|
![]() |
#571 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#572 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Jedina korist od bios flesha i podizanja voltaže imaš ako ti to regulator na grafi dopušta.To se moglo jedino na 7800 i 7900 karticama,a na x1800/x19x0 možeš softverski,ne moraš fleshati bios |
![]() |
![]() |
![]() |
#573 | ||
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Napravio bi ja to.... Samo, kolke su šanse da skurim grafu? ![]() I oće bit dovoljan vf700 AlCu da ju hladi? Citiraj:
Bravo, to nisam radio ![]()
There is NOTHING in existence which is too 'sacred' to be attacked. Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 16.01.2007. u 18:23. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#574 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Problemi sa 6600GT
Evo, valjda ja nikad nisam kupio nešt, a da nije bilo sranja nekih s tim... Nabavio si 6600GT (Silent Pipe) i sve super, sve 5...Odvrtim 3d mark 03' i ona zroka solidnih 8500 i sad, imo sam neka sranja, formatiro i opet probo mark s istim driverima i sad odjednom ni 6k nemrem napravit...Nije da mi mark nešt puno znači, al ovo mi je bzvz...Kaj da napravim da se vrati na normalno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#575 |
Guest
Datum registracije: Dec 2006
|
mozda je neko privremeno ludilo u zraku ![]() ja sam jucer iz dosade vrtio '03 zbog necega sto sam procitao ovdje i isto nekih 1000 bodova manje nego prije. danas je opet normalno. sve isto, cak ni stroj nije restartan u medjuvremenu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#578 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Score sam riješio...Opet je normalan...Bio sam neke drivere slučajno obriso...Pojma neam koji su to, al kad removam drivere od grafičke nudi mi se i od ploče nešt jer ne nForce chipset pa sam valjda slučajno, al dobro, riješeno je! Nego, iam jedan drugi problemčić sad...Ne znam jel to do drivera il kaj...Nekad (dosta često) mi se čini da se strelica od miša vuče po desktopu...Onak koda šteka nešt...trza i to...Jel moguće da je do drivera? |
![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
Premium
|
Meni se to događa jer imam šugavi miš bez podloge ![]() Pustim ga na miru i odjednom vidim da se strelica miće, najčešće u lijevu stranu ![]() ![]()
![]() |
#581 |
Premium
|
To se meni dogodilo jednom kad sam slago frendu komp instaliro drivere i mis je poceo ludovat, cak se i znao totalno zablokat da si moro restartat komp! i sve to zbog drivera za grafu! probaj neke druge...
![]() |
#582 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
6600GT- vrlo glasan ventilator pri paljenju
Imam malih problema s grafuljom. Pri paljenju počne jako šturiti i neznam u čemu je problem. Istina, bila je puna prašine, a sad kad sam ju propuhao s zrakom opet isto... ne stišava se. Naime, ona se stiša kada komp malo radi, ali me smeta što je tako glasna pri paljenju... inače gore je orginal cooler... |
![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
Premium
|
kolko to kosta? EDIT: nasao sam, oko 150kn... sl zanima me dal zauzima jako puno mjesta ispod graficke? da druge pci slotove ne pokrije.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#586 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Tako se vrti jer je vjerojatno uslo prasine u ventilator. Probaj ispuhat kompresorom i kapnut malo sintetičkog ulja.
![]() |
#587 |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
kapni malo ulja u lezajeve pa vidi kako ce raditi,ako ne pomogne uzmi vf-700 to ti je najbolja solucija.Inace nista cudno kaj ti je prozujao vent ima puno slucajeva takvih,i meni se desilo na 6600 ![]() evo ti i link pa procitaj sve o njemu i imas i instalacijski video kako se montira: http://maxcooler.stores.yahoo.net/noname463.html
![]() |
#588 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#590 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
i leadtekova 7600gt zuji u startu ko blesava al nakon par sekundi vrti normalno.to je vjerovatno dok se ne ucitaju driveri.pa kad se ucitaju driveri oni upravljaju ventom ovisno o temperaturi |
![]() |
![]() |
![]() |
#591 |
Premium
|
e moguce.. al nije mi prije tak bilo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#592 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
obićno je normalno da se ventilator malo glasnije čuje pri paljenju al on bi se trebao u roku od par sekundi smirit
![]() |
#593 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
To je to...Vent od grafe se vrti na max. okretajima sve dok se driveri ne učitaju i počnu regulirati broj okretaja. Tako je sa svim ventovima koji su spojeni na grafu ili matičnu, pri paljenju se zavrte na max. i kasnije im se smanji brzina. No ako ti prije nije bilo tako glasno, to bi značilo da su se malo ležajevi istrošili ![]() Kao što su rekli dečki probaj kapnuti malo finomehaničkog ulja u ležajeve.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#596 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
ako se budeš igrao sa naponima tj voltmodanjem ima šansi da je skuriš a opet vjerojatnost ovisi o tvojoj stručnosti i iskustvu te naravno hlađenju iste a ako se nećeš igrat sa naponima onda je dosta manja - jedino u biti može biti problem da se grafa pregrijava ili da je držiš na previsokim taktovima tj da ignoriraš artefakte no zato odvrtiš artefakt scaner u ATI tool-u i vidiš jel sve OK ![]()
![]() |
#597 |
Premium
|
Pa, prvi put bi radio ovako nešto. I ne djeluje mi komplicirano ![]() A za hlađenje sam reko da imam vf700 AlCu na njoj. Pitanje je ako će to bit dovoljno ![]()
![]() |
#599 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
ma prodaj grafu i za par kuna vise kupi 7600GT i ciao.
![]() |
#600 | |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
@lord_nihilus ako ti je ovo prvi put da nesto overclockujes najbolje bi bilo da koristis samo RT ili ATiTool, i da sa njima samo malo podignes frekvencije i vidis kako to ide. A kada malo vidis odnos frekvenije-grijanje-performanse onda sve saberi i oduzmi pa vidi da li ce ti biti potreban voltmod, jer ne idu sve graficke kartice isto. Ne mora znaciti da ako je Crashu009 isla do nebesa da ce ici i tebi. Pozdrav i srecno.
![]() |
![]() |
|
|