|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
određivanje vrste usb-a
dakle, čovjek ima usb priključak na comp-u. kojim programom pogledat koja je vrsta (1.0, 1.1 ili 2.0)? isto tako, kako ustanovit koje vrste je flash-memorija? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
jednostavno ako imas win2000 ili xp. Uzmes usb 2.0 device (usb stick, hdd usb ladica, a mislim da radi i kod scanera, printera) i spojis ih u usb ako win jave "high speed usb device conected to a non high speed usb port" ili nesto slicno usb nije 2.0 nego je nizi. razliku izmedju 1.1 i 1.0 je teze odrediti no ako imas stick ili hdd na usb spoji i provjeri koliko mu treba za transferirati npr fajl do 120mb. usb 1.1 ima transfer rate 12mb/s, a 1.0 1,2mb/s pa ces osjetiti na trajanju. u win 98 ili sl ako imas stick il hdd probaj kopirati pa ces vidjeti na po brzini Inace nazivi za usb mislim da se mogu vidjeti u control panelu pod systemu kao high(2.0)speed usb bus controler |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
nadao sam se sofisticiranijoj metodi od štopanja vremena kopiranja... anybody? :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2002
|
meni pise u System Prop.-u, probaj...
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
ako je win 2k samo uzmi usb2.0 uredjaj i spoji a on ce se derati ako mu nije high speed usb port. mozda nije sofisticirano ali radi. Ako vidis da nije 2.0 onda je nizi a ako je proc iznad 200mhz-a vrlo vjerovatno je 1.1 Mozes i pogledati kod proizvodjaca ploce da saznas koje usb ctrl ima ploca. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
A da recimo instaliraš SiSoft SANDRu i pod Motherboard odeš dole i nađeš USB i pročitaš version ili pogledaš na netu po modelu matične ploče ... ako ne znaš model matične znati će ga AIDA 3.85 ili već prije spomenuta SiSoft SANDRA ...
![]() |
#7 |
Premium
|
glete, ja bi to htio riješavati brzo i elegantno, dođem do nekoga ko ima usb i želim znati koju vrstu ima. ako može bez dodatnih komplikacija. znam i ja da se može mjerit vrijeme proleta i da se može ići na net po specifikacije ploče, ali ja to ne bi tako... z3D -> meni na poslu ne piše. tu imam 1.1. jel možda to pravilo, ako ne piše, onda nije 2.0 (jer to je jedino bitno)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2002
|
to ti je jako nepouzdana metoda...tak da ti to necu preporucit ali ono...ako bas oces odmah znat tko sta ima nema druge...ili furaj sa sobom kontroler ko ja ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Premium
|
ma totalno mi je nevjerojatno da programi poput sandre ne daju takvu informaciju... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|