|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Mpg slika snimljena preko DTV se 'raspada'
Dogadja mi se da mi se mpg video koji snimim preko DTV kartice na trenutke 'raspada'. Napravio sam slike kako to izgleda. Slika se na trenutak zamrzne, ubrza da nadoknadi vrijeme i izgleda ovako kao na slikama. Zvuk videa se u tim trenucima izgubi i samo se cuje ruzna digitalna buka. Sve to potraje ponekad 3-5 sekundi, a ponekad i preko 10 sekunda. Htio bi znati u cemu je stvar i kako to ispraviti. Recimo, kad snimam krace snimke odnosno fajlove od 30 minuta ili 1 sat - nema problema. A kad snimam 2-3 sata onda se to cesto pojavljuje. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ajd ti napiši konfu jer bit će da je u njoj stvar ili imaš slab signal |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
1 GB RAM AMD Athlon 64 2800+ (1,80 GHz) VGA Radeon 9250 (128 MB) ASUS K8N-E Deluxe TV kartica: WinFastDTV2000-H Signal ne bi trebao biti slab. U centru grada sam. A kad gledam preko kartice nikad ne vidim takve smetnje. Ako sam nesto propustio, recite. Zadnje izmijenjeno od: tor. 05.01.2007. u 22:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
u kojem programu snimas? koji codec? koliko ti je fajl nakon 1h sminanja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Snimam u Leadtek WinFastDTV (verzija 2.0.1.86). Nisam znao kako pronaci koji codec koristim pa sam iskoristio Sherlock - The Codec Detective. http://www.updatexp.com/sherlock-codec-detective.html Zakacio sam vam ono sto je Sherlock pronasao. Nakon 1 h snimanja fajl je oko 2,09 GB velik. Ne znam da li snimam s kompresijom u letu, ali nikad nista ne radi u pozadini, osim programcic za provjeravanje mailova, SETI screensaver i NOD32 antivirus. Nista vise i nista zahtjevnije od toga. Napravio sam nekoliko screenshotova od WinFast DTV-a u kojem snimam i njegovih video settingsa. Na prvoj slici su trenutne postavke, sljedece dvije su padajuci meniji i zadnja je novi prozor od Video Codec Settings podmenija. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
tvoj codec.txt me malo zbunjuje. cini mi se kao da je napisao sve codece koje imas. skini neki mpeg encoder codec i instaliraj ga. mozes snimati i u divx/xvidu na 1-way kodiranju s nekim laganim postavkama (znaci malo cpua da trosi) ali to ne preporucam bas. pogledaj na doom9.org tutoriale za snimanje. nije vazno koji sw koriste nego pogledaj koje codece i s kojim setingsima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Kažeš da je kod gledanja sve ok, a problemi kod snimanja se javljaju kod snimanja dužeg od 1h. Ja bi probao slijedeće: - za snimanja sa DVB-Ta bi probao koristiti neki drugi softver ako podržava tvoju karticu. npr. ProgDVB ili DVDViewer ili MyTheatre..... nađi nešto. Meeni je znao Leadtekov softver znao zahebavati kod snimanja u mpeg2 sa analognom karticom (Winfast Expert). Možda je do softvera - možda se kartica jače grije prilikom snimanja (osobno mislim da je to malo vjerojatno, ali nije nemoguće), probaj je nakako ohladiti... otvori kučište ako je vruče unutra ili privremeno stavi nešto da puše na nju. - provjeri u postavkama u koji mpeg2 snimaš. Mora bit negdje opcija snimanja u program stream PS ili trensport stream TS. Stavi na PS. Možda nešto pomogne.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Pokusat cu sve sto ste predlozili. Cini mi se dosta dobar onaj doom9.org site. Tnx! |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|