|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
realtek ac97 audio i Logitech x-530 problem
Evo danas sam postao vlasnikom navedenih zvučnika,ali nikako ih natjerati da rade u 5.1 sustavu.....Zvučnici su spojeni ispravno po bojama na woofer....spojeni su ispravno i na ulaz u komp,crna u crnu,zelena u zelenu i narandžasta u narandžastu....U control panelu pod SOUNDS AND AUDIO DEVICES postavio sam na 5.1 Surround sound speakers,u postavkama realtekovim stavio sam na 6 CH speakers,i kada odem na sound test,nikako ne dobivam zvuk iz zadnjeg ljevog zvučnika....isto tako za vrijeme testa zvučnik koji testira nije onaj na kojem ja čujem zvuk ( tako npr on testira woofer,a ja zvuk čujem na zadnjem lijevom ...) Do sada sam tražio rješenja po netu,al bezuspješno,jedino našao masu sličnih problema a rješenja nigdje,tražio i po PCekspert forumu,opet ništa.....Pa bih molio korisnike istih zvučnika ili bilo koga da pomogne..... p.s. zvučna kartica je integrirana na matičnoj ploči,a ploča je ABIT.s.478,AI7,i865PE,BUS 800 Mhz,serial AT |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Jesi pogledao manual da nisu možda boje iste kao i od zvučnika? Sve si dobro spojio na subwoofer? Mislim, imao sam te zvučnike na integruši (doduše, imam i sada) i uvijek mi je sve radilo kako treba..
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Evo sve probao,samo mi ovo nije palo na pamet....Prespojio žice na ulazu u komp,crnu stavio u narandžasti utor,narandžastu u crni,i NAPOKON proradilo kako spada....Hvala na pomoći...imam još jedno pitanje vezano uz taj 5.1 sustav,naime jel se može i kako natjerati winamp da svira u 5.1....windows media player uredno pokreće pjesme na svim zvučnicima,dok na winampu rade samo centralna dva....jel ima kakav plugin za winamp ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
http://download.nullsoft.com/winamp/...usic-7plus.exe Winamp 5.32 Full Surround Edition FREE |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
zahvaljujem.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Casual gamer
Datum registracije: Jun 2007
|
Da se nadovezem...Isto tako danas sam ih dobio. Sve uredno spojio,pregledao 10 puta. U VLC media playeru,windows,bsplayer,winamp..bilo sto na cemu sam pokrenuo pjesme/video samo dva centralna i bas rade...2 zadnja i centralni "ležeći" nece raditi. Spojio sam u kompu crni kabel u plavi utor,narandasti u narandasti,zeleni u zeleni...zeleni kabel kad spojim,fino rade ova dva centralna..a ovi ostali nece raditi,kako da ja pokrenem ili ukljucim ova ostala tri?? isto tako u control panelu sam nastimao sve na 5.1 sustav..kad sam isao testirati,ljevi i desni centralni su ljepo radili (onaj zvuk zvonca cisto se cuje na njima)..onda kad mi pokazuje na slici kako sad zvuk ide na centralni i na straznje zvucnike..nacrtano je..ali ja nista ne cujem...di je problem? zvucna kartica? da razdjelnik kupim? sto? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|