Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.01.2007., 18:20   #1
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Programi za kreiranje DVD-a

Koje programe koristite? Malo se igram u zadnje vrijeme s par njih, tipa The FilmMachine (potreban vanjski coder, najbolje canopus), a bogme potreban je i Quick time. Prilično dobar alat, iako beta verzije i djeluje pomalo neozbiljno. Podržava spajanje više .avi (ili koji god već format) filmova u jedan, ubacivanje titlova (mogu biti zalijepljeni na sam filim ili se mogu učitavati posebno), može se ubaciti custom slika na izbornik. Sve u svemu prilično OK alat, moram priznati.

Slijedeći u nizu je Super DVD creator, upravo radim jedan film u njemu. Nažalost, koliko vidi ne podržava spajanje dva filma u jedan DVD, već pravi za svaki avi posebna izbornik. Budem vidio kako ispadnu titlovi.

I treći na koji sam naletio je DVD Santa - ne pitajte zašto se tako zove.
Jako jednostavan, isto tako radim jedan film u njemu i čini mi se da je na tragu The FilmMachine-a, s obzirom na mogućnosti.

No, da vidim vas. Što preferirate?
tor je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2007., 18:31   #2
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
DVD Santa me baš danas iznevjerio, inače u njemu sam uvijek radila filmove, no danas me već po treći put za**bo sa enkodiranjem. I da, jako je jednostavan, ima onak, max. tri tipke za one koji nemaju neke prevelike zahtjeve.
Ladybug je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.01.2007., 18:34   #3
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Da? Šta se skrašo ili...
Staro 13.01.2007., 18:54   #4
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Tak neš, ne znam zapravo, inače ga ostavim preko noći da encodira kaj treba (komp mi je spor) i jednostavno ga ujutro nema više, ko da se cijeli program sam zgasio. (Inače me ujutro dočeka poruka "da li želite ovo spržit na dvd?") Na mjestu "zločina" dobijem jedan 700MB težak vobić i niš više, doduše mogu ga pokrenut u BSPlayeru, no na dvd plejeru ne jer valjda nije cjelovit. Ko bi ga znao.
Šteta programa, inače me služio super. Čitala sam na nekim stranim forumima da neke verzije ostave print "dvd santa" iznad slike tijekom cijelog filma, no meni nikad nije.
Staro 13.01.2007., 19:16   #5
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
TMPGEnc DVD Author i DVDMaestro su mi trenutno favoriti...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2007., 19:39   #6
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

TMPG ne podržava .avi i ubacivanje titlova (
LadyB, a kako ti ispadnu titlovi s Santom? Meni je idiot bacio na sred ekrana, žutim slovima u totalno nečitljivom fontu? A nigdje se ne mogu naštimati...
Staro 13.01.2007., 19:40   #7
IceFisherman
Magister Mundi sum!
Moj komp

IceFisherman's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
... nemam sad nikakav .avi na kompu da sprobam .. ali probaj s nero-m .. tj nero vision 4 ( ja imam 4.1.0.9 verziju ) .... kad pokrenes nero imas one izbornike i tam najdes "make your own DVD-video" ... ja sam uglavnom radil sad .mpeg fajlovima i imas mogucnost rezanja , spajanja , napravis svoju pozadinu , moreš napraviti ko ona poglavlja i slično .. nisam ni sam sprobal sve jer meni treba samo za to da zrežem van reklame iz filma i onda nasnimam na dvd sa svojom pozadinskom slikom i meniom ... za prevod neznam dal mores dodati .. nisam nikad to trebal pa nebi tocno znal

INTEL PIV 2.6C@3.1 on ABIT IC 7
Sapphire radeon x1650PRO
2x512mb 433mhz Kingmax

WDC 10GB & Hitachi 160GB & Seagate 80GB
AOC 17", LCD, LM760
Win XP PRO SP2 & SUSE 10.1
Aopen H600B black pearl & Fortron 350W

www.crazywarriors.com
IceFisherman je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2007., 20:26   #8
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Citiraj:
Autor tor Pregled postova
TMPG ne podržava .avi i ubacivanje titlova (
Istina, zato tu uskače DVDMaestro, a s avi-jem itak ne volim previše petljati... Ako baš moram, konvertiram pomoću TMPGEnc Plusa.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Staro 13.01.2007., 20:31   #9
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Sta je sa Adobe Premiereelemets, EncoreDVD malo sam radio sa njima koliko vidim teska kategorija.
Staro 13.01.2007., 20:39   #10
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Nero Vision - nula bodova za titl.
Nebih se previše za*ebavao, to pržim nećaku filmove, crtiće i tak. Bitno da ima titl i da nema previše posla oko njega. Ne bih sada diplomirao na tome, ako ne moram.
Idem probati ovaj Adobe i Encore. Davno sam radio s njima, znam da je to teška kategorija ali da vidim.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.01.2007., 00:55   #11
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
converxtodvd. meni je zasad najbolji. AKo je ime titla isto ko i film,automatski ga ucita sa filmom,moze vise avi-ja u jedan dvd....
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2007., 02:00   #12
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
converxtodvd. meni je zasad najbolji. AKo je ime titla isto ko i film,automatski ga ucita sa filmom,moze vise avi-ja u jedan dvd....
Ako mi kažeš kako u njemu namjestiti visinu prijevoda, platim ti piće.

