|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Besplatna zamjena za Photoshop?
Neki besplatni program za obradu slika, da se riješim "legalnog" Photoshopa! ![]() Ne treba nešta uber, glavno da mogu manju kvalitete slike za web staviti (jpg/gif), malo sliku obraditi, možda koji font gore nabaciti itd. Uglavnom koji su najbolji free programi u toj kategoriji? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
The GIMP Paint.net Ako se sjetim još kojega, javim ![]() EDIT: LOL, vidi vremena postanja ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
GIMP, moze sve ko photoshop, samo s etreba naučit na sučelje...
__________________ |
![]() |
#4 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Probat ću, thx! Negdje se bio spominjao neki Google-ov software za obradu slike, valja to šta? Kako se zove ako tko zna? EDIT: Gledam malo GIMP i PAINT.NET, oba na slikama izgledaju dobro. Nego ima tko kakva iskustva sa oba, kakvi su? Koji je brži, stabilniji? Funkcije slične? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Ne znam dal valja, nisam imal prilike sprobati. Probaj pa javi. ![]() EDIT: Citiraj:
Primjeri: ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 21.01.2007. u 17:09. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Preporučam Gimp! Gimp je kad se čovjek privikne na sučelje koje je malo zbunjujuće može se napraviti sve kao i u photoshopu. Evo da se pohvalim imao sam prilike bolje se upoznati GIMP-om na CARNet-ovom projektu WebCT - e-learning. Imam i diplomu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Picasa ti je odlična za na brzinu nešto sredit, Picasa ti je više za katologizaciju fotografija ali može poslužit i za brzinsko obrađivanje. Ima Crop, Red Eye removal, Autocolor, AutoContrast neke jednostavne efekte. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Sad sam preletio malo po Picasa-i, istina, to je više za katalogizirat slike, i eventualno neki efekt bacit gore. Paint.Net mi se jako sviđa, ima sve što mi treba, podsjeća me na Photoshop (sličan raspored, kratice na tipkovnici), oku ugodan, ne zahtjeva puno privikavanja. Mislim da ću njega ostaviti jel mi puno više od toga niti ne treba. Nego ako ga tko koristi jel zna kako raditi rubove (border)? Ima opciju invert selection koju sam koristio u i PS za rubove, al nema contract (tj. skupi, smanji, kako god...). Obično sam u PS prvo selektirao cijeli avatar, onda contract za 1 ili 2 pixela, onda invert selection i imam označen rub koji onda bojam kako hoću. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
U IrfanViewu možeš napravit bordere... ![]() ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Picasa ima jako zbunjujuće sučelje, debilan način sejvanja slika po kojima si prčkao (sejva ih u posebne foldere cijelo vrijeme), te grozni način indeksiranja slika, al ima fakat puno odličnih toolova za editiranje slika. Irfan je ljepši za cropanje i risajzanje, i ima te bordere isto. (Dobro-loša stvar kod Picase je kaj ti fakat indeksira svaku sliku na kompu, što uključuje i covere za album, te burazove s razlogom sakrivene osobne slike :S ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
A da, sad da još i njega instaliram samo radi rubova, neka fala. ![]() Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Što se bordera tiče može se napraviti sa retangle tool, stavite željenu veličinu bordera u pixelima, kliknete na poziciju 0,0 (gornji lijevi kut) i onda skroz donji desni kut, dobijete border. ![]() Ako kome treba obrubljivanje texta evo tutora, brzo se napravi, al bi autor plugina to mogao i sam dodati u program. ![]() http://paintdotnet.12.forumer.com/viewtopic.php?t=1804 Inače thx na preporuci, jako sam zadovoljan programom! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
LateralusX
Datum registracije: Nov 2005
|
paint.net je super, pogotovo otkad su napravili da moze raditi s vise slika odjednom ![]() a i lista pluginova je jako dobra wet floor effect mi je zakon :clap: Zadnje izmijenjeno od: DeadMan+. 23.01.2007. u 03:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Sucka li program ili ja?
Malo se čudim u ovome Paint.netu, naime... 1. Čini li mi se to samo ili u njemu nema "freehand" cropanja? Koliko vidim ima samo nekih gotovih oblika i magic wand opcija... 2. Može li se na sliku clone stampati nešto sa druge slike? Clone stamp sa iste slike mi ne znači ništa. Već sat vremena guglam u potrazi za potrebnim informacijama, ali nema ničega korisnoga. Možda se ipak vratim Gimpu, on je nestabilan i ima ultrasmotano sučelje, ali čini mi se da je ipak dosta bogatiji opcijama... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Postoji modificirani Gimp, GIMPshop (http://www.gimpshop.com/), koji emulira izgled Photoshopa za one koji su se naučili na to sučelje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
2. Ovo bi i ja htjeo znati... Inače, Paint.net već duže vrijeme koristim...predobar ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Paint.Net je mozda samo jednu stepenicu iznad obicnog paint-a, te moram priznati da sam se iznenadio koliko je siromasan opcijama i koliko sputava u radu. Od gore vec spomenutog nedostatka dinamickog cropanja, do toga da kad jednom napises tekst, taj tekst ne mos vise editirati (erm mozda se i moze al ja eto nisam nasao)... gimp mi je opet prelos, jer em kaj se nemogu snaci s njime, em kaj za neku jednostavno opciju kao sto je cropanje, je potrebna prava znanost da bi to napravio. No otkrio sam bolji program od ovdje svih navedenih a to je Pixia. Milion svjetlostnih godina je ispred paint.net-a, jednostavna za upotrebu, najslicnija PS-u; Link: http://park18.wakwak.com/~pixia/
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|