|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
seagate maxtor wtf!!!
HDD 320.0 GB SEAGATE MAXTOR, DiamondMax 21, 16MB cache, 7200 okr/min može ovo itko pojasnit? http://links.hr/index.php?naziv=HDD+...kl=051.506.076 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Seagate je kupio maxtor ima već...No mislim da je sve ostalo isto,samo što je maxtor sada seagate maxtor.Nisam siguran,barem tak mislim |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() |
#4 |
Premium
|
znači da odustanem od tog harda? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
što bi preporučio u tom rangu cijene? 320 gigi ide 720 (uata odnosno pata bla bla). |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=A509014 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
ne vjerujem da bih se seagate igrao sa svojom kvalitetom... mislim da sad stave samo svoju naljepnicu ,a ostalo uzmu od maxtora...ne znam baš... Sam ti kupi,pa nama javi kaki je (šala)... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
ne znam. to mi je investicija , bavim se grafičkim dizajnom, te bi mi trebao veći i brži disk (photoshop dosta ovisi i illustrator o njemu), jer ovaj stari em što je sve puniji em što nešto ne valja očigledno jer mi sve sporije radi nego prije kad sam imao 512 rama samo. da li da uzmem taj seagate ili maxtor a izgleda da je radi diamond max 21 naslova ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Cuj, ama bas sve marke diskova rikavaju, moze ti i taj maxtor dugo trajat, a moze i riknut uskoro kao i svaki drugi. Sve je to stvar srece ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Da, samo je stvar u tome da su Maxtori postali nepouzdaniji u zadnjih dvije godine. Ja imam Maxtora iz 1999. koji još radi ko po loju, ali to ništa ne znači - Maxtori su onda bili ponajbolji diskovi, a danas se situacija promjenila. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
Seagate svoje diskove ne dira,tj. nema veze s maxtorom.A seagate maxtor su zapravo maxtorovi diskovi,samo seagate lijepi svoju naljepnicu |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
PizzoZder
|
Citiraj:
Vezano za temu, vec sam gore napisao "...sve je to stvar srece...". Nakon rikavanja jednog IBM-a i jednog WD, slucajno sam uzeo Maxtora i u zadnjih 10-tak godina barem prodao 30-40tak komada. Jedan je reklamiran, drugi je bas riknuo, ostali rade, toliko od mene. Ne tvrdim da su dobri, samo prenosim svoje iskustvo.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
@nino5:Mislio sam na to da maxtor samo promijeni naziv...Ne znam samo tko bi mislio da seagate šalje maxtoru naljepnice da ih nalijepi,samo budala... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
PizzoZder
|
@Quake2 @denied Pa nemojte u off....Ne razumijete neke stvari, dobro Quake, mlad je, kuzim ga a tebi denied neznam kolko si star, nema u profilu, ali pobogu zar stvarno mislite da tu nema nikakvih promjena osim u imenu? Pa nije Seagate stavio svoj brand na naljepnicu iz hira da se vidi da su nes kupili....ajd necu vise spamat a niti vas dvoje nemojte odgovarati na ovo... ![]() "..."This is an exciting time for Seagate and for our industry," said Bill Watkins, Seagate president and CEO. "The demand for storage is at record levels globally and is continuing to grow. The past twenty years was about digitizing the workplace; the next decade will be focused on digitizing your lifestyle. As a result of this acquisition, we believe Seagate has the enhanced scale and capacity to better drive technology advances and accelerate delivery of a wide range of differentiated products and cost-effective solutions to a growing customer base....."
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Možda sada imaju samo drugo ime, ali kasnije će sigurno razlika bit i u samoj proizvodnji. Ista stvar kao što je bilo nakon preuzimanja IBM-a od strane Hitachija...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Mislim da je još prerano za neke promjene po disku, budući da je seagate preuzeo maxtor prije par mjeseci (barem tak mislim). Tek neke buduće serije koje će izlaziti tokom ove godine će imati neke drastičnije promjene u proizvodnji, kvaliteti, itd.... Isto kao što se desilo s amd-om i ati-em...Ova r600 serija nije uopće mjenjana samo zbog toga što se sad zovu AMD/ATI (whatever)...tek će slijedeće serije grafulja biti optimiziranije za jednu vrst proca (pitam se koju).... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
Baš sam kupio Seagate Maxtor hard od 250GB i mislim da skepticizmu nema mjesta. Iako piše na hardu da je DiamondMax 21 on fizičkih sličnosti sa tom Maxtorovom serijom nema te u potpunosti izgleda kao Seagate serije 7200.9 koji su sasvim dobri diskovi (negdje u sredini mainstreama). U svakom slučaju pristojan disk ukoliko vam treba obični SATA disk (ne SATA II) iako podrzava i taj standard ali tada je bolje uzeti neki novi Seagate-ov 7200.10 preko 320GB. Na netu jos nema reviewa (barem ih nisam ja našao) ali paranoja koja vlada na ovom forumu u vezi Maxtora apsolutno je neopravdana. Da se razumijemo Seagate je ''kralj'' ali ne zbog mainstreama već zbog high-end proizvoda velikih brzina ili kapaciteta gdje je Maxtor podbacio i na kraju propao. Sto se slabijih diskova tiče ne vidim razlog popularnosti Seagate-a (7200.9) jer su Hitachi-jevi i WD-ovi po meni bolji izbor.Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Uzmi WD od 320GB RE 16mb
![]() |
#25 |
Spužva Bob Skockani.. :XD
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja mislim da je Segate-Maxtor još u proizvodnji "maxtora" samo pod Seagatovim imenom i paskom,ali imaju hardove sa horizontalnim upisom;dok Seagate (7200.10...) i dalje jedini! ima vertikalni upis...tako da mislim da se i u tome vidi neka razlika;odnosno da je Maxtor - Maxtor;a Seagate je Seagate... ![]()
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
You'll never walk alone
Datum registracije: Sep 2006
|
Koliko se ja sjećam, Segate je kod preuzimanja obećao nastaviti koristiti Maxtorovo ime, ali su rekli da će diskovi s tim imenom biti low-end, a Segateovo će ime stalati na high-end diskovima. Btw, sad radim na maxtoru starom 7 godina, a unutra mi je i jedan star 3 - bez problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
segate kupio maxtor i sada se diskovi zovu segate maxtor |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Spužva Bob Skockani.. :XD
Datum registracije: Mar 2005
|
Najkraće i najtočnije dosad. Svaka čast za odgovor...s jednom malom ispravkom,zovu se Seagate Maxtor,zaboravio si "a" u Seagate... ![]()
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|