|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() Imam Seagateov disk od 200 GB. Kupio sam prošle godine u 6. mjesecu jer mi je rikavao stari. E sada prije nego mi je stari disk riknuo, prebacio sam sve podatke kod frenda(oko 80 GB) na njegov disk i kad sam kupio ovaj novi ubacio ga kod frenda, formatirao i vratio svoje podatke. Tek sam se kasnije sjetio da ja, velika budala, nije intalirala Windowse. Tek tada sam ja ispao još veća budala jer sam išao instalirati Windowse preko ovih mojih podataka. Sad mi sve dobro radi, ali mi disk ima 120 GB umjesto 200 GB. Probao sam sa svim programima, ali jednostavno nikako da očitam tih 80. Please help |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kladim se da nisi instalirao ni jedan service pack... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Correctamando. To je zato jer ne mogu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ovdje imaš objašnjeno sve o 48-bitnoj LBA podršci pa si pročitaj... Zašto ne možeš staviti barem SP1?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Zato što mi počne instalacija i onda mi javi da nemam originalni CD key i instalacija mi se prekine. Imam XP Professional. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
: bonker2 U tom slučaju malo bolje pročitaj pravila foruma... I kupi originalne Windowse. Za one koji imaju ovakav problem, a imaju originalne Windowse i mogućnost instalacije Service packova - Windowsi XP tek sa SP1 dobili su podršku za 48-bitno adresiranje diskova te su na taj način zaobišli granicu od 137,4 GB po particiji. naravno, i matična to mora podržavati i to mora biti uključeno u BIOS-u (sve matične proizvedene od tamo negdje 2001.-2002. podržavaju to). Dakle instalirajte SP1 ili SP2, ili ako iz nekog razloga ne želite - podijelite disk na više particija tako da nijedna particija ne bude veća od 137,4 GB (zapravo i nešto manje - 128 GB, zbog razlika u računanju kapaciteta diskova).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|