Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 28.01.2007., 18:35   #91
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Lesa Pregled postova
Realno se kvaliteta foruma, kao što su neki i rekli, dosta smanjila u zadnjih godinu/dvije. Ja to osjetim po tome što kad dođem sa posla imam osjetno manje zanimljivih threadova za pogledati..E sad to treba vidjeti koliko je posljedica puno većeg broja članova pa su se teme realno razvodnile, a koliko je stvarni pad kvalitete.
Evo ja bi se samo osvrnuo na kvalitetu foruma i nadovezao na Lesu, ako se ne ljuti

Svakako je istina da je kvaliteta pala, ali ne toliko koliko svi pričaju. Istina, Više je korisnika mlađih generacija kojima je lakše otvoriti novi thread (jer, ipak, pitanje o nećemu je njihovo) negoli pročitat pokoji sticky, pogledati koji post niže ili pokrenut tražilicu.

No mora se imati na umu da je većina korisnika jednostavno došla na nivo znanja u većini područja ili barem onim koji ih zanimaju, da im je većina trenutnih threadova nezanimljiva (tipa, svi već znaju koji je najbolji zračni cooler za AMD ili koja grafa je najbolja za te i te pare ili žašto mi ne radi CD-ROM i takve stvari). Nadam se da me razumijete što želim reći.

Danas 80% članova (ako ne i više) zna složit sam komp, zna što može raditi koji problem, kako što radi u računalu i da im većina ovoga što se piše na forumu više nije zanimljivo. A onda je na njima da - ili prošire svoje područje znanja koje mogu dobiti na ovom forumu ili da počnu pregledavati strane forume koji su usko povezani sa područjima u računalima koji ih zanima.

Zalosno je što kod nas na forumu sigurno ima članova koji su eksperti u svojim područjima, a koja bi se mogla prenijeti kao korisne u upotrebi računala - bilo to operativni sustavi, bilo elektrotehnika, strojarstvo (primjerice termodinamika) ali jednostavno šute. Ima toliko toga što se u nekim granama tehnike može iskoristiti na području kompjutera, i to je ono što nama fali. Kvalitetni tekstovi ili uradi-sam fore, što ne ?

Ja sam osobno, već isto pomalo izluđen što forum radi-ne radi malo krenuo u strane forume ponovno učit engleski, i uglavnom čitam PCE ujutro ili kasno navečer (jer onda forum leti) i našao sam si zanimaciju oko par projekata.

No opet, ne mogu reći da me neke nove informacije koje dođu na PCE ne mogu naučit nešto, dapače. Istina je da je toga puno manje nego prije (kada mi je prvi thread bio zakaj mi memorija ne radi na defoltu ili kako OC-ati Bartona) ali opet, ima i toga...

Eto, toliko od mene, odmorite se Nedjeljom i uživajte do kraja večeri...
Staro 28.01.2007., 19:16   #92
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Hamm, avatar ti pokazuje da nisi baš "gladan" tako da se od bankarenja, pogotovo onog za dobrotvorne ustanove da dobro živiti

Evo baš sam se prije neki dan vratija sa skijanja u Schlamingu, relativno sam nov kao moderator pa mi nisu dali dovoljno $$$ da odem u Aspen : roller :
http://img443.imageshack.us/img443/6025/pcefk1.jpg
atha je offline  
Staro 28.01.2007., 23:22   #93
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
mat je offline  
Staro 28.01.2007., 23:26   #94
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
primjetite da se je jelc na slici pomlađen i mršaviji, dok sam ja nabildaniji, manjeg nosa i višlji... i za plastiku se imalo vremena (para)

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline  
Staro 29.01.2007., 00:26   #95
windfucker
Guest

