Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.01.2007., 17:12   #1
kiki456
Premium

kiki456's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
HDD problem

Ovako frend mi dao jedan disk od 40GB, jer on nemože instalirati windowse kod sebe javlja mu setup canot access this disk, a ima dosta važnih slika na njemu, ja sam stavio disk u svoj komp na kojem su instalirani win ali disk normalno prepoznaje u biosu, ali kad dođem u win onda ga nema.Isto tako kad i kod sebe probam napraviti instalaciju windowsa javi mi isto.Disk je radio normalno i kad je frend htio iduci dan upaliti komp izbacilo mu je onu poruku disk boot failure.Dali netko ima možda neku ideju i kako da spasim podatke??A kad svoj disk koji sam suguran 100% da radi spojim na taj komp pocne butati i zablokira se.Hvala

Evo disk normalno prepoznaje a neznam kako da pristupim njemu.
kiki456 je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2007., 18:00   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Prebaci disk u vanjsku ladicu/kućište i probaj s običnim copy/paste. Ako ne ide, instaliraj Easy Recovery Pro i pokušaj s njim vratiti izgubljene podatke. Očigledno je da mu disk rikava i neka bude sretan ako išta spasiš s njega.
Oglas

Oglas
Staro 16.01.2007., 18:52   #3
kiki456
Premium

kiki456's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Kako da napravim copy paste kad nemogu nikako ni pristupiti na disk, a sve se dogodilo najednom, komp je normalno ugašn i sutra se više nije dao upaliti.A disk se normalno vrti, pa me zanima jel se mogu spasiti podaci nekako??
kiki456 je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2007., 15:28   #4
Jerry
Premium
Moj komp

Jerry's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Postoji sansa de mu se izgubio podatak o broju sektora/glava/cilindara tako da je disk i dalje ispravan ali jednostavno ne zna gdje da pise/cita. Imao sam vec slicne probleme na starijim HDDovima. Probaj s Hiren Boot CDa dignuti Partition table doctor 3.0 koji rijesava te probleme sigurno i efikasno! Mislim da se nalazi u sekciji MBR Tools. Sretno!
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno