|
![]() |
#331 |
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
ma ostani na ovome, kupi nekakvu zvučnu za stotinjak kuna i bok, nitko ti ne garanitira da sa novom matičnom nećeš imati problema.......to ti je tak sa C2D platformama jednostavno je previše nekompatibilnosti...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja također imam P5B DL i imam samo 1 problem a to je užasno sporo bootanje wina, jučer je Nicko vidio ![]() Ja sumnjam na mrežnu jer se ona zadnja od svih stvari u trayu upali, sad kad stignem staljam nove win na drugi hard i idem liijepo polako vidjet di je problem, da li je u onom kontroleru ili mreži. ![]() Ja i da mogu ne bi mjenjao P5B DL, jer kad pogledaš uvijek sa nečim problemi, što ploča ima više gluposti na sebi to su veće šanse i pravilo da će bit više problema, nekad se sjetim bivšeg Socket A kako mi je ko sat radio ...
![]() |
#333 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Misliš na spori boot općenito (znači POST, pa onaj screen s plavim loader barom itd.), ili nakon što se pokaže desktop, pa do trenutka kad možeš početi koristiti Win? Ako je ovo drugo, onda je definitivno mrežna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Strichek Moderator
|
Ovo drugo više nego prvo.. Ugl hard defragmentiran od page file do ostatka, svega par stvari osnovnih u start upu.. Jel netko ima ideju kako sredit ono sa mrežnom da ne kemijam sad jer sam malo kratak sa vremenom ![]() Router nema fiksnu IP adresu jer mi je zbog toga prošli put umro router, a možda bi sad i stavio..
![]() |
#335 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Joj ja isto imam problema sa tom mreznom. Uglavnom kad god gasim komp win javlja problem "program not responding". Trenutno koristim drivere sa cd-a od maticne ali kod prvog formatiranja skidam najnovije drajvere.
![]() |
#336 | ||
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
ja sam dosta tvrdoglava osoba, nisam rastrošan al kad kupujem volim da kupim kvalitetno zato sam i uzeo ovo a ne recimo asrock conroexfire : nono : da ja sutra odlučim da želim riješit taj problem sa zvučnom tako da kupim novu zvučnu, sigurno nebi uzeo neku zvučnu za stotinjak kuna (nhf, znam da zvuči sarkastično al nije) nego bi ciljao na Creative X-Fi ili minimalno Audigy SE tako da mi je to opet barem 200kn. trenutačno dakle imam opciju da nadoplatim 240kn za p5wdh (mozda je netko tu mislio da cu prodavat ovu pa kupovat onu... ne, nisam toliko lud ![]() stvarno pokusavam sagledat sve objektivno i nemam nikakvu konkretnu odluku pa da tu sad hranim ego pokusavajuci je obraniti : evil : p.s. ne znam jel overkill al ja se bavim web developmentom pa mi je bitno da sustav radi dobro i sa 10 otvorenih programa (zato namjeravam i zamijenit ovaj ram za 2x1gb ubrzo) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Strichek Moderator
|
Kako riješiti probleme sa P5B Deluxe/WiFi
Kada se kupuje neka stvar koja vrijedi dosta novaca očekuje se od te stvari da obavlja svoj posao kako treba, isto tako se očekuje tj očekivalo se od matične ASUS P5B Deluxe. Kad sam prelazio sa Socketa A na novu platformu očekivao sam da nekih ozbiljnijih problema neće biti ali je ispalo drugačije naime P5B DL je ispala jako mušičava ploča, sa par bezveznih problema tipa JMicron kontroler, problematična zvučna.. Moj problem je bio u jako sporom bootanju sustava, samo bootanje + podizanje mreže. Kako imam 2 harda, odlučio sam staviti nove Windowse sa integriranim SP2 i ič riješit to jer je stvarno glupo da se Windowsi XP SP1 sa Bartonom 2500+ 1GB rama dižu brže od Conroa i 2GB rama.. Na prvom hardu imam