Strava puno postova se ispucalo na ovu temu u vrlo kratkom roku...
Ja bi se osvrnuo na ovo iz točke gledišta user-a koji nema gotovo ništa iskustva o računalima,te pogotovo forumima...kršio sam pravila jer nisam znao banalne stvari,npr. da velika slova znače vikanje,šta je upoće taj "LOL",koliko štete zapravo radim drugim korisnicima iz neznanja...ono čega generalno fali je-strpljenje.svojevremeno sam spomenuo JMKE-a,sa "Madshrimps"-a,kao primjer moderatora,doduše uz kontekstu koji je mogao uvrijediti neke ljude ovdje,te sam se zbog navedenoga ispričao,no još uvijek tvrdim da je JMKE-car.
To mi je bio prvi forum u životu u-o-p-ć-e!,pisao sam na lošem engl.(jer sam učio samo vražji francuski sa kojim si mogu obrisati guzicu,i to ne samo online!),a onda možete misliti koliko problema imam u svakodnevnom, radu sa računalima...Sve u svemu,JMKE,shvaćajući da pišem/govorim engl.poput indijanca,odgovore slao uglavnom u slikama,za što,priznati ćete,treba dosta truda i razumijevanja...a on je to imao,i zbog toga sam mu neizmjerno i uvijek zahvalan.
Na ovom forumu već danima pokušavam dobiti odgovor preko PM od određenih moderatora kako se umetne slika u post umjesto linka iste,i to pitam preko PM-a da ne spamam sa "glupim" pitanjima,pitam uljudno ,uz 3xhvala,i...ništa."0 messages".Danima.A trudio sam se napisati jedan mali review,i samo mi fali ta sitnica da to ipak izgleda sve malo bolje,i...eto.Ne stignu,valjda...
No,kada bih postao "provokativno-pravilokršeći-nezreli postospam","kazna" bi(zasluženo) doletjela u vremenu mjerljivom u ms.
Nema,gospodo,glupih pitanja...kako izreka dalje ide ionako dobro znate.Samo se pravite da neznate.
Sa vremenom,učeći poput maloga djeteta prve korake,iskristalizirati će se fair korisnici od onih drugih,ma kakvo malo predznanje imali u startu...samo treba imati volju za pomoći&strpljenje...a sve drugo dolazi samo po sebi.Uvijek&svugdje.
LP
I još nešto...@Superunknown:nitko se nije rodio kao "PC Ekspert";postati to,sasvim je druga priča...(nhf,stari!)
EDIT:dobio odgovor od Ladybug,još nisam stigao ni "popeglati" ovaj post.
Ladybug,skidam ti kapu!

Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 29.01.2007. u 00:46.

Staro 29.01.2007., 00:47   #96
Sky
Guest

@ winfucker: Pa zašto odmah tako ne kažeš.
Odeš na www.imagesforme.com, pritisneš "browse", pronađeš sliku na svom disku koju želiš uploadati, pritisneš "upload" i copy/paste-aš tekst sa treće opcije odozgo "THUMBNAIL FOR FORUM - IMAGE LINK" i dobiješ ovakvo nešto (dobro, ovo je bila prva slika koja mi je podletjela pod ruku )

Eto, nadam se da sam pomogao.
Sky je offline  
Staro 29.01.2007., 00:54   #97
windfucker
Guest

Jesi,jesi,najdraži moj ferengi,pomogao si,kao i Ladybug minuticu prije tebe.Nisam htio ovako,da ne zatrpavam forum,odavno sam naučio da to nije uredu, jer sam mislio da moderatori to meni PM-nu sa 10-ak sec.kuckanja po tipkovnici,makar i za 2-3 dana,no kada vidim da postaju po forumu,a ne odgovaraju na PM,nije mi baš pravo(neki moderatori,molim,ne svi!!!)
Kapa dolje i tebi!

Staro 29.01.2007., 01:03   #98
undo
You'll Never Walk Alone

undo's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
prije toga sliku smanjis recimo u irfanu na rezoluciju koju hoces pa onda postas na imageshack,pa na forum.

otvoris irfan--image--resize/resample--uzmes recimo 1024x768 stisnes ok i onda klik na file i save,slika ostane sejvana tako kako si odredio u toj rezoluciji.

Member of PCE 100+kg demolition squad

undo je offline  
Staro 29.01.2007., 01:29   #99
ZMAJ
Premium

Datum registracije: Jan 2003
...

Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Odlično, ja častim.

Fleks prvi. On je onda bio sve ono po čemu danas pljuje, a o tome koliko je kvalitetan forumaš s dobrim i kvalitetnim postovima - jeh, vrajt.
Da, na to sam mislio.
ZMAJ je offline  
Staro 29.01.2007., 08:37   #100
tomifish2002
Honda Prelude 2.0i driver

tomifish2002's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
znam da su mnogi od vas već dugo na forumu (ja nisam) i da volite ovaj forum no ovo što se događa se moralo kad tad dogoditi. to je trenutak kad se probije "underground" sastav foruma i pretvori se u komercijalu. no svejedno mislim da nije riješenje otići sa foruma i nestati. zar ga nikako nemožete unaprijediti? pa ako te baš smeta što je netko otvorio neki topic onda nemoj ulazit u te rasprave. nemože sve bit savršeno. uvijek će biti budala i noobova no pcekspert je još uvijek forum u kojem se može dosta vidjeti i naučiti. govorim iz osobnog iskustva jer sam u zadnjih 6 god promijenio brdo hardwera od smeća do high-end i mislio da znam sve o svemu a kad sam došao na forum skužio sam da dosta toga još neznam ali i da na ovom forumu postoje ljudi koji znaju i voljni su to podjeliti s drugima. možda nije kao prije ali nije sve tako crno.

tomifish2002 je offline  
Staro 29.01.2007., 09:21   #101
^SuperUnknown^
Prečupavi mod

^SuperUnknown^'s Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor windfucker Pregled postova
I još nešto...@Superunknown:nitko se nije rodio kao "PC Ekspert";postati to,sasvim je druga priča...(nhf,stari!)
Unaprijed isprike ako se netko nasao povrijedjenim mojim izjavama, ali da malo iskristaliziram na sto sam mislio spominjuci nove usere. Iskreno, nemam nista protiv novih usera, dapace. Ali primjeti da sam rekao kako ima dosta tih novih usera koji se regaju i odmah glavom kroz zid. To ti je otprilike kao da banes negdje medju ekipu i odmah galamit po svom. To jednostavno ne ide.

