|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2006
|
Audio signal prejak
Snimao sam novogodisnji koncert. Audio i video. Audio sam snimao direktno sa mix pulta na laptop. Snimao sam u adobe audition programu. Nazalost, ulazni signal mi je bio namjesten na tonskoj probi, no za vrijeme koncerta signal iz mix pulta bio je prejak tako da je signal rezan na 0 decibela. Postoji li mogucnost u adobe audition, bivsi cool edit, da se signal stisa, a odrezani dijelovi signala koji odlaze u peek da se zaoble? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
A u kojem je formatu sniman audio snimak? Ne znam dal sam shvatio kaj točno oćeš....I kaj baš mora bit u adobe auditionu obrađeno to? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2006
|
Snimao sam u wav formatu 48000 KHz, 16 bit. S obzirom da je signal bio jak, na 0 decibela ga je kompjuter rezao. Digitalni format ne moze otici sa jacinom signala u plus. Dakle, npr, kada udari bas bubanj, signal se penje od minus beskonacno do 0 decibela, na nula decibela ostaje ravna linija signala te kada se ulazni signal spusti ispod nula Db, tada i kompjuter skida signal do -beskonacno. Tih par stotinki sekundi sinusoina zvuka je potpuno ravna crta na nula decibela. I odvratno zvuci. Postoji nacin, ali ga ja neznam, da se cjelokupni signal stisa a odrezane peekove signala koji su u ulazu presli na +3, +5, ili +20 decibela da se zaoble u pretpostavljenu liniju signala. Ako tko zna, please odgovor |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Da...kužim otprilke kaj je...Al ne znam dal će ti pomoć ovo kaj ću reć...Probat ću... Ja sam auudio zapise sa pojačanim ili stišanim signalom sređivo u mp3 gainu-on ti tak obarđuje zvuk koristeći nekakve napredne pizadrije, al on je namjenjen za zapis u komadu i nije moguće stišavat/pojačavat određene dijelove...Dok sam djelove pjesmi obrađivo u Acoustici MP3 Audio Mixeru...Mislim da je princip sličan ko kod adobe-a.Acoustica ti grafički prikaže audio zapis koji se fakat lako može editirat na željeni način.Npr. ti kažeš da je najveće sranje kad rokne bass...E, znači baš bi taj dio pronašo u onom graf prikazu zapisa i posebno ga stišo ili možda čak i frekvenciju promijenio (to nisam probo, al vjerujem da je moguće)...Ja bi to tak probo.Istina, dosta bi trajalo, al ak ti je važno... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|