Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.02.2007., 12:47   #1
tWenty312
Registered User

Datum registracije: Nov 2005
... has encountered a problem and needs to close. We are sorry...

XY has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.

Ova poruka mi se pojavljuje odkad imam novi PC. Tocnije, jedno tjedan dana je radio OK i nakon toga je poceo opasno zafrkavat. Sve stvari u PCu su nove osim RAM-a, koji sam sa memtest85 provjerio (8 sati provjera) i ne baca errore. Uglavnom, error randomly iskoci na nekim programima, primjerice udem u folder u kojemu je film saw 3 (ne otvorim film, samo lijevim misem jednom kliknem na film) i error veli da mora explorer.exe zatvorit (eventviewer pokazuje da modul xvid.ax u kombinaciji sa explorerom baca error). Nakon toga, nesto sitno provedem na mirandi (icq/msn protokol) i ista stvar se desi, jednostavno se ugasi program (eventviewer ovoga puta javi da je ntdll.dll modul koji je prouzrocio problem). Reinstalliro sam 3 puta windowse, formatirao svaki puta C disk i na prvim - pravim windowsima (zadnji apdejt) sam iskljucio taj error report ali je onda tu poruku zamjenio critical error. 2 puta provjerio cijeli pc na viruse, nista.
Zamjenio grafulju RX1950Pro za puno slabiju GF6200 od nVidije (jer sam mislio da mi je mozda struja preslaba) i takoder nista.

Komp je sljedeci:
Napajanje: Enermax 350W napajanje
MBO: ConRoeXFire-eSATA2
CPU: Intel(R) Core(TM)2 CPU 6400 @ 2.13GHz
Display:
Video Adapter: Powercolor RX1950Pro EXTREME (512 MB)
3D Accelerator: Powercolor RX1950Pro EXTREME (512 MB)
Monitor: LG Flatron ez T910BU [19" CRT]

Computer:
Operating System: Microsoft Windows XP Professional
OS Service Pack: Service Pack 2
DirectX: 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

Memory:
DIMM0: Installed Size 512 MB
DIMM2: Installed Size 512 MB

Temperatures:
Motherboard 35 °C (95 °F)
CPU 37 °C (99 °F)
Aux 45 °C (113 °F)
GPU 52 °C (126 °F)
SAMSUNG SP2504C 32 °C (90 °F)

Voltage Values:
CPU Core 0.95 V
Aux 2.29 V
+3.3 V 3.38 V
+5 V 5.67 V
+12 V 13.01 V
-12 V 2.53 V
-5 V 3.85 V
+5 V Standby 5.04 V
VBAT Battery 0.77 V
Staro 04.02.2007., 13:18   #2
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Kablovi od harda ili sam hard. Meni smrdi na to dvoje. A kako kažeš da si probao par puta instalirati friške widoze i ništa - možda ti je taj CD od winodza crko. Jesi probao neki drugi cd, možda čak i Win 2000 - tek toliko da vidiš jel caka u CD-u.
Ovako kako si opisao očigledno da instalacija windowsa ne "legne" dobro iz nekih razloga koje, ili ti prilikom instalacije krivo radiš i ponoviš svaki put, ili je neki od fajlova na CD-u od windowsa koruptiran ili na drugi način oštećen, ili je kabl od diska ili sam disk vrisnuo.
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.02.2007., 13:29   #3
tWenty312
Registered User

Sveukupno sam od 3 installacije koristio 2 razlicita windowsa (xp).
Hard sumnjam da je crko jer je potpuno nov, kupljen pred bozic, 2006.
Eventualno je mozda sata kabl kriv od harda, jer je nekak labav (ili je to normalno za sata, naviknut sam da je to cvrsto ko sto je IDE).
Osim toga kad installiram windowse oni mi jave da mi hard nije prepoznat ako ne stavim disketu sa odredenim drajverima nakon cega mogu ili installirat sata2 drivere od harda sa diskete ili identificirat hard u BIOS-u kao IDE. Obicno installiram sa diskete drajvere ali probo sam i hard kao IDE identificirat bez instalacije drajvera, ista stvar.
Staro 04.02.2007., 23:02   #4
alimilano
Premium
Moj komp

alimilano's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
pa nisi napisao koji disk, ako je maxtor ne bi bilo ništa čudno bez obzira šta je nov

je li ram radi u DC (po onome gore pretpostavljam da je), dvostrani ili jednostrani..provjeri postavke za ram u uputama od matične
alimilano je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2007., 23:10   #5
tWenty312
Registered User

Napiso sam koji je disk, SAMSUNG SP2504C.
Budem provjerio RAM makar sam potpuno siguran da je pravilno stavljen.
Staro 04.02.2007., 23:59   #6
Mad_Duke
Guest