Link "pravila i pomoc" je vrlo jasno istaknut. Ja osobno prvi puta kada sam dosao na forum sam ispocetka prvo pratio (neregistriran) teme i gledao kako se otprilike posta i ponasa. Nekoliko minuta citanja pravila i eto. Regan i nikad nisam imao problema.

Ista stvar npr. sa newsgrupama, ispocetka sam pasivno pratio, naucio hijerarhiju grupa, kako se ophodi sa ljudima, koji je ispravan nacin postanja, kvotanja, itd. 90% friskih korisnika newsa niti ne pomislja na takve stvari. Ako si prijavljen tamo pogledaj u sto se hrvatski Usenet pretvorio... prije nekoliko godina newsi su bili smisleni, zanimljivi i nezagadjeni.

Danas nakon navale brzih broadbanda za kunu, newsi mi se u najmanju ruku gade. Zato i jesam aktivniji ovdje nego tamo, jer ovaj PCE, ma koliko ga neki pljuvali, meni jos uvijek predstavlja odlicno mjesto za ponesto naucit i pomoci drugima.

I da ti malo olaksam stvari oko postanja slika, skini si mali utility sa ovog linka:
http://fodi.frubar.net/
U njega onda drek-and-dropom ubacis slike (koje se po zelji same resize-aju na 1024x768 ili koliko odredis), uploadas i odmah dobijes linkove spremne za zakeljiti na forum u obliku thumbnailsa (malih slicica) : cheers2

Member of PCE 100+kg demolition squad

Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
2x Six-Core Intel Xeons X5690@3.46 GHz
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.12.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech G400 shared via Teleport

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
22 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 970 4 GB
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
OWC Mercury Electra 6G SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.10.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech MX518 shared via Teleport

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
2x Dual-Core Intel Xeons 5150@2.66 GHz
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
13 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 660 2GB
Corsair Force Series F120 SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
2xSeagate 500GB 7200.10@IcyBox
Seagate FreeAgent Xtreme 1500GB@FW 400
WD Elements 2000GB@USB (Time Machine)
2xSharkoon QuickPort@eSATA
2xPioneer DVR-111D (Superdrive)
Mac OS X 10.10.3
2xDell UltraSharp 2405FPW 24" Widescreen TFT@1920x1200
Sony KDL-26U2000 26"@HDMI
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
Intel Core 2 Duo 2.53 GHz
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
2xHP ZR24w 24" Widescreen TFTs@1920x1200
Samsung 243T 24" Widescreen TFT@1920x1200
* Listening to:
iRiver H320 + Sennheiser PX 40
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II
Yamaha DTXPRESS IV Special

Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11
^SuperUnknown^ je offline  
Staro 29.01.2007., 09:36   #102
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Evo da i ja malo statiram u ovoj sapunici ili da malo zalegnem.
Pišem post jer admini i moderatori od svakog ovakvog spam posta dobivaju pinku, neki čak lovu od PCE-a troše na skupocijeni hardware i još se ovdje hvale. Kao bio je LCD monitor jeftin, a o izlascima i tulumarenjima da ne pričam. Ovi naši nogometaši su mala djeca za njih.

Kome se ne sviđa neka pusti vodu za sobom.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je offline  
Staro 29.01.2007., 09:42   #103
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ne kužim čemu ova srceparajuća "Dear John" pisma.

Tko smatra da nema koristi od PCE foruma nek ne posta i ne ulogirava se. Ja jako dobro znam, jer sam tu od 2001g, kakve su diskusije bile onda, a kakve su danas. Nađi drugu zanimaciju na internetu i stvarnom životu i gotovo.
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline  
Staro 29.01.2007., 09:50   #104
Sky
Guest

Što se tiče teorije o mlaćenju love, godišnji financijski izvještaj tvrtke Pc Ekspert Portal d.o.o. je javno dostupan podatak.

Dvije stvari:
1) NIKADA od navedene tvrtke nisam primio niti lipe za svoj posao moderatora. Dapače, bio sam spreman plaćati članarinu da ne moram gledati GoogleAdse.
2) GFI za 2005. godinu gore navedene tvrtke je u najblaže rečeno skroman. Teorija o mlaćenju para je upravo to, samo teorija.

