|
![]() |
#1 |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
HDD pitanje i kupnja
Pošto mi je mojih 250gb postalo nekak pretijesno onda se idem baciti u traženje novog HDD,ali imam prvo nekoliko pitanja. 1.Dali je bolje kupiti isti takav kakav imam(Hitachi) i napraviti RAID? 2.Ili je možda bolje uzeti neki od 80gb pa taj koristiti za Win i Programe a ovaj od 250gb samo za Podatke? 3.Ako netko objasni koje je od ove dvije opcije bolja onda nek usto i preporuči neki HDD? Imam jako puno slika,muzike i fillmova pa želim iskomponirati kak da to najlakše riješim. Fala unaprijed na svim prijedlozima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
1. RAID na ovim jeftinim kontrolerima zna često pucati, pa si razmisli o tome. netko je rekao da RAID 0 osim u sintetici baš i nema neke prednosti... Ako si sretan sa ovim Hitachijem što ga imaš, ne vidim razloga ići na nešto drugo. Kupiš još jednoga i nemoraš ga stavljati u RAID 2. Ovisno koliko tebi novoga prostora treba. Moš uzeti za primarni i 80GB i veći neki. Velim, ovisno koliko ti treba prostora za ostale stvari... 3. Kao što rekoh, ovisno koliko ti prostora treba, odluči sam. Ako brzo puniš hardove, onda bolje uzeti veći. Sam procjeni. Što se tiče preporuke, to se već zna kako ide ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
postoji mogućnost da ću isti takav disk hitachi 250 sata2 prodavat, novi novcati neotvaran kad mi riješe reklamaciju ovoga... pa ako ćeš biti zainteresiran javi se na pm. On topic Ako imaš puno podataka i treba ti prostora uzmi još jedan takav, samo pitanje da li ti se isplati raid jer će ti se sve obrisat i onda sve iz početka pa ako ti rikne jedan ode sve ili ti se raspadne raid polje i bla bla bla... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
da,i to kaj kažete oko RAID-a i pucanju. pa koliko brzo punim HDD-ove?pa trenutno sada koristim na tom HDD-u 3 particije: 1.Windowsi - 10gb 2.Programi - 32gb 3.Data - 190gb Programe imam oko 30% popunjeno tak da ću to najvjerovatnije smanjiti na 20gb. A ovih 190gb sam popunio već oko 70% tak da... ![]() Šta se tiče ovog šta Vuco kaže oko brzine popunjavanja HDD-a.Možda bi mi bilo bolje uzeti neki Hitachi od 80gb te na njemu staviti Windowse i Programe a na ovaj od 250gb Datoteke. Možda jedino na idem prodavat ovaj svoj Hitachi pa kupovati novu 10.seriju Seagate-a.Ali koliko bi to bilo isplativo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
|
![]() |
![]() |
|
|