|
![]() |
#1 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Programi za kreiranje DVD-a
Koje programe koristite? Malo se igram u zadnje vrijeme s par njih, tipa The FilmMachine (potreban vanjski coder, najbolje canopus), a bogme potreban je i Quick time. Prilično dobar alat, iako beta verzije i djeluje pomalo neozbiljno. Podržava spajanje više .avi (ili koji god već format) filmova u jedan, ubacivanje titlova (mogu biti zalijepljeni na sam filim ili se mogu učitavati posebno), može se ubaciti custom slika na izbornik. Sve u svemu prilično OK alat, moram priznati. Slijedeći u nizu je Super DVD creator, upravo radim jedan film u njemu. Nažalost, koliko vidi ne podržava spajanje dva filma u jedan DVD, već pravi za svaki avi posebna izbornik. Budem vidio kako ispadnu titlovi. I treći na koji sam naletio je DVD Santa - ne pitajte zašto se tako zove. Jako jednostavan, isto tako radim jedan film u njemu i čini mi se da je na tragu The FilmMachine-a, s obzirom na mogućnosti. No, da vidim vas. Što preferirate? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
DVD Santa me baš danas iznevjerio, inače u njemu sam uvijek radila filmove, no danas me već po treći put za**bo sa enkodiranjem. I da, jako je jednostavan, ima onak, max. tri tipke za one koji nemaju neke prevelike zahtjeve. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Tak neš, ne znam zapravo, inače ga ostavim preko noći da encodira kaj treba (komp mi je spor) i jednostavno ga ujutro nema više, ko da se cijeli program sam zgasio. (Inače me ujutro dočeka poruka "da li želite ovo spržit na dvd?") Na mjestu "zločina" dobijem jedan 700MB težak vobić i niš više, doduše mogu ga pokrenut u BSPlayeru, no na dvd plejeru ne jer valjda nije cjelovit. Ko bi ga znao. Šteta programa, inače me služio super. Čitala sam na nekim stranim forumima da neke verzije ostave print "dvd santa" iznad slike tijekom cijelog filma, no meni nikad nije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
TMPGEnc DVD Author i DVDMaestro su mi trenutno favoriti...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
|
TMPG ne podržava .avi ![]() ![]() LadyB, a kako ti ispadnu titlovi s Santom? Meni je idiot bacio na sred ekrana, žutim slovima u totalno nečitljivom fontu? A nigdje se ne mogu naštimati... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
... nemam sad nikakav .avi na kompu da sprobam .. ali probaj s nero-m .. tj nero vision 4 ( ja imam 4.1.0.9 verziju ) .... kad pokrenes nero imas one izbornike i tam najdes "make your own DVD-video" ... ja sam uglavnom radil sad .mpeg fajlovima i imas mogucnost rezanja , spajanja , napravis svoju pozadinu , moreš napraviti ko ona poglavlja i slično .. nisam ni sam sprobal sve jer meni treba samo za to da zrežem van reklame iz filma i onda nasnimam na dvd sa svojom pozadinskom slikom i meniom ... za prevod neznam dal mores dodati .. nisam nikad to trebal pa nebi tocno znal ![]() ![]()
![]() |
#8 |
EMP moderator
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Administrator
|
Nero Vision - nula bodova za titl. Nebih se previše za*ebavao, to pržim nećaku filmove, crtiće i tak. Bitno da ima titl i da nema previše posla oko njega. Ne bih sada diplomirao na tome, ako ne moram. Idem probati ovaj Adobe i Encore. Davno sam radio s njima, znam da je to teška kategorija ali da vidim. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
EMP moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() no ostale koje bih našla na sajtovima nije ni htio učitat. Kasnije sam negdje našla da u santi (a i mnogima drugima brijem) treba bit isto ime avi fajla i srt fajla... Kaj, tebi i asocirani prevod zaheba? Anyways, dvd santa bye bye isprobat ću neke od vaših vrlih programa. Thx. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