Ali sa svim ostalim se slažem u nickovom postu, ovaj forum je izgubio puno od svoje draži.
Sky je offline  
Staro 29.01.2007., 11:03   #105
Rivi
Ovo ispod nisam ja! :)
Moj komp

Rivi's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Poštovana gospodo (da nekog ne uvridim, iako je ovdje jako puno djece, koji će gospoda postat za nekih 10-ak godina),

Imajte u vidu da je forum virtualna zajednica ljudi koji dijele iste ili slične afinitete prema određenim stvarima. Jasno vam je koji je onda razlog i ovog foruma.
S druge strane, forum okuplja jako puno ljudi i ne možete očekivat da su svi ni isto pametni, ni isto inteligentni, ni isto interesantni.
Živa je istina da se na svakom forumu, pa tako i na ovom, pojavljuje određeni "višak" tema/postova koji u biti nema veze s forumom i potrebno ga je reducirati.
Koliko vidim iz priloženih komentara, većina vas je na forumu puno kraće od mene (pozdravljam gospodina Pogija, koji me prešišao po stažu), a ima daleko više postova nego ja.
Sam autor posta (molio bi da me se krivo ne shvati, jer nemam namjeru implicirati ništa negativno), učlanio se na forum cca 3 godine poslije mene, a ima preko 4000 postova, dok ja još štucam na nekih 1200-1300.
Moj je razlog što ne pišem gluposti (bar se trudim), a ako nemam neki pametan odgovor, ne pišem ništa, postovi mi se vrlo rijetko sastoje od 1-2 smajlija.

Vjerujem da postoji ekipa koja o računalima zna puno više od mene (a ima i pojedinaca koji vole tako misliti), pa ostavljam slobodu da su svih tih 4000-5000 postova koje su neki napravili, sve pametni odgovori.

Opet, članovima koji su dugo na forumu, dođe do svojevrsnog zasićenja i ne dolazi im se više. Jednostavno. Neki odu na drugi forum. Tako je svugdje. Pa i ovde.

O baniranju i ostalome neću. Isto kao ni o duplanju istih tema. U mom podforumu takve se brišu. To što neki moderator ostavlja duple teme po svom podforumu, njemu je na dušu.

Ali pritužbe na moderatore i administratore podforuma neće poboljšati situaciju. Naime, imajte u vidu da moderatori za ovo što rade nisu plaćeni (Tor, a kad meni stiže ček?) i sve rade na dobrovoljnoj bazi. To im apsolutno ne daje za pravo da rade gluposti ili se postavljaju jednostrano. Dapače, mislim da bi postupcima morali bit primjerniji od ostalih članova foruma.

Međutim, ostaje činjenica da na forumu ima puno članova, s jako velikom razlikom u godinama, iako meni osobno ne smeta razgovor s nekim ko ima 15 godina, isto kao da pričam s nekim ko je moja generacija (više nego duplo od onog mladca navedenog prije).

Na kraju ću vam rezimirat jednom nepobitnom činjenicom nastalom na osnovu dugogodišnjeg iskustva forumiranja po ovim bespućima Interneta.
Na većini foruma dođe do previranja i nesuglasica u raznoraznim stvarima, ali uvijek, baš UVIJEK, rješenje je više tolerancije prema drugima. I ništa drugo. A onima koji nisu u stanju tolerirati ostale (do određene mjere, jasno), uručite pozdrav i idemo dalje.
Ne bi htio da itko shvati ovo kao uvredu, jer, koliko sam primijetio iz vaših odgovora, nikog ne znam osobno (iako sam pojedince dosta puta čitao i cijenim njihove postove), pa samim tim nisam kompetentan ocijeniti ničiji karakter, kao ni znanje kojim raspolažu, te su sve stvari koje sam napisao navedene generalno, samo kao primjer.

HVALA.
Staro 29.01.2007., 11:13   #106
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Link "pravila i pomoc" je vrlo jasno istaknut. Ja osobno prvi puta kada sam dosao na forum sam ispocetka prvo pratio (neregistriran) teme i gledao kako se otprilike posta i ponasa. Nekoliko minuta citanja pravila i eto. Regan i nikad nisam imao problema.
Upravo tako. I ja sam prvo neregistriran pratio forum, tek nesto kasnije sam se registrirao. Svatko je nekad morao bit njubara...ali ono sto iritira je vec 100 puta spomenuta nekultura istih.

