|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() Evo odlučio sam napisati mali tutorial za korisnike SE W810i kojima je dosadio stari izgled tema i glavnog izbornika. Mislim da već znate da mobitel podržava flash izbornike koji meni barem izgledaju poprilično cool ![]() Pa evo postupka kojim možete flashati uređaj flash izbornicima i editirati teme da koriste flash izbornike. Napominjem da te izbornike mogu koristit samo uređaji koji nisu brandirani, a ako imate uređaj koji je brandiran morat ćete ga prvo debrandirati! Pa da počnemo: 1. Potreban Software - Prvo instalirajte USB drivere koje ste dobili uz uređaj ili skinite ove http://www.sendspace.com/file/cnibn1 - za flashanje koristite XS++ V1,2 koji možete skinuti ovdje http://www.sendspace.com/file/tdvjbt - za editiranje XML-a koristite XML editor http://www.philo.de/xmledit/ - za editiranje .thm u .tar i obratno koristite tugzip http://www.tugzip.com/ - za editiranje .thm fileova tj editiranje tema koristite myThemeCreator http://www.lasyk.net/mTC/ 2. Potreban Hardware - za spajanje sa računalom koristite USB kabel koji je došao uz uređaj Kada ste to sve pripremili možete početi sa igranjem ![]() Prvo morate napuniti bateriju na 100% jer postupak flashanja zna trajati po par sati Nekima traje pola sata nekima 2h, nekima 5h, sve ovisi koliko će brzo XS++ naći šifru jer u principu vi forsate flash. Također nemojte se bojat ako se program smrzne (ponekad hoće), samo diskonektajte i ponovo pokrenite program i flash. Meni se tako prava dva puta smrznuo nakon 2h a treći puta je uspješno flashao nakon 1h Kada skinete XS++ u njegovom folderu naći ćete dvije datoteke ''files_to_upload'' i ''own_custpack'' Iz tih datoteka XS++ uploada željene filove u uređaj Pa ako želimo uploadati flash izbornike trebamo u datoteku ''files_to_upload'' staviti željene .swf filove na identičan način na kojem stoje u uređaju Na našem uređaju one se nalaze pod tpa\preset\system\desktop\flash dakle vi trebate npr uploadati ''Lava_desktop.swf'' Tada ćete morati otići u ''files_to_upload'' i u tom folderu raditi redom foldere naziva ''tpa'', ''preset'', ''system'', ''desktop'', ''flash'' te ćete u folder ''flash'' staviti ''Lava_desktop.swf'' Pazite da ne pogriješite prilikom upisivanja imena jer nećete moći obrisati file flashan sa krivim path-om Takožer ako samo radite nazive NE_smije biti razmaka u nazivu Sada ste spremni za upload (flash) Dakle da počnemo sa postupkom flashanja -Pokrenite XS++ i stisnite ''start'' nakon toga imate 30s da spojite mobitel -Nakon što napunite mobitel ugasite ga i izvadite SIM i Memory karticu. -Vratite bateriju i spojite ga sa računalom na slijedeći način: -Držite tipku ''C'' i spojite USB kabel -Sada bi se uređaj trebao prepoznati i priključiti na XS++ i to izgleda ovako Zatim pod Configuration odaberete opciju FSX™ i ''Start FSX'' I sada je počeko razbijanje CID49 koda koje će potrajati ovisni o vašoj sreći ![]() No kada sve se razbije kod završna informacija bi trebala biti ovakva dakle treba pisati FSX successful Ugasite XS++ odpojite mobitel, vratite SMS i mem karticu i upalite mob sve bi trebalo biti isto samo što sada mobitel podtžava još i flash izbornike koje ste uploadali
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 09.02.2007. u 17:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
