|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
DC++
zna li itko podesiti DC++? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Čudan je to program. Ja sam ga pokušavao podesiti, ali sam odustao od toga.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Ma to je najbolji program za seranje. A probao sam ih sve - od shareaze mule raznih torenta pa do DC++ -a DC++ Protocl je nmb 1 jer su brzine sheranja najvise : sweating Ja koristim StrongDC.
![]() |
#5 | |
Moderator
|
Citiraj:
Dok sam imao samo običan ADSL modem, radio je odlično. A sad kad sam iza routera nebi ga dragi bog naštelao da radi. Kako objasniti da mi radi uTorrent, Azreus, Bittorrent, Limwire, Shareaza, ABC Torrent. Radi mi audio i video streaming. I svi rade u jednom rasponu otvorenih portova npr. 32500 do 32600. Znači otvoreno je 100 portova samo za to, a DC+ neće. Skinem Router i stavim običan ADSL modem i radi ko urica. Zašto mu UPnP ne radi kao što radi i na drugim programima. Mislim da bi trebali malo još poraditi na tom programu jer nisam jedini sa problemima oko DC+.
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Ma joj pricaj mi : bonker : Evo bas mi buraz dobio komp pa sad i ja moram svoj ADSL podesit na router mode kroz par dana. Al ce bit veselja sa DC-em : giljotin
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
koje hubove koristite npr za najnovije filmove?? ako se smije pitati. moze te odg privatnim porukama |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Dok je nama nas :)
Datum registracije: Apr 2005
|
Evo kao što je i obecano, tutorial koji kad se slijedi radi i AMDu ![]() -- Konfiguriranje DC++a Nažalost nemam instaliran DC++ te su screenshoti napravljeni u StrongDCu no postavke su identične. Jedina razlika je da ih StrongDC ima malo više i namijenjen je naprednijim korisnicima. Glavni prozor ![]() Kada uđete u program dobit ćete ovakav ili sličan prozor. Prvi i najveći prozor služi za chatanje na hubu između korisnika ili za razgovaranje dvaju korisnika preko privatnih poruka. Drugi, manji prozor služi za unos naredbi i poruka. Treći prozor nam prikazuje na koje smo mi osobe spojeni i što skidamo od njih tj. što oni skidaju od nas. Da bi ispravno konfigurirali program odemo na File – Settings ![]() Tu ne treba previše objašnjavati. Pod Nick ide vaš nadimak, E-Mail vaša adresa, Description opis neki, Connection type odaberete vrstu konekcije koju imate te Down/Up kojom brzinom raspolažete. ![]() Dolazimo do konfiguriranja podataka o vezi. Postoje dva glavna slučaja, prvi je kada ste iza običnog modema koji ne blokira portove. U tom slučaju pod Incoming connection setting odaberete prvu opciju (Direct connection) i gotovi ste. Ukoliko ste korisnik iza routera imate izbor. Možete proslijediti portove i biti aktivni ili se deklarirati kao pasivan korisnik za kojeg nisu potrebni proslijeđeni portovi. Razlika je u tome da kada ste aktivan možete downloadati od aktivnih i pasivnih korisnika a kada ste pasivan onda možete samo od pasivnih. Dakle ako ste aktivni imati ćete više izvora za skidanje sadržaja, veće brzine a i veću količinu. Ukoliko vam to ne treba odaberite pod Incoming connection setting zadnju opciju (Firewall [Passive, worst case]) Da bi ste bili aktivan korisnik iako ste iza routera proslijedite jedan UDP i jedan TCP port. Upišite te portove pod polja TCP i UDP. Pod Incoming connection setting odaberite treću opciju (Firewall with manual port forwarding). U polje External / WAN IP upišite vašu trenutačnu vanjsku IP adresu. Znači ne onu koja izgleda najčešće poput 192.168.x.x nego onu koja ako ste na T-Comu izgleda 83.131.x.x. Ona se mijenja svaka 24h ili kod svakog reconnecta. Da bi izbjegli upisivanje iste svaki dan, možete otvoriti dinamičnu adresu (noip.com, dyndns.com itd.). To bi vam pr. izgledalo yaxyo.dyndns.com te tu upišete u polje External / WAN IP. Kada ste to podesili idemo na opciju Sharing. ![]() Za pristup većini hubova potrebno je i nešto dijeliti, tzv. fair play. Pod Shared directories stavite najmanje 5gb podataka jer je kod većine hubova to minimum. Ostale opcije podesite kako je prikazano na slici. ![]() Ovdje konfigurirate gdje će se spremati stvari koje skinete. Default download directory je mapa u koju će se spremiti stvar koju skinete a Unfinished downloads directory je mapa gdje će podaci biti dok se ne dovrši skidanje. Limite podesite kao što je na slici. Tu završava osnovno podešavanje, više nije ništa potrebno osim dodati hubove. Dodavanje hubova ![]() Na slici iznad možete vidjeti kako izgleda prozor gdje dodajete hubove. U njega dođete tako da kliknete na ikonicu sa zvjezdicom (četvrta u izborniku). Za dodavanje novog huba