Da se razumijemo, nemam nista protiv kulturnih njubara.
SRV je offline  
Staro 29.01.2007., 11:58   #107
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Kako sprijeciti nekulturu?
Bio sam moderator prije 2-3 godine na jednom stranom GSM service forumu. Mozete mislit kakvih sve likova ima na svijetu. Jednini nacin sprjecavanja nekultute,nepostivanja clanova itd itd ,je bila efikasnost moderatora. Thread se jednostavno zakljucavao, post se brisao (ne cijeli nego samo text i upisivao se WARNING) , clanovi su se banali i rijesen problem. Vidio sam da se tu i tamo i ovdje brise koji post ili zakljuca thread,ali bez pravog objasnjenja zasto ili se dijeli warning 500 puta bez konzekvenca. Ja mislim da su pravila foruma odlicna,ali se preblago provode. Kad bi se jace provodila pravila ,bilo bi bolje. Ali to dolazi do problema sa starijim clanovima jer misle da ne podlijezu novim pravilima. I onda dolazi do ovog: "mene kaznis a njubaru ne". Pravda mora bit ista za sve,i onda ce sve profuncionirat. I da ,mislim da bi trebalo biti vise moderatora koji su po cijele dane na PCE-u. Ipak oni bolje prate sve threadove.
Nemojte mi zamjerit modovi,ali moje je misljenje takvo.
Primjer: U HR kazna za nenosenje kacige je 700 kn i oprosti ti svaki drugi put. U Italiji je oko 200 eura cini mi se i karabinjer ti ne oprosti NIKAD!!! Moras imat srece da ti oprosti. Zato tamo 99% ljudi nosi kacigu.
spawn je offline  
Staro 29.01.2007., 12:45   #108
flare
mrzi zimu

flare's Avatar

...ajde da i ja kazem koju...

pošto sam ja "flare" (vjerujete nemam taj nick bez veze ) kad sam jučer prvi puta pročitala ovaj thread došlo mi je da nekome otkinem glavu golim rukama...no, do danas sam se već smirila

daklem, ovo je već puno puta rečeno ali ajmo opet...svi (osim Berena), uključujući moderatore na forumu, ljude koji se pišu članke i vijesti i brinu se oko nekih tekućih stvari rade VOLONTERSKI što znači da za posao koji radimo za PCE ne dobijemo NI KUNE...a ni Beren ne zaradjuje para da ne zna kud bi s njima...vjerujte mi na rijec...

svi radimo iz neke...ljubavi, ako hoćete to tako nazvat ...ne znog materijalne korisiti...i zato mi je muka: DualWiel kad vidim da ljudi seruckaju kako mlatimo pare s kojima ne znamo kud bi, a još smo kao pohlepnu pa ih maltertiramo s oglasima...

...o stabilnosti foruma isto već postoji cijela trakavica, no ajmo još jednom reći...

jako se intenizvno radi na tome da se stvar riješi...samo, to ne ide preko noći i nisu riješenja tako jednostavna kako ljudi misle...ako je nekome stalo da PCE radi kako treba onda je stalo najviše nama

i onda mi je jako žao i ljuti me kad vidim da ljudi seruckaju bez veze, a da ne znaju sto se zaista dogadja i da ne slušaju (u ovom slučaju čitaju) što im se govori...

a za sve ove koji cendraju o kvaliteti postova i tema mogu reći samo jedno...SVI VI ste isto tako dio ove male virtualne zajednice...i na VAMA je također dio odgovornosti...lako je samo pljuvati po drugima...

i ako se netko nije našao ovdje...hej, internet je velik...

ali ako već odlučite ostati ovdje, imajte barem malo poštovanja...i prema sebi i prema drugima...

: hello2 :

(welocme crvene kockice u reputaciji )

Zadnje izmijenjeno od: flare. 30.01.2007. u 10:54.
flare je offline  
Staro 29.01.2007., 13:00   #109
ZMAJ
Premium

...

Citiraj:
Autor flare Pregled postova

(welocme crvene kockice u reputaciji )
sve ok, sve podrzavam...

al ovo na kraju ti nije trebalo... bas si ga israla bezveze
ZMAJ je offline  
Staro 29.01.2007., 13:15   #110
flare
mrzi zimu

flare's Avatar

lol...to sam namjerno stavila jer me to s reputacijom beskonacno nasmijava ...hocu reci, nasmijava me to kak si ljudi na to briju...
flare je offline  
Staro 29.01.2007., 13:18   #111
ZMAJ
Premium

da... malo je glupo...

mislim da bi bilo u redu kad bi pisao razlog zasto je nekome niska reputacija pa da se zna na sta treba pazit kad se kontaktira sa navedenim.

a ovako, mislim da nema smisla

e da, nema veze s ovim ali sad sam se sjetio...

najvise od svega sto me zivcira trenutno na forumu je to sto moram imati srecu da naletim kad forum radi...
i to vec 2 mjeseca tako...

nadam se da bu se rijesilo
ZMAJ je offline  
Staro 29.01.2007., 13:48   #112
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Daklem da napisem ja nest na ovu temu.
Na ovom forumu sam jako frishki chlan, ali sam na ostalim froumima podosta vremena.
E sad nisam naisho na forum koji nije imao ili koji nema ovaka "problem" kvalitete postova, te jos nisam naisho na neki koji je uspio adekvatno rijeshiti taj isti problem.

Cinjenicno stanje je da na forum dolazi puno ljudi. Vecina tih novih ljudi nemaju pojma o koristenju foruma, sto je razlog velike vecine problema krshenja pravila foruma.
Uz sav trud koji je ulozhen da se novog korisnika natjera da procita pravila, opet to nema adekvatan efekt, jer nikom se neda citat (ok dobro velikoj vecini), a opet s druge strane nekome ko je nov s forumima, znacenje rijeci Sticky te ostalih pojmova vezanih uz funkcioniranje foruma.

Taj dio bi se mogo rijeshiti na nacihn da novi korisnik prilikom registracije na forum, mora pregledat filmich, koji bi ga uputio u najosnovnija pravila foruma (dakle nema excusea da nije znao, te moze biti adekvatno kaznjen, a pregled filma se ne bi mogao preskociti ako se zali registrirat).

Evo primjera kak bi to izgledalo:
http://gprime.net/flash.php/postingandyou

Ljudi koji dolaze na forum dolaze s odredjenom kolicinom znanja, odnosno neznanja, te bi odjednom htjeli saznat sve, pa iz tog razloga imaju 1001 pitanje...

Forumi zatvorenog tipa mi se ne svidjaju, jer onda je to samo jedna ekipa i niko vishe, oni mogu podjeliti to svoje znanje koje imaju medjusobno, al to im je ujedno i limit, dalje nesto novo nece saznat jer nece imat od koga, a isto tako nitko drugi nece nista saznat od njih, te samim time osudjuju sebe na propat.

Forumi sluze za razmenu informacija i znanja, za nove spoznaje, stejcanje novih vjestina itd.
Nitko od nas se nije rodio pameta, svi smo mi na ovaj ili onaj nacin naucili svoje znanje i dalje ga ucimo, pitanje je sad dal smo voljni to svoje znanje podjeliti s drugima, kao sto su oni voljni podjeliti s nama.

Ja sam doso na ovaj forum jer sam trebao strucnu pomoc oko rjesavanja par problema, na neka pitanja sam dobio odgovre koji su rijesili moje probleme, na neka nisam.
Isto tak ak znam rjesenje necijeg tudjeg problema pokusam covjeku pomoc, jer je netko meni ovdje pomogo da rjesim problem i naucim nesto vise.

Err a od Googla se jos nitko nie obogatio tak da je to njesra kaj je napisano da se ovdje ljudi obogacuju...
Staro 29.01.2007., 14:34   #113
JuVe
Premium

JuVe's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Ne znam čime sam zaslužio negativnu reputaciju na svoj post, i to, citiram komentar: "Evo da ne budes u pozitivi!!! pusa"
To samo dokazuje da ima ljudi kojima je reputacija sve, i kao što je na nekoliko mjesta navedeno, kad se sve zbroji, nažalost reputacija je donijela samo više spama.