Sada na red dolazi editiranje .thm fileova (tema) tj editiranje XML-a kako bi tema koristila željeni flash izbornik. To ćemo napraviti uz pomoć XMLeditora i tugzip-a Prvo željeni .thm preimenujte u .tar -kako bi vidjeli ekstenzije onemogućite skrivanje ekstenzija u Win na način Tools -> Folder Options -> View -> Hide file extensions for known file tipes Zatim ekstraktajte .tar u zaseban folder, te nakon toga otvorite XML file programom XML editor Kako bi vaša tema koristila flash izbornik odmah poslije Sony_Ericsson_theme version="4.0" (ili 4.1) dodajte string (ovdje sam uzeo za primjer korištenje active_desktop.swf file-a, naravno vi upišite ime filea kojeg želite koristiti) Kada ste editirali XML spremite ga (SaveAs) u novi folder gdje ćete staviti i sve one djelove iz prijašnjeg otpakiranog .tar-a osim naravno starog XML-a Sada moramo ponovo napraviti .tar pa .thm file kako bi dobili temu To ćemo napraviti na slijedeći način Označite SVE filove u folderu i spremite ih u .tar file tako da nakon što označite sve fileove kliknete desni klik i odete na ''Add to'' Nakon toga odaberete TAR i kliknete ''OK'' Novonastali .tar preimenujte (rename) u Lava.thm ili kako već želite zvati vašu temu I to je to, temu prebacite na mobitel i pokrenite. Trebali bi imati flash izbornik na vašem W810i -Ako želite editirati temu u obliku da samo napravite temu ili samo želite zamjeniti boje slova ili sl. koristite myTheme Creator no morati ćete opet editirati XML kako sam ranije pokazao. Promjena drivera za zvuk Način flashanja je identičan samo je razlika ta što ćete za path koristiti \ifs\settings Dakle u folderu ''files_to_upload'' napraviti ćete foldere ''ifs'', ''settings'' I u folder ''settings'' staviti folder nazvan ''acoustic'' koji sadrži file-ove tj drivere dakle na kraju imate path \ifs\settings\acoustic Promjena drivera za kameru Način flashanja je identičan samo je razlika ta što ćete za path koristiti \ifs\settings\camera Dakle u folderu ''files_to_upload'' napraviti ćete foldere ''ifs'', ''settings'', ''camera'' I u folder ''camera'' staviti file koji želite flashati Ovo sve vrijedi za SE W810i, W800i i K750i osim flash izbornika koji neće raditi na K750/W800 jer oni nažalost ne podržavaju flash izbornike! Ista stvar je i sa W850/W900 ali oni imaju izborike veće rezolucije pa ovi ne pašu nego moraju bit veći Za W300/W600/W710 ne znam dal bi ovo radilo Flash izbornike (.swf) možete skinuti ovdje ***već su postavljeni u foldere te su spremni za flashanje – samo otpakirajte .rar u folder ''files_to_upload'' http://www.sendspace.com/file/3jbewi neki od izbornika Gotove teme sa editiranim XML-ovima možete skinuti ovdje http://www.sendspace.com/file/p2cqsp sve stvari vezane za SE možete naći ovdje (softvare, firmware, drivere, teme,...) http://www.topsony.com/foro/cmps_ind...?page=Download -SuperLoudV2 drivere možete naći ovdje http://www.sendspace.com/file/xpylpg kada odzipate .zip file dobit ćete folder acoustic sa hrpom file-ova samo taj cijeli folder stavite u folder ''settings'' dakle imat ćete u folderu ''files_to_upload'' foldere redom ''ifs'', ''settings'', ''acoustic'' P.S. Sve navedeno radite na vlastitu odgovornost
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 08.02.2007. u 23:45. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
E bas namjeravao napisat post da neko to objasni, svaka cast majstore... Samo nekoliko pitanja: 1. kako mob debrandati, ako mozes stavit neki link 2. citao sam na netu da navodno moze se skurit mob i da dali je moguce nakon ovog svega vratiti prvotno stanje radi uporabe garancije?
