|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Koje napajanje je k!
imate neku preporuku za napajanje! namjeravan uzet intel core 2 duo e6600 i overclockat ga! itd. itd. nego koje je napajanje idealno! i da je tiho naravno! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
do kolko love?? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
i na kakvu konfu bi isao e600? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
ovako nesto od prilike jer jos razmisljan sta sve ide ![]() intel core 2 duo e6600 Cooler SILVERSTONE, NT06 P5W DH Deluxe ili ABIT AW9D-MAX VGA PCI-E XFX, GeForce PCX 7900GS 480M, 256MB GDDR3, 2xDVI, TV HDD SEAGATE Barracuda 500 GB, serial ATA-II, NS, 7.200 o/min., 16mb chace RAM PC-6400, 2048MB, DDR2, CRUCIAL, KIT, Ballistix, 800 MHz, 2x1024MB e i mislin to malo OC ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
dobro koji onda cooler da uzmen? neki po tvom izboru a sta se tiče napajanja sta mislite o ovome ili da radje uzmen nesto drugo? napajanje 580 W ATX 2, HIPER 4K580-EU TYPE-R, Black label e i da gledajte u hg-spota jer cu od tamo uzet napajanje! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Napajanje 420 W ATX 2, TAGAN, Super Silent Xeye TG420xe oce ovo bit dovoljno za overclock ali i kasnije za nove dx10 grafulje? čuj razlog sigurno postoji ![]() znan da im je los izbor al sta je tu je! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
u HG Spotu baš i nije neki izbor napajanja (a bogami ni drugih komponeti). Bolje uzmi u Linksu Seasonic (kad ćeš već toliko para utući u konfiguraciju). Ako planiraš upgrade na neke "gladne" grafičke uzmi S12 500W. I btw. ne isplati ti se uzimati taj 500GB Seagate - pogledaj koliko bi te koštala 2x250GB (a i sigurnije ti je podatke imati na dva diska nego na jednom). Ja bih ti preporučio 2x320GB Barracude, budući da 320GB model ima napovoljniju cijenu po GB. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
gle di iman popust tu uziman zato ocu u hgspota! znan da nemaju neki izbor al preporučite mi nesto iz hgspota! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
taj popust mora biti veci od 25% (475/632=0.75) da ti se vise isplati uzet tog tagana 420w nego 380w seasonica koji bi odradio isti posao samo tise i vjerojatno sa stabilnijim naponima.. dapace, 10w je jaci seasonic po specifikacijama na 12V (ako su tocne hgspotove) i ima vecu iskoristivost deklariranu od tagana, pa to jos povecava razliku. Al tvoji su novci na kraju... Nije ni tagan los, al je seasonic drasticno jeftiniji a bolji.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
ako mora bit HG onda imaš dvije opcije ![]() jeftinija je CoolerMaster 430W skuplje i puno puno bolja je Silverstone Strider 560W koje je po meni najbolje napajanje u njihovoj ponudi.
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Freelancer
|
Silverstone 750W Zeus, tih ko "bubica" (tisi je i od mog starog Enermaxa 430W sa regulacijom na minimum okretaja ali tja ima samo jedan 8cm vent pa je mozda zato tisi od ostalih SS). Sto se tice Silverstone NT06 coolera ja sam super zadovoljan sa hladjenjem i najvise mi se dopalo sto je velik i nesimetrican (za razliku od TT Big Typhoon koji je simetrican) tako da sam ga postavio u tom pravcu da mi na ploci prelazi preko sva 4 RAM slota i ujedno hladi (izvlaci) RAMove koji su na 9xx MHz ![]() Eto toliko za sad a i posto je HGspot u pitanju neam u druge nego SS ako hoce nesto bolje od napajanja.
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Zeus je fenomenalno napajanje ali _nije_tiho_. ![]() EDIT: Da ne otvaram novi post: @Wolw, nije ni Seasonic necujan, "samo" je tih (i moja delta, of course ![]() Mada je nekom i Zeus necujan. Volio bih imat takve usi. ![]() Zadnje izmijenjeno od: SRV. 31.01.2007. u 12:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
SRV pretjeruješ tiho je ali nije nečujno u biti buka je sasvim subjektivan doživljaj i nekome je npr VF900 na 5v tih nekima nečujan a nekima bučan ![]() Zato bi molio da se ne šamarate više sa takvim stvarima ![]()
![]() |
#21 |
Freelancer
|
SRV Da mi je znati za ceg tebi komp sluzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Definitivno mislim da pretjerujes i nije problem u ushima nego u percepciji - ti ocito cijeli dan "oslujskujes" kompjuter umjesto da radis na njemu ![]() ![]() ![]() P.S. Dobro je imati raznolikost na forumu i volim kad su stajalist akonstruktivna a ne samo teorija, svaka cast ![]()
![]() |
#22 |
Premium
|
Ja bih imao dva 24" monitora na 1920x1200 da imam love. Zato ne kontam kakva ti je to besmislena usporedba sa rezolucijama. Naravno, nismo svi isti, i to sam gore i napisao. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Freelancer
|
Kako nema veze tj. usporedba je sasvim na mejstu. Ti trazis napajanje koje se ne cuje i usput "pljuckas" sva ostala kako su preglasna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Ne nebi se flejmao samo ti hocu objasnit da 95% ljudi ne cjepidalci oko te buke od 1-2-3dB razlike o kojoj ti pricas je rima drugih stvair u kutiji koji je nadglasavaju ![]()
![]() |
#24 |
Premium
|
Ocito ne citas kaj sam napisao. Nikako ne zelim da ovo preraste u prepiranje. Naveo sam kako su: a) samo pasivna necujna b) Samo Seasonic i poneka druga - tiha c) da Zeus nije tih, ali da nije ni glasan. Dapace, Zeus je tih kad nije opterecen, ali kad se optereti, lijepo se cuje. BTW ja imam napajanje koje sam prije godinu dana platio svega 270kn a samo Seasonic, te pasivna su tisa. ![]() ![]() Uzivaj u Zeus-u. Napajanje vrijedi svake kune. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Freelancer
|
Nema beda znam sto si htio reci ![]()
![]() |
#26 | |
Moderator
|
Citiraj:
a) nisu baš a i takvih je malo i iskreno nebi htio imat pasivno napajanje ![]() b) Seasonic je tih .... OK ..... ali nisu baš ni svi Seasonic-ovi proizvodi tihi i definitivno nisu tihi pri svim opterečenjima kaj S12 nije glasan kad se optereti? Ili ti 34dB nije glasno (toliko ima S12 500W kada se optereti sa 300W) Sva su napajanja glasna kad ih se nagazi ![]() Pitanje je samo ima li ih se čime nagaziti. npr kod mene je u kompu NeoHE bio apsolutno nečujan, ali da sam ga nagazio sa nekih 300-350W bio bi bučan. Mislim da nema potrebe više za spamanjem ovdje jer opet kažem buka je subjektivan problem i neka stvar nekome može biti tiha a drugome bučna. E.O.D.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|