Citiraj:
Autor JuVe Pregled postova
Mislim da je rješenje problema u postavljanju novih i dodatnih moderatora, koji imaju želje i znanja da pomognu da naša mala zajednica postane i ostane bolja. Stari moderatori su pomalo "ishlapljeli" i nedostaje im entuzijazma al imaju cinizma napretek - to se najbolje vidi po izjavama "što je bilo kad je bilo". Što je bilo, prošlo je, radimo danas za kvalitetnije sutra : cheers2
Da se razumijemo, ne kažem da sve moderatore treba jer loše rade posao, samo mislim da bi dodatne snage to još poboljšale.
Citiraj:
Autor snermin Pregled postova
...bitna je komunikacija i odnos sa moderatorima,a najvažnija komunikacija.
Citiraj:
Autor E.T.
Hm...Pogledaj koliko je moderatora a koliko clanova... ako mislis da je neka tema nepotrebna prijavi je nadleznom moderatoru...samo to trebas... doprinesi i ti necemu umjesto da se stalno zalis...
Citiraj:
Autor windfucker
Na ovom forumu već danima pokušavam dobiti odgovor preko PM od određenih moderatora kako se umetne slika u post umjesto linka iste,i to pitam preko PM-a da ne spamam sa "glupim" pitanjima,pitam uljudno ,uz 3xhvala,i...ništa."0 messages".Danima.A trudio sam se napisati jedan mali review,i samo mi fali ta sitnica da to ipak izgleda sve malo bolje,i...eto.Ne stignu,valjda...
Citiraj:
Autor Bruno_Rv
jednini nacin sprjecavanja nekultute,nepostivanja clanova itd itd ,je bila efikasnost moderatora.
...I da ,mislim da bi trebalo biti vise moderatora koji su po cijele dane na PCE-u. Ipak oni bolje prate sve threadove.
JuVe je offline  
Staro 29.01.2007., 15:09   #114
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
kolko g*vana za citat za p*pizdit...ovo je cisti primjer da mod ne obavlja svoju duznost...temu je jednostavno trebalo zakljucat i amen...mislim da ove fore "odlazim sa foruma" su krajnje s*anje i covjek zeli vidjet kolko ga volimo tu na forumu(nhf fkors)...oglasi mi ne smetaju tolko kolko mi smeta sto neradi forum...iskreno boli me sve zivo ako i da li ko odavde ima kakve financijske pomoci od rada na forumu,ako ima,neka ima,garant je zasluzio,ako nema,steta kaj nema,jer stvarno ej zasluzio...modovima svaka cast,iam tu poprilicno smeca za citat,a opet 15 sati dnevno bit na forumu je zamorno....i dalje tvrdim da smo svi bili n00beki kad smo dobili kompove,i niko se nije rodio pameta(cast izuzecima koje uopce nezelim navodit)...kako je SU(u daljnjem tekstu superunknown) rekao,cim se uveo ovaj ultra brzi super sonicni dsl,ekipa je pocela opako unistavat njuze koji su do prije nekih godinu dana bili kolko tolko citljivi,da ne pricam o adsl grupi u kojoj je svaki 3 post pojeftinjenje je 15 u mjesecu,na trznici se prodaju bartoni za 800kn,i tak....nadalje,nhf drugim modovima,najvise vremena provodim na trznici i mogu reci da kao "mod wannabe" sam zaradio neku pinku,cisto zato jer prodam neku stvar za 50kn skuplje nego sta sam je nabavio i otuda mi zarada....divim se athi i SU-u jer trznica je stvarno zaribano mjesto za provodenje "vlasti"...ja i dalje stojim kod onoga da pristup trznici treba omoguciti sa odredenim brojem postova,cisto po XS sistemu,ko god da je tamo,mislim da zna o cemu pricam,tamo nema ili barem ja nisam vidio neko glupo pitanje,a jos manje glup odgovor,ne ukljucujem one smajlice koje likovi stave kad neko napravi neki bolesni score u nekom od testova....ovo mislim jer ekipa sa njuza dolazi tu iskljucivo na trznicu i stavi prodajem neku komponentu i obicno stavi u oglasu "kontakt iskljucivo na mob" jer se ni ne misli logirat vise....eto...nadam se da sam sve svoje frustracije istipkao...isto tako nudim pomoc na trznici kao "mod wannabe"...
komer je offline  
Staro 29.01.2007., 16:17   #115
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Što se tiče Nicke, svaka čast što je napokon netko dobio muda reći nešto pametno i što je za jednog čovjeka napisao potpunu istinu, ja ne želim uopće komentirati za koga pa makar ispalo da nemam muda.
Moram nešto reći. Odkad su se pojavile ove reputacije počeo sam dobivati PM-ove, ljudi mi se javljaju na ICQ sa pitanjima - de šta da napravim, imam jedno pitanje, komentiraj mi na ovu temu. Što se toga tiče drago mi je na neki način jer sam nekim malo i pomogao, no isto tako malo mi de n K da mi netko usred bijela dana nekad uleti sa takvim pitanjima.
Da ne govorimo da sam sinoć u 3:04, 3:05, 3:06 dobio 3 loše reputacije u temi COD2 na koju se nije postalo par dana. Za ovo BEZ KOMENTARA!

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline  
Staro 29.01.2007., 16:26   #116
celduce
Premium

celduce's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Netko je napisao da je posjecivanje PCE-a postala navika.
Na neki nacin je, barem meni ali mogu reci da mi je to zanimljiva navika.
Ponekad ode i par sati na dan radi te navike, pogotovo ako je to nedjelja.
Ustanem ujutro, skuham kavu i tako bezbrizno sjednem pred comp i otvorim www.pce...com
Pogledam na naslovnici ako me stogod zanima i onda navalim na forum.

Vec se je neko vrijeme malo teze snaci jer prodje dosta vremena dok se u guzvi postova pronadje neko novo stivo, pronadje post star par dana ali na srecu za to postoji opcija "New Posts & Search".
Ne smeta me niti sto forum ponekad stekucka, navratim u neko drugo doba dana kada je manje usera i tako nadje se nacina zaobici neke od problema.

nicko je spomenuo kako je na forumu oko 90% spamera i ne znam koga sve. Jednostavno njih ne registriram previse niti se obazirem na komentare i postove koji nemaju smisla.

Dolazim ovdje radi onih cca 10% koji napisu i odgovore nesto.
Vise saznam na forumu nego da kupujem hr IT casopise. Tu su vodici za razne aplikacije, rjesenja problema, reviewi hardwera od strane usera i josh mnogo sitnica.

U vecini slucajeva ne treba niti otvarati novi post jer je velik broj stvari/problema vec bio spominjan i dakle rjesenje je tu negdje.