desnim klikom kliknite u prostor te odaberite New. ![]() Ovako izgleda prozor za dodavanje novih hubova. Pod Name ide ime huba koje je informativno za vas, znači tu možete upisati bilo što. U polje Address upisujemo adresu huba a pod Description informativni opis. U polja Identification upisujete vaše podatke ako ste registrirani na tom hubu, u suprotnom ostavljate sva polja prazna te se koristi defaultni nick. Nakon što smo dodali hub, spajamo se na njega duplim klikom. Ukoliko želimo da se spojimo automatski na hub pri paljenju programa u kučici u Favorite prozoru stavljamo kvačicu. Traženje: ![]() Kliknite na gumb u izborniku koji izgleda poput povećala. Na slici je to dvanaesti gumb. U polje Search for koje se nalazi na desnoj strani upišite željeni pojam (pr. prljavo kazaliste) te kliknite na Search. Program će početi pretraživati aktivne hubove za traženim pojmom i izlistati će vam što je našao u desnom prozoru. Za skidanje željene datoteke ili mape treba stisnuti desni klik na nju te download. Ukoliko korisnik od kojeg skidate ima dovoljno upload slotova (virtualnih mjesta za uploadanje, tj. može samo ograničenom broju korisnika uploadati) ubrzo će download početi te će vam se status pokazati u trećem prozoru (prozor na dnu). Ukoliko postoji još nejasnoća pitajte pa dopunim ovaj kratki tut.
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
reci mi, što ja radim ako sam na LAN-u u domu imamo, čini mi se fiksan IP, carnet 193..... ali kako da saznam taj vanjski IP, ili je to to ako je, što još moram napravit da budem active?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
Citiraj:
Usput si spremi link.
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Kad dođem s posla obudem probal. Imam slični problem kao i AMD, ne radi mi DC, s time da kod mene ne radi najbolje ni azureus. da ne nabrajam, osim njih sam probao 8 klijenata i svi rade za pet, ali DC...
![]() |
#15 | |
|
Citiraj:
Sumnjam da u domu možeš proslijediti portove pa je za tebe nažalost jedini način (osim http tuneliranja ali to je druga tema, mnogo opasnije i sl.) da budeš pasivan. Znači odabereš opciju Firewall [Passive, worst case] i za tebe je gotovo konfiguriranje veze. @Roberto, pričao sam jučer kratko sa AMDom i koliko sam shvatio njemu ne radi search jer nije podesio ovo što sada stipe podešava. Ako to nije podešeno ne možeš se na nikoga spojiti i samim time ne možeš učitati što koji korisnik ima. @ostali:, vidio sam da je bilo pitanja za hubove no mod je vjerojatno izbrisao ista. Ja imam samo par domacih hubova gdje znam ponekad skidati hrvatske stvari, za sve ostalo koristim torrent.
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
kako znat jel mogu proslijedit portove ili ne? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
aha, pa tako reci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
e kvragu, ja oću proslijedit portove ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
podesio kako piše gore, otvorio dinamic dns adresu ali kako da podesin u kasdi jer se mogu samo spojit na hub-ove ali ne mogu ništa skinit niti radi search... pod port mapping tipka add je zasivljena, kasda je u router modu sa dva kompa u mreži i na autoconnect ako možeš malo objasnit šta napravit u kasdi |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
|
Citiraj:
dchublist.com @alimilano: Nisam imao nikada Kasdu hvala Bogu pa ne znam, morat ćeš naći nekoga tko se malo više bavio s njom. U krajnjem slučaju stavi onu zadnju opciju (Passive) i raditi će ti bez port forwardanja, dydnsa i sl. stvari.
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
prije sam dosta koristio dc++ i znam za passive ali sa tim načinom ne možeš nać ni 10% koliko sa aktiv...imam stari siemens usb modem ali mi ga se baš neda spajat kad mi triba dc++ ustvari sad koristim uglavnom torrent ali kad triba nać starije ili domaće stvari dc++ je zakon ok, potražiću nije ništa hitno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
preko koje stranice trazite torrente?? ja koristim www.isohunt.com. kod torrenta me zivcira to sto rijetko kad skidam nekom velikom brzinom. a kad skida malom brzinom izgubim zivce i odustanem jel ima koja fora da se ubrza? |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
potpis apsolutni ... ovo kao sticky! |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Sruk
Datum registracije: Sep 2004
|
ja sam isto za sticky!!!!!! imao sam i ja prije problema http://forum.pcekspert.com/showthrea...highlight=port i onda sam se mucio posteno da to slozim, mislim da je dobro da se to o DC++ da u za sticky!!! jer je DC++ fakat najbolja stvar za share |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|