|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
kompjuter se gasi
problem je zbilja cudan..kompjuter se gasi (bez obzira sta se radi na njemu) i onda se pokusava sam upalit dok ga ne iskljucim iz struje..kazem pokusava jer se uglavnom ne moze vise upalit..niti ga ja mogu upalit..kad prodje neko vrijeme da je bio iskljucen iz struje, mogu ga upalit, ali se opet iznenadno izgasi..i sve ponovo.. na 2 servisa su ga testirali i rekli mi da je komp u redu i da se njima nije gasio..flashali su bios i to je to.. ja sam doma sve pokusavala, mijenjala kabele od napajanja, uticnice, produzne..sad je na ups-u..ali se svejedno gasi.. konfiguracija je sljedeca: mbo asus a7n8x-e deluxe, amd athlon xp 2.0 ghz, 512 ram, maxtor 80 gb, plextor dvd citac, teac przilica..napajanje ne znam koje je (mislim da je neko jadno, ali u servisima su mi rekli da je u redu (na moje inzistiranje da ga zamjene)).. ima li netko ideju u cemu bi mogao biti problem..ja vise ne znam.. u istoj prostoriji mi rade jos 2 kompa normalno.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
1. loše instalacije u kuci/stanu...možda ta utičnica ima problema (teško ali moguce) 2. napajanje (vrlo vjerojatno) 3. temperatura proca i ostatka komponenti...instaliraj si everest ulimate edition evo ti download likova http://www.lavalys.com/products/down...?ps=UE&lang=en javi temperature ![]() i naravno..dali si ista overclockao? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Vjerojatno je problem u lošem napajanju pa kreni od toga... Hamm, autor teme je cura. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Registered User
|
Citiraj:
![]() u svakom slucaju, to su temperature: Maticna ploca 21 °C (70 °F) CPU 42 °C (108 °F) ok je to? sad mi javlja da mu podesim cpu speed..dosla sam sa 166 na 100 mhz.. Citiraj:
nista, pokusat cu s novim napajanjem..neki prijedlog kakvo da kupim? tnx |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ovo mi je jako zanimljivo! Osobno sam imao slucaj kad mi periferija (tipkovnica) doma nije dozvoljavala upalit komp, spojim tipkovnicu, komp mrtav, ne reagira na paljenje, odnesem kod frenda, sve ok i tako 2-3 puta dok nisam skuzio da je tipkovnica ![]() 1. Dali si dala u servis samo kuciste? 2. Moguce da ti nesto od periferije (tipkovnica, mis, printer, scanner, usb...) radi kurshluss : stoopid pa dolazi do navedenih problema. 3. Pokusaj upalit komp samo sa tipkovnicom, misom i monitorom spojenim, makar i tipkovnicu probaj neku drugu ili kuciste odnijeti negdje kod frenda/frendice da pred tobom bude upaljeno dok pijuckas kavu ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Ma da kako su nino5 i Hamm rekli sve su to beznačajni faktori, stoga ih imaj na umu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ma zakljucujem to po onom "da se u servisu nije gasio 10 dana", a vjerujem da je u servisu bilo kuciste bez ostatka periferije....
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
kad sam ga donila doma sa zadnjeg servisa, upalila sam ga bez icega.. ali se opet gasio.. znaci, nije periferija |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
samo kuciste |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
probaj upaliti komp kod susjeda/susjede/decka/poštara ili koga god vec da vidis oce li se tamo gasiti..isto tako ako imas nekog poznatog a da zna s kompovima nek ti isfura neko kvalitetnije napajanje pa s njim probaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
Ti si znači direkto sa servisa donio(la) kutiju i prikopča(la) sve kabele (monitor, tipkovnica,miš,PSU) i opet ista stvar? Jesi gleda(la) u kutiju ili je rastavlja(la)? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Registered User
|
Citiraj:
kad sam donila kutiju sa servisa, prvo sam samo prikljucila kabel od napajanja i upalila komp..bez monitora i ostalog.. radio je tako mozda 20 min i onda se ugasio i poceo se ponovo palit, ali neuspjesno..dok ga nisam istekala iz struje.. kutija je vec bila otvorena, sve je spojeno kako treba.. kaze tip u servisu ![]() meni je ovo totalna misterija..probat cu odnit kod nekog komp da vidim jel radi na tudju struju ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Premium
|
Citiraj:
Probaj još ako si u mogućnosti kod nekog prijatelja probat mašinu pa vidi u čemu je problem. Ti znači nisi otvara (la) kutiju sam(a)? Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Registered User
|
Citiraj:
kutija mi je bila otvorena i doma i na servisu..hm..ne znam zasto te to zanima..vjeruj mi, nisam mu nista nazao ucinila unutra ![]() tnx, u svakom slucaju..probat cu ga jos kod nekoga pa se javim s novostima |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|