civic (ab)user
|
![]() a ne znam sto sam kratkospojio,nisam jos stigo napajanje otvorit,veceras cu.moram priznat da me iznenadilo kak je to jako roknulo jer sam i upalil komp nakon iskljucivanja sklopkice tak da nije trebalo bit ni u kondicima vise shtroma i sa skarama sam iso skroz blizu ventu di nebi trebalo bit blizu nicega,al jbga 2 u noci je bilo (jedino vrijeme kad se mogu detektirati cudni zvukici iz kistre).......: flyingey vise me iznenadilo kad je drugi put roknulo,po zvuku bi reko da je neki kondic roknuo .......ono napravilo je pfff i dim........prvi put je bio prasak ko da sam fazu i uzemljenje spojio....... budem telefonom poslikal napajanje pa puknem linkove u thread...... btw koje je ogranicenje u kb za puknut fotke na forum? @ superunknown.......hehe znaci i ti si brother in shtrom.......a kaj ces ak se igras shibicama zapalish stagalj,ako strujom mora te strest tu i tam......: roller : |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
50kb za cijelu sliku, ako stavljaš thumbove, moš stavit kolko oš veličinu (al ono, ak žališ da ljudi neš vide, nemoj stavljat PNG od 5MB, iako velim, thumbovi su dopušteni, pogotovo ak piše ispod njih kolko su slike teške; tipa kad uploadaš preko imageshack-a)
![]() |
#21 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
E jesi lik ![]() ![]()
![]() |
#22 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Civic (ab)user
|
![]() Citiraj:
ma inace sam full pazljiv kaj se toga tice......bio sam uvjeren da sam i power cable otkopcal al ocito nisam......cak sam i komp upalil nakon gasenja sklopkice da se kondici isprazne al ipak bam........ eneru jednostavno nie bilo sudjeno (a tak mu i treba kad su mu ventovi stalno krckali: lol2 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Civic (ab)user
|
![]() otvoril sam napajanje i ostal lagano razocaran.....nasao sam shrapnele od staklenog osiguraca i to je to,ni jedan kondic se nije napuhnuo........a kratki spoj su izazvale skare - jedan od onih hladnjaka u napajanju i samo kuciste napajanja......bzvz-e p.s. neak sam pod dojmom da bi netko spretan s lemilicom i s polovnim znanjem o elektronici ovo uspio ponovno vratit u pogon..... pfff p.p.s. nisam poslal slike jer se nema bas kaj vidjet,jedino ak ko ima zelju bas |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Pa ako je samo osigurac otisao, pogledaj na kapicama njegovu vrijednost (amperazu i napon) i samo ga zamijeni s novim ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Registered User
|
![]() @SuperUnknown Probaj se ulovit za onaj hladnjak u napajanju i masu napajanja ili bilo kam na masu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Registered User
|
Tak je bar bilo kod starih serverskih napajanja od 50W, jaaako starih, sa disketama veličine kutijice za DvD, a kapaciteta 400kb. Novija valjd nemaju tak jaki proboj na masu kak ta starinska... Al vrijedi probat. E kaj se drmeža tiče. Dok te drmne bobina u autu, dok mashina radi... To boli da si ruku oces otkinut. A ruka doslovce trza pol dana poslje toga Edit: Vidim @vuco. ok moja greška. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|