Staro 14.01.2007., 02:39   #13
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Ako mi kažeš kako u njemu namjestiti visinu prijevoda, platim ti piće.
Izaberes TEXT ALLIGN i onda ides na MARGINS - i podesis VERTICAL
Staro 14.01.2007., 03:56   #14
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Citiraj:
LadyB, a kako ti ispadnu titlovi s Santom? Meni je idiot bacio na sred ekrana, žutim slovima u totalno nečitljivom fontu? A nigdje se ne mogu naštimati...
Oni koji su došli s filmom ispali su super, npr. ovaj žuti:

no ostale koje bih našla na sajtovima nije ni htio učitat. Kasnije sam negdje našla da u santi (a i mnogima drugima brijem) treba bit isto ime avi fajla i srt fajla... Kaj, tebi i asocirani prevod zaheba?

Anyways, dvd santa bye bye isprobat ću neke od vaših vrlih programa. Thx.
Staro 14.01.2007., 06:17   #15
joolka
music freak

joolka's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
....adobe premiere ti dopusta da kreiras dvd chaptere direktno iz timelinea,ako imas problema s otvaranjem avi fajlova onda koristi MainConcept MPEG Encoder s kojim fajlove pretvoris u mpeg2 te ih bez problema otvaras u adobe premiere koji je zakon za video obradu...vjeruj koristim ovu kombinaciju za lokalnu tv u mom gradu..uz canopus edius najbolji video alat

Zadnje izmijenjeno od: joolka. 14.01.2007. u 07:59.
joolka je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2007., 11:12   #16
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Za autorizaciju DVD-a (dakle za DVD-VIdeo) otkad sam ga upoznao, a ima tome cca 1.5-2 g. u raznim verzijama koristim DVDLabPro. Trenutno koristim verziju 1.53, a ima i verzije 2.0. On ne radi sa avi formatom, dakle nema svoj mpeg2 encoder, ali to niti ne vidim kao manu, jer fajlove u mpeg2 format izradim sa tmpgenc+ ili editstudiom.
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je online   Reply With Quote
Staro 14.01.2007., 11:50   #17
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Zvuči mi kao The FilmMachine. Budem probao.

Citiraj:
Autor Ladybug Pregled postova
Oni koji su došli s filmom ispali su super, npr. ovaj žuti:

no ostale koje bih našla na sajtovima nije ni htio učitat. Kasnije sam negdje našla da u santi (a i mnogima drugima brijem) treba bit isto ime avi fajla i srt fajla... Kaj, tebi i asocirani prevod zaheba?

Anyways, dvd santa bye bye isprobat ću neke od vaših vrlih programa. Thx.
Ma lako za titlove koji su unutra. Ovi vanjski hebu...Ne može se naštimati položaj titla. I ta žuta boja je katastrofa.

Citiraj:
Autor pogi Pregled postova
Za autorizaciju DVD-a (dakle za DVD-VIdeo) otkad sam ga upoznao, a ima tome cca 1.5-2 g. u raznim verzijama koristim DVDLabPro. Trenutno koristim verziju 1.53, a ima i verzije 2.0. On ne radi sa avi formatom, dakle nema svoj mpeg2 encoder, ali to niti ne vidim kao manu, jer fajlove u mpeg2 format izradim sa tmpgenc+ ili editstudiom.
Je, sve je to OK. Ali, da ne kompliciram previše - većinom (99%) radim DVD iz .avi materijala. A baš mi se i neda 13 programa upalit da bi napravio DVD.

Pa jel nitko nije probao TheFilm Machine?
Staro 14.01.2007., 12:26   #18
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Zvuči mi kao The FilmMachine. Budem probao.

Ma lako za titlove koji su unutra. Ovi vanjski hebu...Ne može se naštimati položaj titla. I ta žuta boja je katastrofa.

Je, sve je to OK. Ali, da ne kompliciram previše - većinom (99%) radim DVD iz .avi materijala. A baš mi se i neda 13 programa upalit da bi napravio DVD.

Pa jel nitko nije probao TheFilm Machine?

Nisam probao film machine iz razloga sto mi ovaj convertxtodvd radi sve sto mi treba.Podesim visinu subtitle-a bez problema ,koliko chaptera,svako koliko minuta oznacit chapter itd itd ,u biti do sada najjednostavniji program a da radi sve sto treba. Par puta me iznenadio kad sam iz 5 avi-ja napravio jedan DVD pa mi je powerDVD i BlazeDVD bacao gresku u citanju ali kad sam snimio na DVD i ubacio u DVD player,sve je ocitalo bez ikakvih problema.
Evo ti 2 screen-a:

Staro 14.01.2007., 12:51   #19
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Upravo se igram s njim. Izgleda dobro, za sad.
Staro 14.01.2007., 17:55   #20
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
je samo ne podrzava nikakvu izradu menu-a. upravo je nevjerojatno da ne postoji jedan program koji ima sljedece elemente:

