|
![]() |
#91 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
ja sam na ultimateu, naravno da nekoristim sve njene opcije ali ne smetaju. Ionako mi leti i duplo je brža od XPa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Ispod 1Gb možeš otpisat Vistu... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Re-Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Evo ja cu se ubaciti! Mozes Vistu koristiti i sa manje od 1GB RAM-a ... Evo konkretno moj primjer! 640MB i kada se prvi puta upalila skoro sve je pojela! Onda sam poubijao servise i sada je mirna! Sto se tice Ready Boosta ; Trebam samo nac negdje (doma) USB 2.0 512MB i prikljuciti, mozda dobim sta ne performansama! Ali se bojim da mi ne rikne, jerbo se u flash memoriju moze samo oko 1000 puta zapisati? Right? |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Pozdrav svima. Ovako, imam sljedeću konfu: ASUS P5PL2 P4 630, 64 bit, 3 ghz, 2 mb cachea 1 gb ddr 2 ram-a na 533 mhz seagate disk od 200 gb x1300 pro (600/900, sm3.0, 256 gddr2) Zanima me sljedeće, pošto trenutne igre s ovom konfom vrtim u nekim medium/high detaljima te pristojnoj rezoluciji, bili dobivao iste perofrmanse i na Visti. A posebice me zanima kako radi Company of Heroes na Visti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Premium
|
Lijepo, lijepo. Ja sam jučer isto vlite-ao, ali nastao je problem. Kad maknem drivere iz instalacije, ne želi instalirat drivere sa interneta jer su mu potrebni zbog nekog razloga oni od prije. Vlitao sam Home Premium verziju i imam nVidijinu grafičku. Zato kod Vlite-anja pazite na to. Bolje ostaviti drivere od grafe na DVD-u. Skinuo sam bio 2.5GB nepotrebnog, morao sam ostavit Media Center jer ću ga isto koristit kasnije a on cca. 650 mb zauzima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ljudi, kako se vrši upgrade sa XP na Vistu? Vidio sam da je to jeftinije pa pitam...treba li se slati origigi Win XP cd Microsoftu ili kako to već funkcionira?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
EMP moderator
|
Evo Vista nakon kastriranja vLiteom zauzima manje od 300 MB u idleu bez ubijanja servisa... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
EMP moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
EMP moderator
|
Maknem i ja na XP-u, ali ovo je ipak novi OS pa ću si ostaviti dok pokopčam sve stvari. ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
EMP moderator
|
Tutix je spomenuo Vistine drivere za grafu... Maknuo sam apsolutno sve drivere pa tako i za grafu, instalirao Vistu, Intel INF Update Utility i ATI Catalyst Beta Software Suite. Sve radi OK...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
eto nakon sto sam prije ~mjesec dana skinuo zadnju betu i rekao sam sebi "no vista" na nekom vrijeme barem, moram priznati ponukali ste me ovom temom pa sam i ja bacio ultimate finalnu, 64 bitnu verziju. sto reci? drago mi je da su ostavili neke stvari kako su i bile (msconfig, services.msc, run opcenito), drago mi je da su promjenili neke stvari (address bar je odlican) i hvala bogu da su promjenili onaj odvratni sidebar u ovaj suptilniji. ugasio sam ga dakako no svejedno, drago mi je da je malo ljepsi. no, nisam otisao dalje od browsanja po direktorijima i igranja sitnim detaljima zbog problema sa instalacijom krucijalnih drivera. svaka pomoc je dobrodosla... Initio S-ATA Controller ![]() stvarno sam se potrudio, proveo nekoliko sati pokusavajuci ga instalirati. ali nista ![]() drugi, takoder neprihvatljiv nedostatak drivera je: Genius Sound Maker Value 5.1 - PCI zvucna kartica ![]() na geniusovoj stranici ni "v" od Viste, a da ne govorim da nema ni 2 od 64 bitnih drivera. bio sam i na stranici c-media, ista stvar. nasao sam jedan forum na kojem korisnik objasnjava da treba skinuti 4 fajla i ubaciti ih u folder sa instalacijskim driverom te onda instalirati - nema ni tu pomoci, osim ako sam nesto krivo napravio (skinuo sam ta 4 fajla, stavio ih u folder koji sam skinuo sa sluzbene stranice i pokusao instalirati - tako barem tamo pise). probao