|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Prodati ili ostaviti memoriju?
Imam dva sticka DDR 512 MB Corsair Value memorije (2.5-3-3-8@200 MHz) koja rade super. Imam i dva sticka DDR 512 MB Super Talenent memorije (2-3-3-6@200 MHz) koja također rade super. A imam i problem - kada ih stavim zajedno na ploču (GA-K8N SLI Pro), više ne rade na 200 MHz, nego memorijska sabirnica padne na 100 MHz! Procesor je Athlon64 3500+ s Venice jezgrom, koja navodno radi i sa 4 banke normalno na 200 MHz, ali eto... Probao sam ručno dignuti memoriju, pa sada imam 2 GB na maksimalno 166 MHz (333), a sve iznad toga se ne boota. Ima li tko kakvu ideju, prije nego memoriju prodam i kupim dva sticka po 1 GB? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Udaram Ljude Za Pare
Datum registracije: Dec 2005
|
Probaj staviti ručno i latencije na 3-4-4-8 ili 2.5-3-3-8 i onda probaj. To su ti 2 različita rama to ti je problem. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Teško da ćeš sa 4 sticka raditi na 400Mhz na 1T. Stavi latencije kako ti je teofil savjetovao i stavi command rate na 2T i onda probaj divider staviti na 1:1...
![]() |
#4 |
Udaram Ljude Za Pare
Datum registracije: Dec 2005
|
Da,da zaboravio sam na 2T.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Jan 2007
|
Dobro je poznato da nijedna maticna ploca za soc 939 neradi sa 1t u kkombinaciji sa 4 modula, a i treba obratiti pozornost nna to dali je modul double side ili single side, a na svakoj knjizici od maticne bi trebalo pisat koje kombinacije memorije kako rade i na koliko megaherrca, tako npr nforce 3 ulttra sa cetri modula double side radi samo u ddr333 modu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Mazohista dal rade na 333 ili 400MHz ovisi o procesoru tj mem kontroleru na njemu Sve jezgre do Venice-a su podržavale rad četiri dvostrana modula u 2T na 166MHz (DDR333) a Venice pa na dalje su mogli raditi na 200MHz 2T (naravno uz OC i više) Inače postoje i neki jaako dobri primjerci procesora (uglavnom FX57ice) koji su uspjevali i sa 4 keksa vozit na DDR400 na 1T koliko sam bio gledao na XS-u
![]() |
#7 |
Premium
|
To sam sve napravio. Stavio sam latencije od sporije memorije i command rate na 2T, i dalje ne radi. U knjižici piše samo (od onog što je bitno za moj problem) "To enable Dual Channel mode with 4 memory modules, it is recommended to use memory modules of identical brand, size chips and speed." Što znam i sam, ali što je tu je... Uglavnom, koliko se može dobiti za taj RAM? : hitthewa |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
mozda glup prijedlog, ali zadnje sto mi pada na pamet... a da probas flashati bios ako postoji koji noviji? To uvjek mozes vratit nazad, a rjesit ce te muke prodaje i kupovine i mozda usparat koju kn.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Da i ja sam mu mislio to predložit, ili vratiti neki stari bios. Meni nije htjela ploča K8NXP-SLI raditi sa jednim od 512 i jednim od gigu, oba ST cl2... Nije htjelo proć POST, i onda se podigao backup bios, stariji dosta, i na njemu mi je to radilo normalno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guest
|
Citiraj:
Do sada sa Sem,2800+ na toj ploči to nije išlo(pada na 333 kao što jeveć i rečeno u par postova prije),Jer bio sam uvjeren da je to uvjetovano chipsetom,a ne mem.kontrolerom...Jel' to netkjo probao/vrti(o)??? Hvala! ![]() EDIT:da,znam da to nije Venice,no svejedno me zanima,jer sam ga nabavio,ali ga još nisam složio u konfu,pa... |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
Corsair je double sided, a Talent ne znam jer ima heat spreadere... vjerojatno single, što uzrokuje i probleme. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Ovo nema veze s matičnom nego s mem. kontolerom na procesoru... On to vjerojatno ne može podnijeti pa zato neće raditi |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
@windfucker Ne to NE znači da ti možeš napakirati ako nisi znao Venice procesori su zadnji Athloni na s754 prema tome ako tije neki raniji onda ćeš moći samo 333 furati... Naravno tebe ništa ne sperječava da nafrljiš fsb i time takt jezgre pa da opet preko toga probaš doći do 400 ili čak više... @quake2 Da nemože pdnjeti što? 4 modula? Ako je Venice onda mora, jer ako radi meni onda mora i njemu što se toga tiče, pa nema venice 3500+ drugi mem kontroler od onoga u 3000+
![]() |
#14 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Pa šta misliš da je svaki mem. kontroler jednak i da može podnijeti jednako? Pa zašto se onda neki procesori bolje a neki lošije clockaju? Sve to ima svoj udio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
A i čini mi se kao da se sjećam da je Jelc držao 4 stika na Expertici na 400 i 1T sa svojim Winchesterom. Inače, Venice je trebao moći držati 4 stika na 1T, ali nije mogao... EDIT: Aha, jbg, nisam znao da ploča laže ![]()
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 22.01.2007. u 18:16. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
koliko mi je poznato ono na Expertici na kraju nije bilo na DDR400 nego manje jer se nekaj zblesirala ploča pa krivo pokazala koliko sam ja skužio a za FXice sam već rekao Venice je jedino trebao držat 4 stika na DDR400 2T i ništa više koliko mi je poznato no ovo je već OT
![]() |
#18 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Kolko sam ja njega skužio njemu neće ni na 2T radit na 400 a to mora...
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Hvala svima, ali ne mogu u kombinaciji sa Supertalentom i Gigabyteom natjerati da radi na 400 MHz @ 2T. Corsair je za prodaju: http://forum.pcekspert.com/showthrea...159#post631159 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|