Neke stvari sto je spomenuo su istina ali to me ne odvraca od posjecivanja foruma.

Malo me zivciraju postovi tipa npr "Asrock???". Mislim da se moze vise napisati u naslovu topica da se zna o cemu se radi a ne da otvorim post i josh unutar pise "Koju asrock plocu" + hrpa upitnika. Josh kada pola neke kategorije su slicni postovi dodje mi da odmah sve zatvorim.
Staro 29.01.2007., 16:43   #117
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Citiraj:
Autor -POP- Pregled postova
Da ne govorimo da sam sinoć u 3:04, 3:05, 3:06 dobio 3 loše reputacije u temi COD2 na koju se nije postalo par dana. Za ovo BEZ KOMENTARA!

Ah, to tako ide....
imam i ja takvih slučajeva :
http://www.imagesforme.com/images/1384gsfg.JPG
pa nakon mjesec - dva :

neg. rep. na taj post, ajd da sam dao krivu informaciju nebi se žalio.
ali ovako... nemam riječi

za ovo odlaženje me iskreno nije briga.
niti me briga za to dali moderi zarađuju na forumu, meni ni u džep niti iz džepa...

samo mi je drago da se konačno progovorilo o problemim foruma, njegovim userima, i stvarim kakve jesu na forumu, i da se konačno jednom riješe sve nesuglasice !

Željac je offline  
Staro 29.01.2007., 18:26   #118
teofil
Udaram Ljude Za Pare

teofil's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Ja da sam mod vec bi ovo davno lockao,nece se ovdje ništa riješit postovi postaju kliše svi se ponavljaju..da meni steka forum i to me zivcira...mene ne zivcira jer sam tu kad nema nikog...Nicko ima pravo...Nicko nema pravo...Ja sam cool ti nisi...Nicko je imao pravo dio ostali dio ne znam niti me zanima..Da se mene pita ja bi volio da se modovi placaju vec kad im svatko skace po živcima..Vjerujem da bi i rad bio kvalitetniji onda(mada nemam nista protiv niti obracam paznju na sadasnji)A kog u biti i boli qurac dali se placaju ili ne dok TI ne placaš.Nicko je bio jedan od tih 10% ciji su postovi bili kvalitetni i ne mijenjam misljenje o njemu poslije ovog posta.Jer ako su svi postovi kvalitetni vjerujem da i ovaj ima smisla(onaj dio koji razumijem)
Evo još jedan post u klišeu
: cheers2
teofil je offline  
Staro 30.01.2007., 08:05   #119
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ne, ova tema se neće zaključati jer će se svaka buduća na ovu temu brisati.
Ne, moderatori ne primaju nikakvu plaču za ovo što rade. Dapače, nemaju nikakvih beneficija nego dobiju po nosu kad nešto zaseru.
Ne, ni ja kao admin i član uredništva ne primam plaču za to. Volontiram kao i svaki drugi moderator.
Da, kvaliteta rasprave na forumu je pala. Zbog hrpe novih korisnika, smjene generacija, nepripremljenosti moderatora na sve to itd. I ne, nitko od uredništva PCE-e to ne negira, nitko ne osporava pravo Nicku i svima ostalima da se žali na to.
Ali, da - iznošenje gluposti, laži i svega ostaloga što se našlo u Nickovom postu je velika pljuska i meni i svima onima koji su pokrenuli ovaj forum, održavaju ga na životu i trude se napraviti od njega nešto. Laži o plačama, suludim zaradama od oglasa itd. samo pokazuju koliko su ti isti nesvjesni svoje gluposti i koliko cijene sve ovo. E pa takvima mogu samo poručiti doviđenja, i bolje da niste ovdje. Svatko od njih ima priliku da napravi svoj forum svokju stranicu, da piše newse, radi recenzije i bori se (ako bude sreće i kvalitete u svemu tome) s hrpom korisnika. I ja ću biti prvi koji će doči na njegov forum i podržati njegov rad unatoč tome što je on popljuvao moj...
tor je offline  
Staro 30.01.2007., 08:30   #120
mITZEK jr
R.I.P Mitzek
Moj komp

mITZEK jr's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
a smijem ja nekaj rec....?
ok nisam dugo ovdje ali kaad sam se rego stalno sam nesto piskaro ,cito itd..
al u zadnje vrijeme nista od navedenog mi se jednostavno neda.....
cudno je to....
jeltz,tor,horza i ostali iz jet-set odjela foruma javite mi se na pm!zvao je onaj covjek iz italije...samo morate birat boju...a i stigli su novi modeli gallarda i murcielaga pa ako skrpate koju lipicu vise dogovor ce past.....: goood :
anyway keep up the good work ja jos uvijek cijenim vas rad i u potpunosti ga podrzavam.....: hello2 :

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na