Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.01.2007., 11:58   #1
komadant
Registered User

Datum registracije: Jun 2006
Audio signal prejak

Snimao sam novogodisnji koncert. Audio i video. Audio sam snimao direktno sa mix pulta na laptop. Snimao sam u adobe audition programu.

Nazalost, ulazni signal mi je bio namjesten na tonskoj probi, no za vrijeme koncerta signal iz mix pulta bio je prejak tako da je signal rezan na 0 decibela.

Postoji li mogucnost u adobe audition, bivsi cool edit, da se signal stisa, a odrezani dijelovi signala koji odlaze u peek da se zaoble?
komadant je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2007., 12:56   #2
JVC MX-GT88
Premium
Moj komp

JVC MX-GT88's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
A u kojem je formatu sniman audio snimak?
Ne znam dal sam shvatio kaj točno oćeš....I kaj baš mora bit u adobe auditionu obrađeno to?
JVC MX-GT88 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.01.2007., 13:23   #3
komadant
Registered User

Datum registracije: Jun 2006
Snimao sam u wav formatu 48000 KHz, 16 bit. S obzirom da je signal bio jak, na 0 decibela ga je kompjuter rezao. Digitalni format ne moze otici sa jacinom signala u plus. Dakle, npr, kada udari bas bubanj, signal se penje od minus beskonacno do 0 decibela, na nula decibela ostaje ravna linija signala te kada se ulazni signal spusti ispod nula Db, tada i kompjuter skida signal do -beskonacno. Tih par stotinki sekundi sinusoina zvuka je potpuno ravna crta na nula decibela. I odvratno zvuci.

Postoji nacin, ali ga ja neznam, da se cjelokupni signal stisa a odrezane peekove signala koji su u ulazu presli na +3, +5, ili +20 decibela da se zaoble u pretpostavljenu liniju signala.

Ako tko zna, please odgovor
komadant je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2007., 13:52   #4
JVC MX-GT88
Premium
Moj komp

JVC MX-GT88's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Da...kužim otprilke kaj je...Al ne znam dal će ti pomoć ovo kaj ću reć...Probat ću...
Ja sam auudio zapise sa pojačanim ili stišanim signalom sređivo u mp3 gainu-on ti tak obarđuje zvuk koristeći nekakve napredne pizadrije, al on je namjenjen za zapis u komadu i nije moguće stišavat/pojačavat određene dijelove...Dok sam djelove pjesmi obrađivo u Acoustici MP3 Audio Mixeru...Mislim da je princip sličan ko kod adobe-a.Acoustica ti grafički prikaže audio zapis koji se fakat lako može editirat na željeni način.Npr. ti kažeš da je najveće sranje kad rokne bass...E, znači baš bi taj dio pronašo u onom graf prikazu zapisa i posebno ga stišo ili možda čak i frekvenciju promijenio (to nisam probo, al vjerujem da je moguće)...Ja bi to tak probo.Istina, dosta bi trajalo, al ak ti je važno...
JVC MX-GT88 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno