|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
600W dovoljno za Crosfire ili ne?
Slazem novi komp pa me zanima dali ce 600W Seasonic S12 izdrzati sljedece (bez OCa): DFI Lanparty CFX3200-DR/G Athlon 64 4000+ 4 x 1GB DDR Ati 1900XTX + 1950XTX 3 x HDD dvd,cdr Pitam zato jer mi razni wat kalkulatori daju i do 580W sto je nekako jako blizu nazivnoj snazi napajanja ( 96% preblizu za moj ukus). Necu nista OC-ati ali ako nije dovoljno snage koje mi napajanje preporucujete? Ja sam gledao ova: Black Booster X3 300W HIPER 730W SEASONIC 650W, S12-650(600HT), Energy+ OCZ 700W ne nuzno tim redosljedom ali tako nekako po cijeni. Svaki savjet dobro dosao ili iskustvo s slicnim problemom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ti razni watt kalkulatori ti izračunaju kao da sve komponente troše max struje a to je praktički nemoguće napraviti. Bilo bi dosta i slabiji Seasonic od ovoga gorespomenutog.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
|
S12 600W će bez bada potjerat i dve takve konfe ![]() uzmi npr Seasonic S12 550W EP iako je ćak i običan S12 500W dosta P.S. ovo BlackBooster X3 je po meni glupost i to još jako precjenjena jer to je u biti samo napajanje za VGA i to košta 850kn
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
jjd37 prvo koristi opciju multy-quote ili edit kako nebi postao dva puta zaredom ![]() drugo - što se tiće certifikata to samo znači da je taj setup radio tj bio testiran i da sigurno radi. A ako radi sa dvije X1800 radi sigurno i sa dvije X1900/1950 Nemoj onda ništa mjenjat ![]()
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne razumijem bas pitanje, jel mislis dali radi na toj ploci ili u smislu da nema sta raditi u toj kombinaciji. Na ploci nadam se da radi (jos je nemam) a odgovor na ovo drugo je da je to najjaci jednojezgreni proc koji sam mogao nabaviti (za dvojezgreni nemam nikakve potrebe) za soket 939. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Nemaš potrebe za dvojezgreni procesorom, a imaš za 4GB rama...oukej |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Pa treba mu za vistu kuzis ono ![]() Mislim ovo je jos jedan od onih ''fors'' threadova. Gle. Uzmi e6300, adekvatnu ploču za to, 8800gts, 2x1gb rama i to pogoni sa nekim brand napajanjem tipa seasonic 430w. Ovo ti je bacanje love, makar sumnjam da ces ikad kupit takvu konfu, al kad vec pitas.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Nemam ni za to neke osobite potrebe ali kad mogu zasto ne. Za dvojezgrenim nemam potrebe jer ne radim nikad dvije stvari odjednom (a za surfanje povremeno slusanje muzike i gledanje filmova te igranje-ovo narocito: nuts : - svako u svoje vrijeme i jednojezgreni je dovoljan a i igrice bas i ne mare za dvojezgrene dapace rade probleme). ![]() Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: jjd37. 19.01.2007. u 01:23. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
![]() |
#15 | |
Premium
|
Koliko znam znaci Core2Duo i E6*** imaju svi dvije jezgre (mozda grijesim?). Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
opet griješiš C2D je dvojezgraš sa dvije zasebne jezgre i dva odvojena cache-a (npr Conroe Jezgra sa 2x4MB ili skresana na 2x2MB cache-a) E6 je revizija Venice jezgre i to su tipični jednojezgreni procesori sa 2x512kB cachea dok ti imaš 4000+ -> SanDiego jezgru sa 2x1MB cache-a a taj CPU je opet jednojezgreni ![]()
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
sorry ja sam krivo porčitao...my bad skužio sam kao da si rekao da nema dvojezgrenih proceva u C2D seriji da jednojezgrenih nema ali ne znam ni zašto bi ih bilo kada sad svi prelaze na dvije jezgre
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Hvala na odgovoru na moje pitanje o napajanju nadam se da ce se to i potvrditi i da necu trebati kupovati novo jer mi bas nuklearka netreba u sobi.: cheers2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
da mislim da ne trebamo više spamat još jednom sorry na nesporazumu, heb ga krivo sam pročitao (tak mi i treba kad delam 10 stvari od jednom ![]() Što se tiče napajanje siguran sam da će sve bit OK ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|