sam ffdshow, reda radi, radi ko bubica. da ne govorim o totalnom nestanku stekanja kod gledanja filma u HD kvaliteti... jos jedna stvar bez koje je otezan rad - SpeedFan. mogu ili ukljuciti AIQuiet u BIOS-u, ili slusati zujanje venta na 3000+ RPM. a ne svida mi se niti jedna od te 2 opcije. ako nekome treba jos informacija o ovim problematicnim komponentama neka kaze samo... inace mi se cini funkcionalnost poboljsana. i to ne samo u odnosu na XP vec i na ranije verzije. a isprobao sam dosta beta viste unazad 2 godine... aero je simpatican, no nista posebno. sve u svemu cini mi se lako za naviknuti, samo da se ti driveri isposloze. za gore navedene probleme bih iskreno cijenio bilo kakvu pomoc. e da, jos nesto, koliku ocjenu vam je komp dobio? ja sam dobio 4,2 - graficka. evo otprilike, po sjecanju moje ocjene: P4 630 - 4,7 2*512 DDR2 Kingmax 533 - 4,5 7300 GT - 4,3 Aero - 5,1 Seagate Barracuda 80 GB S-ATA - 5,9 eto, bilo bi lijepo da svako napise svoje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Nebelwerfer
Datum registracije: Apr 2004
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#109 |
EMP moderator
|
![]() BTW, zeznuo sam se što sam maknuo drivere za printer, sad ih moram iskopat iz normalne instalacije... : lol2 :
|
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
__________________ |
![]() |
#113 |
EMP moderator
|
Jesi li probao instalirati drivere za Windowse XP x64? Ako ne pali, nisi onda trebao stavljati 64-bitnu Vistu dok se driveri malo ne srede... Meni na 32-bitnoj dosta hardvera radi s driverima od 2000/XP-a.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Junior Member
|
a sredit će se kad se promjeni hardware :-) Imam genius paralelni scanner , uspio sam ga ganjat u svim linuxima(32 i 64 bit) i windowsima do xp 32 bit. 64 bit win. ,no way.. Mislim da će slično proći novi DVB-t USB prijamnik pro nets, a mora da ima još hardware-a.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Premium
|
Ne znam, možda je tako za nVidiju, nisam nikako uspjevao instalirat najnovije drivere za Vistu kad sam vLite-ao. Probao sam svašta a na kraju sam morao reinstalirat. Sad sam odustao od vLite-anja i instalirao Vista Home. |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
EMP moderator
|
Da li je netko našao firewall koji radi pod Vistom? Ovaj Windowsov pušta programe na net, a da me ni ne pita...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Evo da se ubacim. Nije mi prepoznala integriranu zvučnu i dvb karticu. Za zvučnu sam našao drivere na nVidia site, neku betu (nForce) ali nakon instalacije javi da nisu digitalno potpisani i neće ih učitati. Grafičku je prepoznala ali sam ipak stavio nVidia-ne. Međutim gdje se do vraga pokreće onaj glupi nvidia control panel? Desni klik na dekstop ne daje baš ništa pametno, a ni u CP od Viste nisam našao. Ono što me jako odbilo od Viste je što mi se danas dva puta dogodilo da je prilikom dizanja našla probleme na disku i pokrenula check disk, to je trajalo i nešto je popravljala. Prvi put je to bilo na c, a drugi put na d: Isto tako su i winxp sad našli grešku na f, možda je razlog što sam koristio total commander pod vistom?! Inače sam je instalirao na poseban hd, a drugi sam bio odspojio. Nemam dual boot već iz biosa (esc) izaberem sa kojeg diska ću bootati. U svakom slučaju nisu baš pozitivni prvi dojmovi. Još mogu podnijeti da moram čačkati da namjestim drivere, ali ako izgubim podatke ![]()
![]() |
#119 |
Junior Member
|
Jesi probal outpost? Najnoviji radi i pod in 64 bit. valjda onda hoce i pod vista 32 bit. Iako ne piše eksplicitno. Piše windows all ...http://www.softpedia.com/get/Securit...wall-Pro.shtml
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
EMP moderator
|
2 LAcy: ista stvar i kod mene s ATI-jem, nema načina da pristupiš CCC-u (Catalyst Control Centeru) preko desnog klika na desktop nego samo u system trayu... 2 Bruno: Thx, probat ću. Maloprije sam skinuo Kaspersky Internet Security pa javim i za to. ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|