![]() |
#4 |
Moderator
|
pa sad ovo sa debrandiranjem sam mislio napisat kako ali ne znam baš dal je to baš legalno tu postat (iako se u principu radi na tome da samo flashas originalni firmware), u glavnom odi na ove stranice i prošvrljaj http://myforum.lasyk.net/forumdisplay.php?f=210 http://www.topsony.com/foro/forumdisplay.php?f=28 http://forums.se-nse.net/index.php?act=idx i siguran sam da ćeš uburzo naletit na ono što trebaš ![]() 2. ne možeš skurit uređaj ali možeš ga ubit (dobit blackscreen) tj ako nekaj krivo flashaš ili mob neće radit ili neće radit ta nova funkcija a onda samo moraš ponoviti postupak i naravno sve se da vratit na prvotno stanje. Što se firmware-a tiće oni su originalni SE pa oni neće bit predmet koji bi poništio garanciju isto kao i flash izbornici (originalni W810i već dolazi sa tri izbornika Orbit, Equalizer i Emerge) a ovime si ti samo nadogradio tj omogućio korištenje drugih izbornika. To je kao da kažeš da ti npr mjenjanje tema poništava garanciju. Ali zato bi te mogli zezat ako koristiš neke nonSE drivere (tipa LoudV2 za zvuk ili Zuza drivere za kameru) ali opet to riješiš tako da nazad staviš origigi SE drivere sve to možeš tu skinut (i originalne i nonSE drivere, soft, itd) http://www.topsony.com/foro/cmps_ind...?page=Download P.S. meni je ovdje prvenstveno bila namjera ekipi koja ima W810 pokazat kako koristit još neke flash izbornike, kako da editiraju neke svoje teme da koriste flash izbornike, i ekipi sa W800/810/K750 kako da flashaju drivere za kameru i zvuk te tako dobiju na kvaliteti slika i zvuka, a i nekima je W810 tih pa se to riješi korištenjem Super loudV2 driverima za zvuk
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 08.02.2007. u 11:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
vezano uz taj mobitel,ali ne baš uz temu: -jel mi možeš reći neki dobar program kojim bi mogao prebacivati stvari sa kompjutera na svoj SE W810?onaj njihov originalni program sa CD-a mi se ne sviđa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
najbolji mi je MyPhoneExplorer http://myw810.lasyk.net/preview/5140...rer-1.5.7.html
![]() |
#7 |
...carpe diem...
|
samo što imam problema sa tim programom. događa mi se da kada spojim mobitel preko USB-a da mi program kaže kako ga ne može prepoznati(u menu kada me pita stavim opciju Korištenje telefona). off topic:i još jedno pitanje pošto ti imaš takav mobitel-jel se tebi događa da se pri pozivu mobitel sam resetira,tj. ekran pobijeli te kada pišeš poruku da ti kada stisneš slovo "M" ili "S" napiše 5 puta zaredom(ko da je zaštekalo)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Old school
Datum registracije: Sep 2003
|
hvala stari, probat cu, nisam jos naso ovo za w810
![]() |
#10 |
Guest
Datum registracije: Sep 2006
|
ovo je vjerojatno moguće i na w550?, mislim iste rezolucije su i takođe podržava fleš, čak imam pod original 2 fleš teme Zadnje izmijenjeno od: 64VT. 08.02.2007. u 16:06. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Debrandiranje telefona nije ilegalno. Telefon je tvoj i radis s njima sta hoces!! @Bruno_rv Mozes skinuti firmware od vodafona staviti original modificirani i u slucaju potrebe za garancijom vratis vodafon.
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#15 | |||
Moderator
|
Citiraj:
Ja nemam apsolutno nikakvih problema sa svojim uređajem. Probaj instalirat nove USB drivere možda se onda riješi problem sa my phone exp imaš ovdje upute za debrand preko FarMenagera http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=7330 Citiraj:
ako je onda se sve može rafit na isti način, a ako nije samo se treba promjeniti path Citiraj:
Mjenjanje drivera za zvuk i kameru ne zahtjevaju debrandiran mob, to zahtjevaju samo flash izbornici
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
E super sto ne treba debrandati za zvuk i kameru : goood : To su mi dva najveca prigovora na mob... Slike koje jos prolaze tokom dana al noc: baad : koma, a sto se tice zvuka vec izludio zato jer mi preslabo se cuje prilikom razgovora, uglavnom isprobam kad ulovim vremena : lol2 :
![]() |
#17 |
Moderator
|
Za one kojima se neda čekat da XS++ razbije kod, evo postati ću drugi, brži način flashanja preko FarMenagera. Ranije to nije bilo moguće na CID49 uređajima, no dečki su napravili lažni (razbijen) Main file pa je evo sada moguće to i na CID49 Ovim načinom možete također kopat i izmjenjivat sve i svašta po sistemskim folderima u svom uređaju no iz tog razloga OPREZ! Neopreznim rukovanjem možete okljaštiti neki od sys foldera pa uređaj više neće raditi! Za ovaj postupak potrebni su vam: 1. USB driveri -koje možete skinuti sa linka na prvom postu- 2. XS++ 3. FarMenager sa editiranim Plugin folderom 4. Lažni Main .ssw file za vaš uređaj 2, 3, 4, možete skinuti ovdje (.rar cca8MB) http://www.sendspace.com/file/p09mi5 .rar sadrži XS++ v1,2 ; FarMenager v1,70 editiran za korištenje uz CID49 ; .ssw file-ove za K750/W800 (oni koji nisu CID36), W300, W550, W810, Z550 Očitanje firmware-a -možete očitati na dva načina prvi je dok je uređaj uključen i radi >*<<*<* (desno * lijevo lijevo * lijevo *) (tako uđete u servis izbornik gdje možete naći podatke o software-u i firmware-u) drugi način je očitati sa XS++ Postupak 1. Instalirajte USB drivere 2. Napunite bateriju na 100%, izvadite SIM i Mem karticu 3. Flashajte lažni main.ssw file File se nalazi u folderu Lazni_Main_SSW te npr za W810i trebate w810_p3k_dcu.49R.ssw -Pokrenite XS++ i stisnite start nakon toga imate 30s da spojite mobitel -Nakon što napunite mobitel ugasite ga i izvadite SIM i Memory karticu. -Vratite bateriju i spojite ga sa računalom na slijedeći način: -Držite tipku ''C'' i spojite USB kabel Sada Flashajte taj Main file Flashajte SAMO Main ne i FS Označite samo Flash Main Firmware i uploadajte željeni lažni file zatim kliknite Flash to će trajati samo par sekundi jer flasha samo 5 blokova ponekad zna ostati stajati dugo na 100% no tada samo stisnite Stop i zatvorite XS++ bez obzira na upozorenje koje iskoći! Odpojite USB kabel i izvadite bateriju na 5-10s
![]() |
#18 |
Moderator
|
4. Pokrenite FarMenager stisnite F11 i odaberite SEFP 0.10.0.51 podesite kao na slici samo u zadnjem stupcu odaberite uređaj koji imate Ja imam W810 pa sam odabrao matricu za W300_W810_Z550 Kliknite Enter The Matrix Sada imate opet 30s da spojite uređaj kao i na XS++ dakle vratite bateriju, držite tipku ''c'' i spojite kabel Sada ste ušli u sys uređaja i vidite glavni sys folder FS kliknete na njega tj uđite u FS (to zna malo potrajati) Sada ste u sys folderima sa driverima, temama i sl. Ovdje možete editirati uređaj po volji (dodavati flash izbornike, mjenjati drivere za zvuk, kameru, ubacivati custom packove itd.) samo morate pratiti path npr za flash izbornike tpa\preset\system\desktop\flash za kameru \ifs\settings\camera za zvuk \ifs\settings\acoustic mjenjanje skinova za mediaplayer \tpa\system\multimedia\mp mjenjanje početne (boot) melodije/slike \fs\tpa\preset\system\settings SPLASH - bootup slika STARTUP_SOUND_SEMC.mp3 brisanje po def zaključanih slika i zvukova \tpa\user\audio\tpa\user\audio\Ringtones \tpa\user\image u glavnom možete raditi hrpu cool stvari ali pazite sa kasnije raspored foldera bude jednak početnom npr. za dodavanje drivera za zvuk odemo na \ifs\settings\acoustic stari folder obrišemo a novi kopiramo sa računala - na desnoj strani FarMenagera nađemo na disku drivere koje želimo uploadati (moraju biti u folderu acoustic) i samo odvućemo na lijevu stranu (mobitel) tj jednostavan drag&drop pazite da ga ne iskopira na krivo mjesto ![]() kada ste završili vraćajte nazad po folderima sve dok vas ne pita kliknite Yes izađite iz FarMenagera odpojite uređaj i izvadite bateriju na 5-10s
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 09.02.2007. u 23:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
5. Sada vratite originalni (pravi Main file) npr kod mene je to R4DB005 a puni naziv file-a je W810_R4DB005_MAIN_GENERIC_HN_CID49.mbn Vaš možete očitati na dva načina prvi je dok je uređaj uključen i radi >*<<*<* (desno * lijevo lijevo * lijevo *) (tako uđete u servis izbornik gdje možete naći podatke o software-u i firmware-u) drugi način je očitati sa XS++ a pravi Main možete skinuti odavde http://www.topsony.com/foro/cmps_ind...page=Firmwares ili baš za W810 http://www.topsony.com/foro/local_links.php?catid=44 OPET ponavljam flashate samo MAIN FS NE_flashate kada uploadate vaš .mbn file kliknite flash (način isti kako ste flashali i lažni main) te sačekajte dok ne flasha do kraja ovaj puta flasha 344 bloka pa će to potrajati koju minutu na kraju bi trebalo izgledati ovako Sada odpojite uređaj izvadite bateriju, vratite SIM i Mem karticu, vratite bateriju u upalite uređaj! To bi trebalo biti to! ![]() Sve navedeno radite na vlastitu odgovornost!
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 09.02.2007. u 18:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
jep, sticky : goood :
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Kad je već sve na jednom mjestu, jel može i postupak debrandiranja? Engleski mi nije baš najjači pa ako može... Radi se o k750i
![]() |
#24 |
...carpe diem...
|
Predobra tema.Wolf mi je stvarno puno pomogao.I zato njemu REP UP! ![]() OT - ajd ko mi je dao negativan komentar neka se javi pa da popričamo!Koji je to komentar : W ?!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
|
pa jel mob bio ugašen, napunjen do kraja? možda nemaš inst potrebne USB drivere ne znam što bi još moglo biti koji kabel imaš?
![]() |
#27 |
Strichek Moderator
|
Mob ugašen, nije bio baš na 100% pun al mu je malo falilo tak da ne vjerujem da je do toga. Kabel od SE sa svim driverima potrebnim da bi sve funkcioniralo kak treba. E da odma pitam za što su "driveri" za kameru?
![]() |
#28 |
Moderator
|
Onda fakat ne znam zakaj neće, daj probaj prikopćat mob na komp dok radi tj vidi hoće li ga prepoznat. Može bit da se ulovilo patine ili nečistoće na kontakte pa ne ''lovi'' kontakt (tak je meni bilo sa slušalicama) Inače mora delat! Driveri za kameru su ista stvar ko npr driveri za grafu, dakle potrebni su za rad kamere i ovisno o driverima kvaliteta slike može bit bolja/lošija obično se to odnosi na šum i oštrinu bilo je na TopSony mislim thread di su bile usporedbe drivera za kamere tj usporedbe slika. U glavnom Zuza slovi kao najbolja no osobno ti nebi mogo reč koja je bolja jer kameru stvarno malo koristim. Ja sam na svom ''modao'' tj uploadao flash izbornike i drivere za zvuk te modao neke teme. Nakon što sam stavio SuperLoudV2 drivere mogu reč da je mob dosta glasniji.
![]() |
#29 |
Strichek Moderator
|
Radi on inače, a mob je star tj dana pa nemože bit prašine, budem se malo kasnije pozabavio sa tim, ne znam dal je zato jer je verzija 1.0 il nešto drugo, jel imaš možda link od 1.2? Btw. Malo kasnije upali icq pa da se po igramo sa tim. ![]()
![]() |
#30 |
Moderator
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|