|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
(riješeno) Procesor radi na nižem FSB-u
ćao ljudi, ja sam kao prvi put na forumu i naravno imam prob!!!! vako! imam maticu matsonic ms8137c+ kt266 apollo, procesor athlon na 1.6 ghz,bios award (dovoljno je). e sad moj prob je sto mi proc. radi na 1050mhz (10,5x100)! znam ja i zasto radi na toliko malo!!!!!treba dignit frekv. FSB-a sa 100 na 166,međutim bios ne da više od 100/33!!!!! znam ja i zasto ne da!! treba da upgrade bios!!!nađem ja i upgrade za njega (na official masonic web-u) ali nijesam nasao noviji od 06/09/2004!!!!!!!!ja ga onda upgrade ali i dalje ista stvar!!!!! ---100% sam ga dobro upgrade jel u suprotnom ga nebi više pokrenio!!!!! jel postoji solušn za moj prob osim da kupujem novu matičnu (il' da mjenjam čitav bios (dali se to da više i naći za kupit(napravit) pošto mi matična već fosil)) dali se da gignit množitelj na proc.-u pomagajte ljudi pa castim: cheers2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
E ovako, sad ja ne znam jel ti imaš AMD Athlon 1600+ ili ti proc stvarno radi na 1.6 GHZ? Jer ako ti je čipset VIA KT266, maksimalni FSB je 133, kada ga pomnožiš sa 10.5 dobiješ 1396 a to je približno 1400mhz, a to je stvarna frekvencija AMD Athlona 1600+. A sada ti skini Everest Home Ed i pogledaj koji stvarno procesor imaš Direct Download Link (klik) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Na matičnoj ima 2-3 jumpera ili po hrvatski skakača/kratkospojnika koji određuju FSB pa malo potraži... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
®
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
još nisam probo to sa jumperima!!!! to mi je i admin isto kazo tenks enivej šta piješ!!!!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Ja nikak nemrem skužit kaj su jumeri i gdje se to nalazi. čito sam več par threadov i nemrem skontat. Nalazi li se to na matičnoj? ili je to nekaj kaj se stavi na matičnu pa da se može napravit clear cmos |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
Par primjera * 1 * 2 * 3 * 4 Imaš ih i na optičkim uređajima Svrha im je jednostavna ;da kratko električki spoje dvije (ili više njih) pristupnih točaka. Nadam se da sam pomogao ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Tnx GORKI evo napravio sam i update biosa i clear cmos i sve radi ![]() |
![]() |
![]() |
|