1) jednostavnost
2) podrsku za sve codece i formate video sadrzaja
3) izradu i edit DVD diskova
4) potpunu kontrolu nad menu-em
5) sve oblike prženja (DVD folder, image, to disc)
6) mogucnost ne odabira opcije "resize video: a) 4:3 b) 16:9 c) 14:9 ... "
7) dodavanje slike/slika (fotogalerija)

mali miljon programcica, programa i pro programčina postoji... uvijek fali nešto. 1 ili 2 stvari fali svakome. sve je od toga moguće, sve to stane u ~300Mb jednog programa, sve to postoji. ali ono što ne postoji je to sve na hrpi...
mat je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2007., 01:00   #21
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

2 Bruno: Hehe, očito su nedavno uveli tu opciju jer sam pred koji mjesec isprobavao i nije bilo moguće. To je jedina stvar koja me spriječila da koristim taj program, sve ostalo je za 6. Sad me još zanima da li se ta visina može automatski odrediti za sav prijevod u filmu ili samo pojedinačno? Upravo skidam...

Ako si stvarno zainteresiran za piće, ostavi broj moba na PM-u pa ti se javim kad jednom dođem u ZG...

Staro 15.01.2007., 08:35   #22
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Autor mat Pregled postova
je samo ne podrzava nikakvu izradu menu-a. upravo je nevjerojatno da ne postoji jedan program koji ima sljedece elemente:

1) jednostavnost
2) podrsku za sve codece i formate video sadrzaja
3) izradu i edit DVD diskova
4) potpunu kontrolu nad menu-em
5) sve oblike prženja (DVD folder, image, to disc)
6) mogucnost ne odabira opcije "resize video: a) 4:3 b) 16:9 c) 14:9 ... "
7) dodavanje slike/slika (fotogalerija)

mali miljon programcica, programa i pro programčina postoji... uvijek fali nešto. 1 ili 2 stvari fali svakome. sve je od toga moguće, sve to stane u ~300Mb jednog programa, sve to postoji. ali ono što ne postoji je to sve na hrpi...
Da nažalost.: hitthewa
Staro 15.01.2007., 15:59   #23
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
2 Bruno: Hehe, očito su nedavno uveli tu opciju jer sam pred koji mjesec isprobavao i nije bilo moguće. To je jedina stvar koja me spriječila da koristim taj program, sve ostalo je za 6. Sad me još zanima da li se ta visina može automatski odrediti za sav prijevod u filmu ili samo pojedinačno? Upravo skidam...

Ako si stvarno zainteresiran za piće, ostavi broj moba na PM-u pa ti se javim kad jednom dođem u ZG...
Kako si namjestis,tako ti ostaje za sav prijevod,ukljucujuci i za vise avi fajlova.

Sto se tice pica,morat ces malo dalje od ZG-a a mozda ja doplaim do OS-a.
Staro 15.01.2007., 17:03   #24
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

ConvertXtoDvd je trial, jel ostavlja neki watermark il neš limitira koliko dvd-a možeš napraviti? Ako da, jel mi može netko pomoć na PM u svezi tog? Baš je šesni program
Staro 18.01.2007., 20:57   #25
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Di se ti subtitles editiraju, molim ljepo? Nemam tu opciju.

Ovaj program je najbolja stvar još od šnite kruha. Ostavim ga preko dana kad me nema doma,on sve fino sebi sprži, još fino zgasi komp i izbriše image fajl i sve vrati kako je i bilo. User friendly all teh way. (Jest da smo imale problema sa instalacijom jer je konstantno stavljao bugarski kao default jezik, no snašle smo se.) Sweet, a dečkima sa PM-a zahvala i rep.

Milina od programa.

Zadnje izmijenjeno od: Ladybug. 19.01.2007. u 00:33.
Staro 26.01.2007., 00:09   #26
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Citiraj:
Di se ti subtitles editiraju, molim ljepo? Nemam tu opciju.
bump : hello2 :
Staro 26.01.2007., 01:39   #27
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
bump : hello2 :
SETTINGS-SUBTITLES-TEXT SUBTUTLES RENEDRING SETTINGS
Staro 26.01.2007., 20:09   #28
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Citiraj:
SETTINGS-SUBTITLES-TEXT SUBTUTLES RENEDRING SETTINGS
Hvala ti, imala sam stariju verziju bez tog rendering sh*ta pa sma bila zbunjena : cheers2
Staro 27.01.2007., 13:36   #29
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
da ladybug, trial ti ostavi watermark nasred dvd-a...
mat je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2007., 14:34   #30
mrga
all you need is freeware
Moj komp

mrga's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
DVDLab PRO je apsolutni car što se tiče dvd authoringa, s time da iz te priče isključujem neke profi alate. za kućnu i poluprofesionalnu radinost je nenadmašan. jedan od rijetkih programa uopće koji je uspio u tome da bude dovoljno lagan za početnike i dovoljno kompleksan za znalce, a da i jedni i drugi budu njime zadovoljni. Bill Gates bi se mogao malo ugledati na njih
mrga je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno