|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Najjednostavnije stavljanje diska u 5.25"
evo koji je najjednostavniji način. Činili su mi se dobri disk silenceri kojih više u hg-u nema, tj. ima neka plastikica(mogu si mislit kak bi to izgledalo i držalo uopće) primam prijedloge, može i nešto za kupit ako je jeftino, a može i neki dobar način za home-made |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Pozeljna je u spuzva radi utisavanja. Ja sam isto ubacio disk u elasticnu traku izmedju dva optikanera i sav taj prostor oblozio spuzvom. Sprijeda pak disk hladi jedan 80mm vent, koji je takodjer izmedju dva komada spuzve. ![]() Spuzva oko diska je tako postavljena da zrak koji taj vent ubacuje struji i hladi disk. Dakle nije bukvalno disk u spuzvi, tad bi se pregrijavao. Nemam cim slikat pa da vidite tu majstoriju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
@ Bla blu U Nobilisu, mali dućančić u Zagrebu. Ako imaju oni, mora i neki veći shop tamo kod tebe imati. @ Veki-os Vidiš npr. kod mene guma od bicikla nije pomogla do kraja. Moj Hitachi se i dalje čuo ![]() Inače, kada stavljate gumu ili spužvu, probajte da ima što manji kontakt sa diskom (da ga dodiruje samo na bočnim stranama, glavno da elektronika može "disat" npr.). Jer ako staviš cijeli disk u spužvu, kako SRV veli, bude se pregrijal i odapeo, kad-tad.
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
Citiraj:
Guma od bicikla (dupli sloj) nije pomogao, i dalje se čulo lagano rezoniranje (onako, u valovima koje stvarno nervira po noći dok radim). Onda sam stavio disk u stiropor, kučište u stiropor i nema više vibracija. Opaki su ti Hitachiji... Nisam isto noise freek, ali to rezoniranje u valovima me ubijalo... EDIT: Al sam ga otišao u OT ![]() Neću više... Uglavnom, te ramice za stavljat diskove u 5.25" ne rješavaju problem vibracija, ali ako se imaju mirni diskovi, to je jeftino riješenje. Ili napraviti vlastitu ladicu sa vodilicama (samo onda paziti na protok zraka i pravilnu ventilaciju preko diska)
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
@Vuco Nisi ti dobro skontao kak to stoji,loša je slika pa valjd zato.To visi isto kao i ovdje http://www.imagesforme.com/viewer.ph...27DSC02046.jpg dakle nema kontakt s kučištem i nema više uopče trešnje i rezonancije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Ja radio drugačije, ima kontakta i svega (nisam stavljao u 5.25" nego ostavio dole). A jesam ga totalno fulao, to mi je kazna kad razmišljam u 2 u noći ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Evo snimio sam al opet je loša snimka jer je slaba kamera na mobu ali sad se konta kako to stoji.Isto kao na onj slici u 5.25 sa spužvama. http://www.sendspace.com/file/0b6gs9 @ rib@ Pa nemamo šta navaliti,neka svatko drži svoje diskove kako hoče ![]() A to što kažeš je isto dobra ideja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Evo kak sam ja rijesio to: http://public.carnet.hr/~msuvak/hw/b...ld_cdrom_case/ ili mozes sa vec gotovim ramicama koje imaju u Chipoteci (ali nazovi prije, jer se cesto desi da nemaju): http://public.carnet.hr/~msuvak/hw/d...s/p1010002.jpg
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
@^SuperUnknown^, kaj se tiče tvog principa s kutijom od cd-roma, kakko ti se gfrije disk, jer vidim da ne puše vent po njemu? i je li čvrst na toj kutiji ili se može micati? kod buraza mi je jedan maxtor koji se divljački grije i vibrira po nekom šroteks kućištu, pa razmišljam o nečem sličnom
![]() |
#22 |
Prečupavi mod
|
Poprilicno se grije, jos je to 5400 rpm disk. Ali nije mu nista. Za novije diskove nebih bas to preporucivao, makar ni njima nebi smjelo biti nista. Diskovi su ipak predvidjeni za rad bez ikakvih ventilatora i slicno, ali poznato je da je disk ipak pozeljno malo hladiti ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
khm, to kaj ne bi trebali dodatno hlađenje ![]() meni je jedan disk riknuo nakon 6 mjeseci kaj je bil konstantno na temperaturi od 42-45 celzijevaca, na toj je i ovaj maxtor 40gb (7200rpm). morat ću nekaj smisliti da ga ohladim, a istovremeno da utišam vibracije...
![]() |
#24 |
Prečupavi mod
|
Dokle god na disku ne pise da ga se obavezno mora hladiti i dokle god ne dolazi sa BOX-anim hladnjakom, disku nebi smjelo biti nista ako ga se ne hladi. Npr, 7200.10 serija od Seagate-a je deklarirana na rad na temperaturama okoline od 0 do 60°C i unutar tih granica disk bi morao raditi barem 5 godina koliko proizvodjac garantira. To sto svi mi volimo ili imamo naviku hladiti diskove je nekaj drugo ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() nakon tri godine treba mu skinuti temperaturu da ne poludi. uz to imam otprilike isto tolko stari seagate pored njega, koji rade na 30 stupnjeva... to mi je malo prevelika razlika. a senzor ne laže, razlika u temp se i te kako osjeti na dodir. znam da se maxtori generalno govoreći više griju ali mi ovo malo preveć izgleda. u svakom slučaju ide u 5.25'' na neku gumu, a iskombinirat ću i neki vent da ga hladi, preventivno
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|