....adobe premiere ti dopusta da kreiras dvd chaptere direktno iz timelinea,ako imas problema s otvaranjem avi fajlova onda koristi MainConcept MPEG Encoder s kojim fajlove pretvoris u mpeg2 te ih bez problema otvaras u adobe premiere koji je zakon za video obradu...vjeruj koristim ovu kombinaciju za lokalnu tv u mom gradu..uz canopus edius najbolji video alat ![]()
LENOVO LEGION 5 Pro Gaming Laptop (AMD Ryzen 7 7745HX,RTX 4060,32gb DDR5,2tb SSD) Zadnje izmijenjeno od: joolka. 14.01.2007. u 07:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
aka Mali Mirko
|
Za autorizaciju DVD-a (dakle za DVD-VIdeo) otkad sam ga upoznao, a ima tome cca 1.5-2 g. u raznim verzijama koristim DVDLabPro. Trenutno koristim verziju 1.53, a ima i verzije 2.0. On ne radi sa avi formatom, dakle nema svoj mpeg2 encoder, ali to niti ne vidim kao manu, jer fajlove u mpeg2 format izradim sa tmpgenc+ ili editstudiom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Administrator
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Pa jel nitko nije probao TheFilm Machine? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Nisam probao film machine iz razloga sto mi ovaj convertxtodvd radi sve sto mi treba.Podesim visinu subtitle-a bez problema ,koliko chaptera,svako koliko minuta oznacit chapter itd itd ,u biti do sada najjednostavniji program a da radi sve sto treba. Par puta me iznenadio kad sam iz 5 avi-ja napravio jedan DVD pa mi je powerDVD i BlazeDVD bacao gresku u citanju ali kad sam snimio na DVD i ubacio u DVD player,sve je ocitalo bez ikakvih problema. Evo ti 2 screen-a: ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
je samo ne podrzava nikakvu izradu menu-a. upravo je nevjerojatno da ne postoji jedan program koji ima sljedece elemente: 1) jednostavnost 2) podrsku za sve codece i formate video sadrzaja 3) izradu i edit DVD diskova 4) potpunu kontrolu nad menu-em 5) sve oblike prženja (DVD folder, image, to disc) 6) mogucnost ne odabira opcije "resize video: a) 4:3 b) 16:9 c) 14:9 ... " 7) dodavanje slike/slika (fotogalerija) mali miljon programcica, programa i pro programčina postoji... uvijek fali nešto. 1 ili 2 stvari fali svakome. sve je od toga moguće, sve to stane u ~300Mb jednog programa, sve to postoji. ali ono što ne postoji je to sve na hrpi... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
EMP moderator
|
2 Bruno: Hehe, očito su nedavno uveli tu opciju jer sam pred koji mjesec isprobavao i nije bilo moguće. To je jedina stvar koja me spriječila da koristim taj program, sve ostalo je za 6. Sad me još zanima da li se ta visina može automatski odrediti za sav prijevod u filmu ili samo pojedinačno? Upravo skidam... Ako si stvarno zainteresiran za piće, ostavi broj moba na PM-u pa ti se javim kad jednom dođem u ZG... ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Administrator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Sto se tice pica,morat ces malo dalje od ZG-a ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Di se ti subtitles editiraju, molim ljepo? Nemam tu opciju. Ovaj program je najbolja stvar još od šnite kruha. Ostavim ga preko dana kad me nema doma,on sve fino sebi sprži, još fino zgasi komp i izbriše image fajl i sve vrati kako je i bilo. User friendly all teh way. (Jest da smo imale problema sa instalacijom jer je konstantno stavljao bugarski kao default jezik, no snašle smo se.) Sweet, a dečkima sa PM-a zahvala i rep. Milina od programa. Zadnje izmijenjeno od: Ladybug. 19.01.2007. u 00:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
all you need is freeware
Datum registracije: Dec 2006
|
DVDLab PRO je apsolutni car što se tiče dvd authoringa, s time da iz te priče isključujem neke profi alate. za kućnu i poluprofesionalnu radinost je nenadmašan. jedan od rijetkih programa uopće koji je uspio u tome da bude dovoljno lagan za početnike i dovoljno kompleksan za znalce, a da i jedni i drugi budu njime zadovoljni. Bill Gates bi se mogao malo ugledati na njih ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|