Win stare oko 3 mj koliko ima da sam kupio ploču, i naravno stavio sve drivere koji dolaze na CDu. A drugi je spreman za instalaciju novih Windowsa. Instaliram ja WinXP SP2 i krenem sa instalacijama.. Od svih drivera koji dolaze sa CDom od matične stavio sam samo za čipset, i neke skinuo najnovije. ![]() Najnoviji driveri se nalaze na službenoj ASUSovoj stranici Evo par linkova: SoundMAX driveri ver. 5.10.01.4580 BIOS 0804 GLAN driveri ver. 8.56.7.3 JMicron driveri ver. 1.12.07.00 (ako nekome treba) Svi driveri su isključivo za Windows XP. Probao sam na starim Windowsima maknut JMicron drivere i stavio sam fiksnu IP adresu mreži ali ništa se nije ubrzalo, makar su Windowsi u dobrom stanju. Dok je na novim potpuno drugačija situacija, Windowsi se dignu jako brzo baš kako i treba. Ako nekog jako smeta sporo dizanje sustava preporučam format, čista instalacija windowsa, po mogučnosti svi najnoviji driveri i NE stavljati JMicron drivere osim ako imate RAID pa nemate izbora. Što se tiče problema sa zvučnom novi driveri bi trebali riješiti problem sa trzanjem zvuka, ja to nisam isprobao jer mi je zvučna isključena. Nadam se da sam nekome pomogao jer ja više nisam mogao izdržat tako sporo bootanje...
![]() |
#338 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
ASUS P5W DH Deluxe problemi
Evo, postao sam ponosni vlasnik nove konfiguracije sa gore navedenom matičnom pločom i samo problemi do sada. Kako sam iskrcao popriličnu svoticu novaca za dotičnu matičnu ploču neću odustati dok ne sredim sve probleme. Kao prvo, navesti ću konfiguraciju koju sam kupio i komponente koje sam naknadno dodao sa starog kompa: NOVO: Procesor: Intel Core 2 Duo E6400 Matična: ASUS P5W DH Deluxe WiFi Ram:CRUCIAL Ballistix PC-5300, 1024MB, DDR 667 (jedan keksić) Grafička: PCI-E ASUS ATI RADEON X1950PRO, 256mb DDR3 Kučište: COOLERMASTER STACKER rev 2.0 (STC-T01) Napajanje: SEASONIC 600W, S12-600(600HT) STARE KOMPONENTE: Monitor: SAMSUNG SyncMaster 204B Pržilica 1: PIONEER DVR 111D - spojena kao master na Intelov IDE konektor Pržilica 2: NEC ND-4571A, LabelFlash, 16x, Dual layer HDD: 4 spojena - 2 SATA II u ladicama, na jednom je sistem i spojen je kao master, na SATA1 konektor na matičnu, druga ladica na SATA 3 konektor. - 1 SATA II je spojen na SATA 4 konektor - I zadnji je Ultra ata 133 hdd spojen na Jmicron IDE konektor kao SLAVE, s njim je uparena NEC-ova pržilica, koja je master. A sada problemi koje sam susreo: Problem br. 1: driveri za Realtek ALC882M ili ti problemi sa on board zvukom Zvuk je očajan (High definition audio my ass), a kada sam spojio Logitechov 5.1 sistem (Z5500) sa optičkim kablom, onda su samo 2 prednja zvučnika radilo i od toga samo lijevi kako spada, desni jako tiho. Centralni, stražnji i sub su bili mrtvi. Istina nisam se puno igrao sa postavkama, ali kada sam čuo tu očajnu kvalitetu, nisam imao ni previše volje... Također sam spijio i slušalice, radile su, ali isto loša kvaliteta zvuka... Recimo da sam za ovaj problem čuo i prije nego sam kupio matičnu, ali nisam ni slutio da je zvuk TAKO loš. ![]() Za sada sam čuo za 2 rješenja, jedno je jako nepopularno jer zahtjeva kupnju zvučne kartice (mislim svašta - matična od 2000kn i onda ovakav zvuk - na staroj ABIT-ici (KN7) totalna suprotnost). A drugo je da se stave novi driveri koji ne riješavaju sve probleme sa zvukom, ali je navodno bolji zvuk. To još moram probati. Problem br. 2: JMicron kontroler I za ovaj sam problem znao prije kupnje, ali sam mislio da je lako riješiv (a možda se pokaže da i je), pa nećemo puno o tome dok ne isprobam. Za ovaj slučaj takođe postoje 2 riješenja: Prvi je da se isključi Jmicron contoler u Biosu. (matična od 2000kn na kojoj je jedno od riješenja problema, isključivanje kontrolera - svašta...). A drugi je (copy/paste sa Patriotovog guide): Download the latest from ASUS website. Install it BUT you will I am very sure feel slow down during boot time and perhaps during Windows too. Install it as you will see Unknown Device (which is a bother). Install it, reboot, then go to Device Manager and under SCSI and RAID controllers see for Jmicron. Rite click it and click Update driver. Select No, not at this time and click Next then select Install from specific location and click next, then select Don’t search. I’ll choose the driver to install (from a list). You will see two options there, “JMicron JMB36x Controller” and “Standard Dual Channel PCI IDE Controller”. Select the later one, “Standard Dual Channel PCI IDE Controller”, click next and allow the Computer to do the rest. There is no need to reboot after this change, though do reboot to see that the boot problem is gone. If you want to use the RAID capabilities then there is enough offered by the Intel chip, use that instead of this. I would have disabled this in BIOS but I can’t do that as using two IDE/PATA optical drives. Problem br. 3: zagrijavanje same ploče Meni je temperatura 45C i svako malo se pali alarm od Probea (softver koji dolazi sa matičnom za kontrolu napona, temperature CPU-a / ploče i brzinu vrtnje ventilatora). Temperatura proca je 32C i ova temperatura matične mi se čini čak malo nerealna. ![]() Moram napomenuti da je kućište trenutno otvoreno (obje bočne stranice) i da su svi ventilatori uključeni i rade kako bi i trebali. Postavke CPU ventilatora i chasis fana su stavljene na optimal. Navodno riješenje ovog problema je promijeniti termičku pastu na chipsetu od matične, navodno se temperatura smanjuje od 6 - 8C, znači garancija bye bye ![]() Problem br. 4: neki msg kod bootanja od DH remote controla!? Dobivam neku poruku preko cijele širine ekrana da omogučim ''power on after power loss'' ako želim i šta god probam ta poruka je i dalje tu. ![]() Problem br. 5: Periodičko zatamnjivanje ekrana (!?) Moram odmah napomenuti da nisam siguran da je ovo povezano sa matičnom pločom, ali ovo je najiritantniji problem od svih. Jednostavno mi se slika na monitoru zatamni na sekundu i opet vrati, kao da pada napon, ali to nije ziher, pa molim za bilo kakvu pomoć. Monitor je spojen DVI kablom. Na staroj konfiguraciji se to nije događalo. Nekada su ta zatamnjenja u serijama, a nekada prođe i po sat vremena bez toga. Da li je to vezano možda uz temperaturu matične, isključivo problem grafičke ili nećeg trećeg? Eto, to je sve za sada. Htio bi samo napomenuti da nisam neki PC expert i da sam sve ovo napisao zato što trebam vašu pomoć, što je očito ![]() Hvala unaprijed! P.S. Ako sam fulao topic, slobodno prebacite gdi spada i ispričavam se unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ufff, sad kada JuVe vidi ovo : giljotin , a ja mu preporucio umjesto P5B dlx ovu plocu zbog problema sa zvukom i jmicron kontrolerom, ufff, ufff : sweating : sweating
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Strichek Moderator
|
http://support.asus.com/download/dow...%20DH%20Deluxe Problem 1: Tu skini drivere najnovije. Problem 2: Ja sam pisao što sa tim JMicronovim controlerom na P5B Deluxe, ako nemaš RAID njega ne instalirati ako jesi onda ili format ili trpi. Problem 3: Ventilatori u kučištu? Zamjena paste sa čipseta sa AS5 ili Cremique.. Za ova dva mi sad ne pada niš na pamet neka netko tko ima P5W DL napiše neš.