Windowsi.... Drugi CD uzmi. 90%. To je prva stvar zasto ja tvrdim da je to los OS, sranja sama od sebe"!
  Reply With Quote
Staro 05.02.2007., 03:22   #7
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
A mozda ploca ne voli tvoj ram. Probaj pustit samo jedan stick rama u slotu. Slicno je meni radilo kad sam stavio TCCD ram na Abit IC/ plocu. Sve je sljakalo ali se komp odjednom rastartao ili ovo sto se tebi desava. Memtest i svi ostali testovi su pokazivali da je u redu ali komp se nastavljao tako ponasati. KAd sam zamijenio ram sve od tada sljaka kako treba.
Trebas eliminirat jedno po jedno.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2007., 05:46   #8
tWenty312
Registered User

Vjerojatno cu po principu eliminacije, doduse nisam siguran je li stvar u windows XP CD-u, ipak stavio sam 2 razlicita, sumnjam da oba zafrkavaju. Smijem li izvadit samo jedan stick, odnosno jedan ostavit? Mislim jel moguce da samo jedan radi, koliko sam cuo moraju RAMovi bit upareni da bi to uopce sljakalo. Osim toga razmisljam o nabavki i instalaciji Viste, vase preporuke? Komp mi treba za rad + igre.

btw. pokusao sam stavit 400W nekog jeftinog napajanja za 100kn, komp uopce nije htjeo bootat, pocne loadat windows (onaj intro screen sa loading barom) i stane. Nakon nekoliko restartanja sam uspio pokrenut, doduse errori su ostali.

Hvala na pomoci.
Staro 05.02.2007., 06:53   #9
Jablan
Premium
Moj komp

Jablan's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Slobodno ti izvadi jedan stick, komp će normalno raditi i sa jednim, ali ne u dualu.
Jablan je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2007., 14:55   #10
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Autor tWenty312 Pregled postova
Vjerojatno cu po principu eliminacije, doduse nisam siguran je li stvar u windows XP CD-u, ipak stavio sam 2 razlicita, sumnjam da oba zafrkavaju. Smijem li izvadit samo jedan stick, odnosno jedan ostavit? Mislim jel moguce da samo jedan radi, koliko sam cuo moraju RAMovi bit upareni da bi to uopce sljakalo. Osim toga razmisljam o nabavki i instalaciji Viste, vase preporuke? Komp mi treba za rad + igre.

btw. pokusao sam stavit 400W nekog jeftinog napajanja za 100kn, komp uopce nije htjeo bootat, pocne loadat windows (onaj intro screen sa loading barom) i stane. Nakon nekoliko restartanja sam uspio pokrenut, doduse errori su ostali.

Hvala na pomoci.
Tvoji stickovi su testirani i 100% je garantirano da ce radit zajedno (ako si ih kupio u paru),ali to ne znaci da ne rade odvojeno. Probaj samo sa jednim stickom pa vidi da li se sve to desava. Ako je napajanje novo,99% sam uvjeren da nije napajanje. Stisni jos jednom sve na ploci iod grafe do ostalih PCI kartica koje imas ako ih imas. Probaj i u drugi vga utor na grafickoj ( i to se znalo desavat,recimo na jednoj 6600GT koju sam imao ,nije se htio dignut win ja jednom DVI ulazu a na drugom je radilo bez problema)
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.02.2007., 16:55   #11
tWenty312
Registered User

Jos jedno pitanjce, ja taj problem cesto nemogu forsat (nekad pukne usred chatanja na mirandi, nekad u photoshopu, pa cak i kad alt tabam iz igre) ali otkrio sam da kad otvorim folder u kojem je film saw3 i jednom kliknem film (.avi) da mi explorer.exe crkne. Isto tak mi crkne i autorun.exe kod pojedinih autoplayeva (recimo kad stronghold2 cd stavim). Jesu li recimo saw3 error i ovaj autorun povezani sa ovim errorima iz mirande, PS-a i sl. ? Jer ovaj autorun error svaki puta iskoci, pa mi je to jedini nacin kako cu saznat da li je npr promjena RAM-a pomogla.
Staro 05.02.2007., 16:59   #12
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Trebao bi pocet od ram memorije. probaj jednu plocicu pa drugu ,pa ako imas nekog frenda blizu nek ti posudi plocicu nekog druigog rama,pa prbaj fleshati plocu (novi bios) itd itd. Errori su inace jako cesto povezani pogotovo kad je hardwareska greska u pitanju.
Staro 07.02.2007., 22:45   #13
tWenty312
Registered User

Autoplay error (na Stronghold 2) i error pri otvaraju nekih filmova (ili cak otvaranju foldera gdje je film) nisu povezani, no cini mi se da su softverska greska. Neznam uopce zbog cega mi baca errore (naravno govorim o ovim "has encountered" errorima) ako installiram codec koji ne podrzava film. Rijec je o ffdshow codecu, no svejedno ako cak i k-lite stavim ista se stvar dogada samo kod razlicitih filmova.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno