Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.01.2007., 03:29   #1
CROUCH
Premium

CROUCH's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
realtek ac97 audio i Logitech x-530 problem

Evo danas sam postao vlasnikom navedenih zvučnika,ali nikako ih natjerati da rade u 5.1 sustavu.....Zvučnici su spojeni ispravno po bojama na woofer....spojeni su ispravno i na ulaz u komp,crna u crnu,zelena u zelenu i narandžasta u narandžastu....U control panelu pod SOUNDS AND AUDIO DEVICES postavio sam na 5.1 Surround sound speakers,u postavkama realtekovim stavio sam na 6 CH speakers,i kada odem na sound test,nikako ne dobivam zvuk iz zadnjeg ljevog zvučnika....isto tako za vrijeme testa zvučnik koji testira nije onaj na kojem ja čujem zvuk ( tako npr on testira woofer,a ja zvuk čujem na zadnjem lijevom ...) Do sada sam tražio rješenja po netu,al bezuspješno,jedino našao masu sličnih problema a rješenja nigdje,tražio i po PCekspert forumu,opet ništa.....Pa bih molio korisnike istih zvučnika ili bilo koga da pomogne.....

p.s.
zvučna kartica je integrirana na matičnoj ploči,a ploča je ABIT.s.478,AI7,i865PE,BUS 800 Mhz,serial AT
CROUCH je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2007., 14:22   #2
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Jesi pogledao manual da nisu možda boje iste kao i od zvučnika?
Sve si dobro spojio na subwoofer?

Mislim, imao sam te zvučnike na integruši (doduše, imam i sada) i uvijek mi je sve radilo kako treba..
Oglas

Oglas
Staro 06.01.2007., 16:33   #3
CROUCH
Premium

CROUCH's Avatar

Evo sve probao,samo mi ovo nije palo na pamet....Prespojio žice na ulazu u komp,crnu stavio u narandžasti utor,narandžastu u crni,i NAPOKON proradilo kako spada....Hvala na pomoći...imam još jedno pitanje vezano uz taj 5.1 sustav,naime jel se može i kako natjerati winamp da svira u 5.1....windows media player uredno pokreće pjesme na svim zvučnicima,dok na winampu rade samo centralna dva....jel ima kakav plugin za winamp ???
Staro 06.01.2007., 16:37   #4
amd freak
Guest
Moj komp

http://download.nullsoft.com/winamp/...usic-7plus.exe
Winamp 5.32 Full Surround Edition FREE
amd freak je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2007., 16:39   #5
CROUCH
Premium

CROUCH's Avatar

zahvaljujem....
Staro 14.02.2008., 17:16   #6
Nixis
Casual gamer
Moj komp

Nixis's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Da se nadovezem...Isto tako danas sam ih dobio. Sve uredno spojio,pregledao 10 puta. U VLC media playeru,windows,bsplayer,winamp..bilo sto na cemu sam pokrenuo pjesme/video samo dva centralna i bas rade...2 zadnja i centralni "ležeći" nece raditi. Spojio sam u kompu crni kabel u plavi utor,narandasti u narandasti,zeleni u zeleni...zeleni kabel kad spojim,fino rade ova dva centralna..a ovi ostali nece raditi,kako da ja pokrenem ili ukljucim ova ostala tri?? isto tako u control panelu sam nastimao sve na 5.1 sustav..kad sam isao testirati,ljevi i desni centralni su ljepo radili (onaj zvuk zvonca cisto se cuje na njima)..onda kad mi pokazuje na slici kako sad zvuk ide na centralni i na straznje zvucnike..nacrtano je..ali ja nista ne cujem...di je problem? zvucna kartica? da razdjelnik kupim? sto?
Nixis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno