|
![]() |
#1 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
DTS, Dolby Digital na Z-5500 ne radi
Nakon malo druženja sa digitalnim zvukom (Nov sam u ovom području), surround sustavom naišao sam na neke probleme. A to su nemogučnost DTSa i Dolby Digitala na zvučnicima. Sastav je sljedeći: Zvučna X-Fi Extreme Music koja je spojena sa Z-5500 preko coaxialnog i običnog 3,5mm kabla (dakle digitalno i analogno) Evo jedna slika da vidite kako se može na LCDu od zvučnika podesit ulaz i efekti (Direct je analogno). ![]() Opcije kod zvučne su sljedeće: Sampling rate je 48kHz (prije je bio 96). Ove dvije slike pokazuju da DD i DTS dekodira dekoder od zvučnika ![]() ![]() Na control centru od zvučnika bi trebalo pisati ako je DTS upaljen i isto to vrijedi za DD, ali oni se meni nisu nikad upalili. Prije sam filmove gledao sa Power DVDom 5 koji nije imao pola opcija za zvuk pa sam nabavio verziju 7 koja ima sve i svašta. Kad je postavljeno na SPDIF Output Mode se nemože mjenjati ![]() A kad je postavljeno na 6 zvučnika onda mogu birat Output Mode koji sam stavio na Neo:6 a to je zapravo DTS. ![]() Prema prvoj slici ako film podržava DTS trebao bi mi pisati da radi na control centru. Kad su mi zvučnici spojeni digitalno od efekata imam samo Stereo, Stereo X2, PLII Movie i Music, a analogno imam isto + 6ch. Tko zna što moram napravit da mi na control centru od zvučnika piše DTS i Digital? Čitao sam i tražio po netu ali bez rezultata. Tko riješi ima pivu ![]() Crn, Syss, ostali?
![]() |
#2 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
koliko vidim sve ti je dobro postavljeno, jedino što mi pada na pamet je da odspojiš analogne izlaze i spojiš karticu samo digitalno na zvučnike preko koaksijalnog kabela pa pokušaj onda dobiti DTS ili DD(ac3) na receiver sa S/PDIF postavkama u PowerDVDu. Ako to upali znači da NE MOŽEŠ imati istovremeno spojene i jedne i druge izlaze... Inače Neo:6 nije DTS to je DSP efect (slično kao i Dolbyev Prologic) koji radi surround od stereo signala. Imaš OVDJE u tablici prikaz svih termina vezanih za DTS
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Strichek Moderator
|
Evo izgleda da sam složio, ne pitajte kako jer nisam ni sam siguran, jer danas se zezam sa tim nekih 3-4 sata, al znam da sam stavio drivere i uključio integriranu i onda vratio X-Fi kao defaultnu zvučnu i proradilo je, ali samo DD jer neki film sa DTSom nemam, jel ima netko neki kratki filmić il pjesmu da skinem i isprobam?
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Bah, nije mi server prihvatio post od sinoć... pa ću ponovo. Ja nemogu uopće spojiti digitalno x-fi i z-5500. Znači uzeo stereo kabel, 3.5mm u zvučnu, bijeli činč u COAX na control centru. Drivere naredio ovako: Decoder: Dolby Digital/DTS Bitstream Out EAX Effects: isključeno Speakers: 5.1 Mode: Audio Creation Mode Bit-Matched: Enable Bit-Matched Playback ON Enable Bit-Matched Recording OFF Kada prebacim na COAX ulaz na Control Centru od zvučnika na displayu mi piše "No Digital Data". Znači zvuka nikakvog nema. Da li trebam posebno štelati još nešto, Winamp / GomPlayer / ATI Multimedia Center itd? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Strichek Moderator
|
Pusti neku pjesmu pa će doć signal i neće pisat "No Digital Data", ne treba ti Audio Creation Mode, ja koristim Entertainment. Inače ja imam problem al to je do drivera (bar sam tak vidio da piše po netu) a to je kad resetiram komp moram prebacit Mod (i onda ga vratim) da bi mogao radit digitalni, neki bug koji dolazi sa novim driverima a navodno ga sa orginalnim nema. Creative sucks.
![]() |
#9 |
Premium
|
Probao pustiti pjesmu, ne radi. Gluva tišina. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Winamp, nisam baš našao neke korisne postavke. Options/Preferences: Output- izabran Direct Sound Output U opcija "Direct Sound output" odabrano device - Primari Sound Driver (probao i SB X-Fi Audio [A000] nema razlike) Od stalih opcije nema baš korisnih... uključeno mi je Allow hardware acceleration. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|