|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
HDD problem
Ovako frend mi dao jedan disk od 40GB, jer on nemože instalirati windowse kod sebe javlja mu setup canot access this disk, a ima dosta važnih slika na njemu, ja sam stavio disk u svoj komp na kojem su instalirani win ali disk normalno prepoznaje u biosu, ali kad dođem u win onda ga nema.Isto tako kad i kod sebe probam napraviti instalaciju windowsa javi mi isto.Disk je radio normalno i kad je frend htio iduci dan upaliti komp izbacilo mu je onu poruku disk boot failure.Dali netko ima možda neku ideju i kako da spasim podatke??A kad svoj disk koji sam suguran 100% da radi spojim na taj komp pocne butati i zablokira se.Hvala ![]() Evo disk normalno prepoznaje a neznam kako da pristupim njemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Prebaci disk u vanjsku ladicu/kućište i probaj s običnim copy/paste. Ako ne ide, instaliraj Easy Recovery Pro i pokušaj s njim vratiti izgubljene podatke. Očigledno je da mu disk rikava i neka bude sretan ako išta spasiš s njega.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Kako da napravim copy paste kad nemogu nikako ni pristupiti na disk, a sve se dogodilo najednom, komp je normalno ugašn i sutra se više nije dao upaliti.A disk se normalno vrti, pa me zanima jel se mogu spasiti podaci nekako?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Postoji sansa de mu se izgubio podatak o broju sektora/glava/cilindara tako da je disk i dalje ispravan ali jednostavno ne zna gdje da pise/cita. Imao sam vec slicne probleme na starijim HDDovima. Probaj s Hiren Boot CDa dignuti Partition table doctor 3.0 koji rijesava te probleme sigurno i efikasno! Mislim da se nalazi u sekciji MBR Tools. Sretno!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|