![]() |
#341 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
5. ovaj problem će ti prije biti vezan uz grafu nego ploču. ATI serije X18xx se znaju gasiti i paliti tokom bootanja. Ali samo tokom bootanja. Ne bi me čudilo da i X19xx imaju sličan problem.
![]() |
#343 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
blažena vista i njeni driveri. Nakon instalacije viste sve od drivera je instalirano i sve ide super brzo. Zvuk odličan. Jedino šta se mora ručno instalirat je driver od mrežne. Boota se nakon šta onaj bar 4 puta prođe. Mislim da je to ok pošto ima više stvari pokrenit nego na XPu i samim time zauzima više rama. Jel ima još neko instaliranu Vistu da možemo usporedit ovaj boot time? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Koristim RAID, ali preko SATe, znači da moku maknuti JRAID drivere? Mislim da je JRAID samo ako je RAID preko onog ata/sata controlera
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Ma idem ih maknut, pa kud puklo da puklo...
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Po meni najbolje što se te ploče tiče je ubost sve SATA i uzet neku solidnu zvučnu...inače imam ovu konfiguraciju od 8mj.(a tada su i windowsi instalirani) i nisam imao nikakvih problema sve radi ko prvog dana....Šteta što nema više SATA optičkih uređaja na tržištu al to će se lagano promjenit...
![]() |
#348 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Problemi sa zvukom su sada riješeni (nadam se). Jmicron drivere nisam ni instalirao već sam stavio one od windowsa XP i sve radi ok. Sada radim na ostalim problemima... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Guest
|
Za Jmicron, samo iskljuci onu opciju u biosu...jooj...kako se zove...pod Jmicron kontroler, zadnja opcija, nesto Boot....to iskljuci i neces imati problema... Sto se tice zvuka, nemam pojma, meni savrseno radi (u OS Xu slusam muziku na onboard zvucnoj, pa mislim da bi trebala u windowisma jos bolje raditi)... Problem 3: samo povecaj treshold temperature u Probe-u i rijesio si... To uopce nije velika temperatura, nego normalna (taj senzor je na SBu).. Problem 5: nije do maticne...jesi probao promijeniti kabel?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
P5BDeluxe Wi-Fi i Everest(ver.3.50...)
Kako i gdje iskljuciti opciju koja omogucava procesoru da bude "stedljiv"kad je u stanju mirovanja.Naime,sustav trenutno drzim na umjerenom overclocku (CPU FSB 320 MHZ,memorija je na 800MHZ na latencijama 4-4-4-12,napon mem. je 2.1V,CPU i mem. su u odnosu 4:5).E sad,kad se nista zahtijevno ne radi na komp. Everest ocitava brzinu proca 1920MHZ-a a kad se proc. optereti prikazuje stvarnu brzinu od 2880MHZ-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
U BIOS-u, potraži EIST i ugasi ga.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Guest
|
Mora biti...ili mozda imas Speedstep ili tako nesto...pod CPU Configuration... |
![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
Pod CPU configuration: -Modify Ratio Support-disabled -C1E Support-enabled(jer su osim CPU Vcore Voltage-1.35 i Mem. Voltage-2.1v ostali naponi na Auto) -Max CPUID Value Limit-disabled -Vanderpool Technology-disabled -CPU TM function-enabled -Execute Disable Bit-enabled -PECI-disabled To su opcije u CPU configuration.Mozda neka od ove dvije zadnje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ugasi C1E i problem je rješen. Takt procesora i napon se neće smanjivati dok računalo ništa ne radi tj. u idleu.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|