|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Čekati ili ne?
Pripremam se kupiti LCD. Po mogućnosti 19' i to wide! Za oko mi je zapeo više puta spominjani Samsung 940BW te je trenutačno u tom cjenovnom rangu dosta ispred ostalih, nego jel se isplati čekati 931BW. Ili ima nešto bolje do 2400kn? I da koja je mana TN matrice?
![]() |
#2 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Do 2400kn imas Samsungov 20" wide Screen 205BW. Ravno 2400kn u Ve-milu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Hmm, sad ste mi dali misliti. Al malo sam se krivo izrazio za cijenu. Uzeo bi na kredu, pa je zadnji iznos u tom smislu. 2670kn mi je ipak malo previše. Znači, područje mog rada je, rad sa office-om, igre, filmovi te tu i tam švrljanje u PS ili Corelu. Nema crtanja u autocad-u i sl. Uglavnom na što je najbitnije obratiti pozornost kod kupnje? Da li je to kontrast? Matrica? Brzina odaziva?
![]() |
#5 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Pa u biti matrica. Ostalim specifikacijama na papiru ne treba previše vjerovati - možeš ih koristiti kao neke okvirne sjernice, ali nikako na temelju njih donositi odluku o kupovini LCD monitora. Mane su mnoge, od kuteva gledanja, preko kvalitete slike, pa do prikaza boja. TN matrice koriste 6-bit boju i ditheringom dolaze do 16.2M boja, i općenito su bla. Za igrače još mogu proći, ali za sve druge namjene gledaj druge matrice. Općenito o matricama: http://www.tftcentral.co.uk/articles...chnologies.htm I o ostalim specifikacijama: http://www.tftcentral.co.uk/specs.htm Ti Samsung monitori koje si naveo nisu ništa posebno, ali i budget ti je dosta tanak za 19" widescreen monitor. Za tu lovu teško da ćeš išta osim TN matrice dobiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Jao ljudi danas sam bio u zg i vidio 940BW. Pa kak je to malo! Užas! Pa wide 19'' je negdje visine 17''! Mislim da ću kupit bolji 17'' Prijedlozi do 2400 kn kredit!
![]() |
#7 |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
onda si uzmi klasicni 19" LCD kockicu i baci oko i na philips modele....ja sam uzeo nedavno ovaj dole u sigu.Monitor je stvarno odlican i kostao me 2100kn,uzeo na 12 rata. Ja sam presao s 17" crta-a na 19" lcd i mogu ti rec da sam se preporodio ![]()
![]() |
#9 |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
nikakav gohusting sve po propisima kako treba,i u igrama i u filmovima ma u svemu bas sam ga zagazio par dana s svime i svacime i nista,uspjesno je sve testove prosao ![]()
![]() |
#10 |
Re-Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
matt, skupi si tih 200injak kuna jos, jer se za 205icu isplati dat ta lova ... ja sam uzeo i monitor je odlican! nema duhova, sve 5, malo se poigras sa postavkama i imas odlicnu sliku - za LCD! jedna jedina zamjerka ti je ono probijanje svjetlosti pri tamnim tonovima na monitoru! Ali nakon nekog vremena to ne vidis, jednostavno zaboravis da ima! Netrebam ti valjda niti rec kak je gust gledat HD filmove iz kreveta ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|